• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Gullasch - ungarsk gullash gryderet med oksekød
billede med gullasch eller gullash
Ungarsk gullasch er en populær gryderet fra Ungarn, og den laves med oksekød, peberfrugter og selvfølgelig masser af paprika. Her er den lækre gullasch serveret med kogte ris, men kartoffelmos er også godt til. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Gullasch - ungarsk gullash gryderet med oksekød

Opdateret: 21. jun 2023 · Udgivet: 12. jun 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook13PinterestMessengerEmailPrintSMS
13
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du ungarsk gullasch. Klassisk opskrift på den populære gryderet fra Ungarn med bla. oksekød og paprika. Kogetid: 2 timer.

Ungarsk gullasch - eller gullash - er en af de mest populære gryderetter, og også her i Danmark har den gået sin sejrsgang gennem mange år.

Der findes utallige opskrifter på den relativ enkle ret fra fra Ungarn, og selvom en del slår sig op på at være den "rigtige" opskrift på gullasch, så er sandheden, at der findes et utal af varianter.

Dels med forskellige udskæringer af oksekød, nogle bruger chili, andre vil have hvidløg i den og sådan kan man fortsætte.

Der er også forskel på hvilken slags paprika man anvender, men her får du mit bud på den klassiske gullash fra Ungarn. Smag evt. gryderetten til med lidt gastrik.

Opskrift på gullasch

billede med gullasch eller gullash

Gullasch - ungarsk gullash gryderet med oksekød

4.34 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Ungarsk
Tid: 2 timer t 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 700 gram oksekød oksebov, oksetykkam eller okseklump
  • hvedemel
  • salt og friskkværnet peber
  • olie til stegning
  • 2 løg løg store, grofthakket
  • 4 gulerødder i mindre skiver
  • 3 røde peberfrugter i tynde strimler
  • 6 teskefulde paprika eller mere - det er jo en ungarsk gullasch
  • 4 deciliter vand
  • 140 gram tomatpasta
  • 1 deciliter fløde
  • timian frisk
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kødet skæres ud i passende tern, og du kan som sagt anvende blandt andet oksebov, tykkam eller okseklump til gullasch. Kan du finde gode og tykke tykstegsbøffer, ja så kan de også bruges.
  • Kom hvedemel i en dyb tallerken og vend kødet i det. Krydr også med salt og friskkværnet peber.
  • Gør grøntsagerne klar som beskrevet.
  • Varm en god stegegryde op. Kom en sjat olie i gryden og brug kødet lidt ad gangen, og læg til side. Kommer du alt kødet i gryden på samme tid, vil det koge mere end stege og brune, og det dur ikke. Så lidt ad gangen, hvorefter det lægges side. Så får du den bedste gullash.
  • Når alt kødet er brunet af, kommes lidt mere olie i gryden, og løgene sauteres af.
  • Tilsæt derefter gulerødder og peberfrugt og sauter et minuts tid mere. Kom kødet tilbage i gryden.
  • Så kommes paprika i gryden sammen med vand, tomatpasta og fløde. Krydr også med salt og peber, men ikke for meget. Den ungarske gryderet smages til når den er færdig. Kom også lidt frisk timian ved.
  • Lad gryderetten koge op, skru derefter ned på lavt blus, og lad din gullasch simre under låg i et par timer. Undervejs skal du indimellem lige røre rundt i gryden, så det ikke brænder på.

Næringsindhold

Gullasch - ungarsk gullash gryderet med oksekød
Mængde pr. portion
Kalorier
654
% Daglig værdi*
Fedt
 
48
g
74
%
Mættet fedt
 
20
g
125
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
20
g
Kolesterol
 
153
mg
51
%
Natrium
 
1032
mg
45
%
Kalium
 
1159
mg
33
%
Kulhydrater
 
22
g
7
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
11
g
12
%
Protein
 
34
g
68
%
Vitamin A
 
11431
IU
229
%
Vitamin C
 
29
mg
35
%
Calcium
 
105
mg
11
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Ungarsk gullasch er nu klar til servering, og du vil opleve, at kødet er mørt som smør. Og det smager himmelsk godt.

Du kan servere den ungarske gryderet med en luftig kartoffelmos eller kogte ris. Begge dele er godt.

Se flere lækre gryderetter:

Enebærgryde med bagt kartoffelmos

Luksus mørbradgryde med pølser og champignon

Chili con carne - lækker livret med hakket oksekød

Se disse opskrifter:

  • Oksekød i paprika flødesovs med pasta eller ris
  • Italienske wraps med skinke og mozzarella
  • Wraps med kylling, avocado, bacon og mango
  • Ribbensteg i ovn - opskrift med stegetid
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med rabarberkompot

Hjemmelavet rabarberkompot i ovn

billede med græsk kylling a la souvlaki

Græsk kylling a la souvlaki med salat og tortillas

ovnbagte rodfrugter

Nemme ovnbagte rodfrugter

Kyllingeinderfilet med bacon og sød chilisauce

Kyllingeinderfilet med bacon og sød chilisauce

pizzabøffer med friske tomater og urter

Pizzabøffer med friske tomater og urter

gulerodssalat med bolsjebeder

Gulerodssalat med bolsjebeder

billede med nem kyllingefrikassé

Nem kyllingefrikasse med ris eller pasta

billede med rub til kød

Hjemmelavet rub til svinekoteletter og andet kød

billede med klassisk dansk kartoffelsalat

Opskrift på klassisk dansk kartoffelsalat (kold)

billede med djævlekylling

Djævlekylling med chili og hvidløg

billede med grillet kylling på dåse

Sådan laver du grillet kylling på dåse

surdejsbrød opskrift

Surdejsbrød - nemt og lækkert brød med surdej

billede til opskrifter med hakket svinekød

Opskrifter med hakket svinekød og fars

billede til Caprese salat med tomat og mozzarella

Caprese salat med tomat og mozzarella

billede med brombærmarmelade syltetøj

Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required