• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Hel svinemørbrad i ovn - den sikre opskrift
billede til hel svinemørbrad i ovn
En hel svinemørbrad i ovn er nem aftensmad, der ikke tager lang tid at lave. Og så er den ovnbagte mørbrad nem at tilberede. Foto: iStock.com.

Hel svinemørbrad i ovn - den sikre opskrift

Opdateret: 21. jun 2023 · Udgivet: 10. jan 2023 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook17PinterestMessengerEmailPrintSMS
17
SHARES
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på hel svinemørbrad i ovn. Se hvordan du nemt lave en ovnstegt mørbrad, der ikke bliver tør i kødet.

Hel svinemørbrad i ovn er en populær ret til aftensmad i de danske køkkener, og det forstår man godt.

Dels er svinemørbraden nem at tilberede i ovnen, og dels så smager det bare godt.

Bemærk, at du ikke skal pakke en svinemørbrad ind inden turen i ovnen, da den så vil koge mere end stege, og det giver ikke så godt et resultat. Så drop sølvpapireret.

Opskriften er beregnet til fire personer, men er I meget sultne - eller bare glade for kød - så skal du måske lave to svinemørbrad i ovnen.

Opskrift på svinemørbrad i ovn

billede til hel svinemørbrad i ovn

Hel svinemørbrad i ovn

4.80 fra 5 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Tid: 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad afpudset for sølvsene
  • 1 spsk. smør til bruning
  • 3 kviste timian
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Svinemørbraden afpudses for fedt og sølvsene. Du kan eventuelt bede din slagter om at gøre det for dig.
  • Tænd din ovn på 200 °C varmluft.
  • Varm en pande op ved en god varme, og smid en spiseskefuld smør på. Lad det netop bruse af og blive nøddebrunt.
  • Læg den afpudsede svinemørbrad på panden, og brun den godt hele vejen rundt. Men i så kort tid som muligt. Mørbraden skal kun lige have stegeskorpe.
  • Læg den brunede mørbrad i et ildfast fad, og hæld gerne stegeskyen over den.
  • Krydr kødet med salt, friskkværnet peber og timian.
  • En hel svinemørbrad i ovn skal nu have 18 minutter i ovnen, og ikke længere tid. Så er den hel perfekt og ikke tør. Ønskes en mere rosa mørbrad, kan du nøjes med ca. 15 mninutter.

Næringsindhold

Hel svinemørbrad i ovn
Mængde pr. portion
Kalorier
163
% Daglig værdi*
Fedt
 
6
g
9
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
89
mg
30
%
Natrium
 
671
mg
29
%
Kalium
 
508
mg
15
%
Kulhydrater
 
0.2
g
0
%
Kostfibre
 
0.1
g
0
%
Sukker
 
0.003
g
0
%
Protein
 
26
g
52
%
Vitamin A
 
123
IU
2
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
11
mg
1
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Sådan laver du en hel svinemørbrad i ovn, og den færdigstegte mørbrad lægges nu på et skærebræt, hvor den skal hvile 5-10 minutter inden udskæring.

Du skal ikke dække kødet til.

Tilbehør til ovnstegt svinemørbrad kan evt. være brasede kartofler og en lækker blomkålssalat.

Du kan også servere mørbraden med kogte ris og en lækker karrysovs. Eller paprikasovs.

Se flere opskrifter:

Luksus mørbradgryde med pølser og champignon

Svinemørbrad med estragon- og flødesauce

Mørbradbøffer med svampe og kartoffelmos

Se disse opskrifter:

  • Græsk gyros med kylling og tzatziki
  • Oksekødsfad med kartofler
  • Lasagne med spidskål og fisk
  • Pizzabøffer med friske tomater og urter
  • Rugbrød med varmrøget laks og urtecreme
  • Chicken parmesan - klassisk italiensk ret

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til Æbletærte med mazarin, karamel og mandler

Æbletærte med mazarin, karamel og mandler

filodejskurve med rejer

Filodejskurve med tigerrejer

minestrone suppe med kyllinge kødboller

Minestronesuppe med kyllinge kødboller

billede med squashfrikadeller

Verdens bedste squashfrikadeller

billede med hindbærsnitter

Hindbærsnitter - hjemmelavet kage med hindbær

billede med glaseret skinke

Kogt glaseret skinke i ovn - nem opskrift

lasagne med spidskål

Lasagne med spidskål og fisk

billede med hjemmelavet tomatketchup

Hjemmelavet tomatketchup lavet af tomatpure

billede til Nutella Cheesecake Brownies

Nutella cheesecake brownies

Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat

Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat

svinemørbrad i fad

Svinemørbrad i fad med bacon og peberfrugt

billede med makronsnitter

Gammeldags makronsnitter med marcipan

billede gammeldags æggekage i pande

Gammeldags æggekage med bacon

billede til ovnbagte kartofler med majsmel

Ovnbagte kartofler med majsmel

oksekødsfad med kartofler

Oksekødsfad med kartofler

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required