700gramoksekød oksebov, oksetykkam eller okseklump
hvedemel
salt og friskkværnet peber
olietil stegning
2løgløgstore, grofthakket
4gulerødderi mindre skiver
3røde peberfrugteri tynde strimler
6teskefuldepaprikaeller mere - det er jo en ungarsk gullasch
4decilitervand
140gramtomatpasta
1deciliterfløde
timianfrisk
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Kødet skæres ud i passende tern, og du kan som sagt anvende blandt andet oksebov, tykkam eller okseklump til gullasch. Kan du finde gode og tykke tykstegsbøffer, ja så kan de også bruges.
Kom hvedemel i en dyb tallerken og vend kødet i det. Krydr også med salt og friskkværnet peber.
Gør grøntsagerne klar som beskrevet.
Varm en god stegegryde op. Kom en sjat olie i gryden og brug kødet lidt ad gangen, og læg til side. Kommer du alt kødet i gryden på samme tid, vil det koge mere end stege og brune, og det dur ikke. Så lidt ad gangen, hvorefter det lægges side. Så får du den bedste gullash.
Når alt kødet er brunet af, kommes lidt mere olie i gryden, og løgene sauteres af.
Tilsæt derefter gulerødder og peberfrugt og sauter et minuts tid mere. Kom kødet tilbage i gryden.
Så kommes paprika i gryden sammen med vand, tomatpasta og fløde. Krydr også med salt og peber, men ikke for meget. Den ungarske gryderet smages til når den er færdig. Kom også lidt frisk timian ved.
Lad gryderetten koge op, skru derefter ned på lavt blus, og lad din gullasch simre under låg i et par timer. Undervejs skal du indimellem lige røre rundt i gryden, så det ikke brænder på.
Næringsindhold
Gullasch - ungarsk gullash gryderet med oksekød
Mængde pr. portion
Kalorier
654
% Daglig værdi*
Fedt
48
g
74
%
Mættet fedt
20
g
125
%
Transfedt
2
g
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
20
g
Kolesterol
153
mg
51
%
Natrium
1032
mg
45
%
Kalium
1159
mg
33
%
Kulhydrater
22
g
7
%
Kostfibre
5
g
21
%
Sukker
11
g
12
%
Protein
34
g
68
%
Vitamin A
11431
IU
229
%
Vitamin C
29
mg
35
%
Calcium
105
mg
11
%
Jern
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.