• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Farserede porrer - opskrift på indbagt porre
billede med farserede porrer
Farserede porrer er en skøn aftensmad, hvor du pakker porrer ind i en fars. Derefter paneres rullerne og steges færdige i ovnen. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Farserede porrer - opskrift på indbagt porre

Opdateret: 11. aug 2022 · Udgivet: 11. aug 2022 af Newyorker By Heart · 1 kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook3PinterestMessengerEmailPrintSMS
3
SHARES
Gå til opskrift

Farserede porrer er en klassisk dansk middagsret, hvor du pakker porrer ind i en fars. Her er den nemme opskrift på indbagt porre.

Sådan laver du farserede porrer, der er en traditionel dansk middagsret, hvor du pakke stykker af porre ind i en fars.

De indbagte porrer er rimelig nemme at lave, de paneres i rasp, inden de brunes på en pande og steges færdige i ovnen.

Opskriften er beregnet til fire personer, hvor du får to ruller med porre og fars til hver. Har du små porrer, skal du muligvis bruge tre.

Opskrift på farserede porrer

billede med farserede porrer

Farserede porrer

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 2 porrer
  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 2 æg
  • 1 dl hvedemel
  • 2 dl mælk ca. mængde
  • 1 løg revet
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dl rasp
  • 2 spsk. smør og 3 spsk. olie til stegning
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Gør porrer rene og skær dem i passende stykker, ca. 5 cm. Du skal have 8 stykker porrer, så måske skal du bruge tre porrer til opskriften.
  • Kog dem i letsaltet vand i et par minutter. Lad dem køle af og husk at gemme vandet de har kogt i til sovsen.
  • Rør det hakkede kød sammen med æg, hvedemel, mælk, salt, peber og revet løg.
  • Lad farsen til dine farserede porrer hvile 15 minutter.
  • Tag et stykke husholdningsfilm og lav en passende firkant af farsen. Læg et stykke porre ovenpå, og rul sammen. Saml den, så porrer er helt pakket ind i fars.
  • Rul de farserede porrer i lidt rasp. Hele vejen rundt.
  • Brun rullerne i smør og olie, og læg dem i et ildfast fad.
  • Steges derefter færdige i ovnen ved 200 °C varmluft, hvor de skal have 20 minutter. Klik her og brug det smarte minutur med indstillet tid.

Næringsindhold

Farserede porrer
Mængde pr. portion
Kalorier
767
% Daglig værdi*
Fedt
 
39
g
60
%
Mættet fedt
 
16
g
100
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
15
g
Kolesterol
 
193
mg
64
%
Natrium
 
1123
mg
49
%
Kalium
 
711
mg
20
%
Kulhydrater
 
66
g
22
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
36
g
72
%
Vitamin A
 
1126
IU
23
%
Vitamin C
 
8
mg
10
%
Calcium
 
221
mg
22
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De farserede porrer serveres straks, og gerne sammen med en brun sovs, kogte kartofler og evt. kogt blomkål.

Sovsen kan du nemt lave ved at smelte et par spiseskefulde smør i gryde, og derefter piske et par spiseskefulde hvedemel i. Derefter piskes 2 dl. kogevand fra porrerne i, og til sidste mælk indtil den rette konsistens er opnået. Smages til.

Se flere danske retter

  • billede til forloren hare med vildtsovs
    Forloren hare med lækker vildtsovs
  • billede med frikadeller
    Gammeldags frikadeller - nem opskrift med danskvand
  • billede til karbonader med stuvede ærter og gulerødder
    Karbonader med stuvede ærter og gulerødder
  • billede med helstegt kylling i ovn
    Kylling i ovn

Se disse opskrifter:

  • Bøf i folie med lækker sauce
  • Skinke med whiskymarinade
  • Majspandekager med kylling- og spinatfyld
  • Lasagne med spidskål og fisk
  • Nem kyllingefrikasse med ris eller pasta
  • Pizzabøffer med friske tomater og urter

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Kom med din kommentar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. John

    februar 10, 2023 at 10:12 am

    Hvad hedder farserede porrer på engelsk? Det er ikke stuffed leek, fordi det er den forkerte vej rundt. Kender man retten i andre lande?
    Tak for en god hjemmeside!

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til baconruller med tomatsauce

Baconruller med tomatsauce og pasta

billede med sandkage

Lækker sandkage med revet citronskal

gammeldags oksesteg

Gammeldags oksesteg med bagte rodfrugter

billede med panerede koteletter

Panerede koteletter med panko eller alm. rasp

Æblekage med marcipancreme og kanel

Æblekage med marcipancreme og kanel

et billede med langtidsstegt ribbensteg

Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer

et billede med kartoffelrøsti

Sprøde kartoffelrøsti i ovn - nem opskrift

billede til ovnbagte kartoffelbåde

Ovnbagte kartoffelbåde - nemme kartofler i ovn

ovnbagte kartoffelskiver

Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt

vegetar opskrift på porrer a la nicoise

Vegetar opskrift: Porrer a la Nicoise

billede til spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese - pasta med kødsovs

billede med waldorfsalat

Waldorfsalat - nem opskrift på den klassiske salat

billede med havregrød

Havregrød med banan og blåbær

billede med blomkålsdip

Lækker blomkålsdip - dip med blomkål

billede til ferskensuppe med rejer og karry

Ferskensuppe med karry og rejer

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required