• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Den sorte gryde - gryderet med oksekød
billede med sorte gryde gryderet
Den sorte gryde er en klassisk og populær gryderet med oksekød og cocktailpølser, og den kan serveres med kartoffelmos eller ris. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Den sorte gryde - gryderet med oksekød

Opdateret: 21. jun 2023 · Udgivet: 16. apr 2023 af Newyorker By Heart ·

billede med sorte gryde gryderet

Den sorte gryde

4.85 fra 13 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 200 g cocktailpølser
  • 150 g bacon i tern
  • 500 g oksekød skåret i mindre tern
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 2 løg i halve ringe
  • 3 fed hvidløg finthakket
  • 3 tsk. paprika
  • 250 g champignon i kvarter
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 2 dl vand + flydende bouillon
  • 2½ dl madlavningsfløde eller alm. fløde
  • 1 spsk majsstivelse + vand til jævning
  • madkulør
  • 1 porre i tynde ringe
  • 1 rød peberfrugt i tynde strimler
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld persille
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Prik huller i cocktailpølserne (så de ikke flækker) med en gaffel.
  • Kom lidt af baconternene i en stor gryde og varm dem op så de afgiver noget af deres fedt.
  • Tag baconternene op og steg cocktailpølserne i fedtet, så de bliver lidt gyldne, tag op og stil til side.
  • Kom alle bacontern i gryden sammen med oksekød og lidt smør, og lad det brune, så kødet tager farve. Gør det evt. ad 2 gange, så kødet steger og IKKE koger!
  • Kom løg ved og lad det hele svitse lidt, tilsæt hvidløg og svits yderligere et par minutter. Krydr med salt, friskkværnet peber og paprika.
  • Kom champignon ved og lad dem stege lidt med, inden tomater, vand og bouillon tilsættes.
  • Skru ned for varmen, læg låg på og lad det simre i 20 minutter.
  • Hæld madlavningsfløde i og lad det varme igennem. Jævn evt med maizena udrørt i lidt vand, lad det koge igennem. Kom madkulør i den sorte gryde hvis det ønskes.
  • Kom cocktailpølser i og lad dem varme igennem.
  • Tilsæt porre og peberfrugt til din gryderet, smag til og drys med hakket persille.

Næringsindhold

Den sorte gryde
Mængde pr. portion
Kalorier
809
% Daglig værdi*
Fedt
 
61
g
94
%
Mættet fedt
 
28
g
175
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
22
g
Kolesterol
 
212
mg
71
%
Natrium
 
1612
mg
70
%
Kalium
 
1269
mg
36
%
Kulhydrater
 
23
g
8
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
11
g
12
%
Protein
 
45
g
90
%
Vitamin A
 
2996
IU
60
%
Vitamin C
 
77
mg
93
%
Calcium
 
143
mg
14
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook28PinterestMessengerEmailPrintSMS
28
SHARES
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på den sorte gryde, der er en lækker gryderet med oksekød, cocktailpølser og champignon. Nydes med ris eller mos.

Den sorte gryde er en gryderet, der er let at lave, velsmagende og bare god efterårs- og vintermad, så jeg kan kun anbefale dig at lave retten.

Her får du en virkelig god gryderet med masser af smag, og så tager den heller ikke så lang tid at lave.

Du skal bruge oksekød i mindre tern, som du kan købe i dit supermarked eller hos din slagter, og cocktailpølser kan evt. erstattes med alm. wienerpølser, som du skærer ud i mindre stykker.

Opskriften er beregnet til fire personer, og den populære gryderet nydes med mos eller ris.

Opskrift på den sorte gryde

billede med sorte gryde gryderet

Den sorte gryde

4.85 fra 13 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 200 g cocktailpølser
  • 150 g bacon i tern
  • 500 g oksekød skåret i mindre tern
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 2 løg i halve ringe
  • 3 fed hvidløg finthakket
  • 3 tsk. paprika
  • 250 g champignon i kvarter
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 2 dl vand + flydende bouillon
  • 2½ dl madlavningsfløde eller alm. fløde
  • 1 spsk majsstivelse + vand til jævning
  • madkulør
  • 1 porre i tynde ringe
  • 1 rød peberfrugt i tynde strimler
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld persille
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Prik huller i cocktailpølserne (så de ikke flækker) med en gaffel.
  • Kom lidt af baconternene i en stor gryde og varm dem op så de afgiver noget af deres fedt.
  • Tag baconternene op og steg cocktailpølserne i fedtet, så de bliver lidt gyldne, tag op og stil til side.
  • Kom alle bacontern i gryden sammen med oksekød og lidt smør, og lad det brune, så kødet tager farve. Gør det evt. ad 2 gange, så kødet steger og IKKE koger!
  • Kom løg ved og lad det hele svitse lidt, tilsæt hvidløg og svits yderligere et par minutter. Krydr med salt, friskkværnet peber og paprika.
  • Kom champignon ved og lad dem stege lidt med, inden tomater, vand og bouillon tilsættes.
  • Skru ned for varmen, læg låg på og lad det simre i 20 minutter.
  • Hæld madlavningsfløde i og lad det varme igennem. Jævn evt med maizena udrørt i lidt vand, lad det koge igennem. Kom madkulør i den sorte gryde hvis det ønskes.
  • Kom cocktailpølser i og lad dem varme igennem.
  • Tilsæt porre og peberfrugt til din gryderet, smag til og drys med hakket persille.

Næringsindhold

Den sorte gryde
Mængde pr. portion
Kalorier
809
% Daglig værdi*
Fedt
 
61
g
94
%
Mættet fedt
 
28
g
175
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
22
g
Kolesterol
 
212
mg
71
%
Natrium
 
1612
mg
70
%
Kalium
 
1269
mg
36
%
Kulhydrater
 
23
g
8
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
11
g
12
%
Protein
 
45
g
90
%
Vitamin A
 
2996
IU
60
%
Vitamin C
 
77
mg
93
%
Calcium
 
143
mg
14
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den sorte gryde serveres med kartoffelmos, ris eller kartofler, og en form for grønsager eller salat.

Du kan iøvrigt også smage gryderetten til med lidt gastrik.

Se flere gryderetter:

Bøf Stroganoff med kartoffelmos eller ris

Chili con carne - lækker livret med hakket oksekød

Luksus mørbradgryde med pølser og champignon

Gullasch - ungarsk gullash gryderet med oksekød

Enebærgryde med bagt kartoffelmos

Se disse opskrifter:

  • Butterdejspakker med kylling og æg
  • Pizzabøffer med friske tomater og urter
  • Græsk gyros med kylling og tzatziki
  • Pandebøf med kartoffelbåde (nem hverdagsret)
  • Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs
  • Forårsmad med svinekød og grøntsager i sennepssauce

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til lasagneruller med spinat og ricotta

Lasagneruller med spinat og ricotta

billede med grove pølsehorn med gulerødder

Grove pølsehorn med gulerødder

billede til langtidsbagte tomater

Opskrift på langtidsbagte tomater i ovn

billede med pasta med svampe, asparges, tomater og bacon

Pasta med svampe, asparges og bacon

kylling i fad med bacon

Kylling i fad med bacon, maste kartofler og spinat i fløde

kålbudding med hvidkål og hakket kød

Kålbudding med hvidkål og hakket kød

billede med chokolademousse

Chokolademousse - nem opskrift

billede med jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe - lækker og cremet

billede til hjemmebagte rugkiks

Hjemmebagte rugkiks til ost og andet godt

billede med djævlekylling

Djævlekylling med chili og hvidløg

billede til brunede kartofler i ovn

Opskrift på brunede kartofler i ovn

hjemmelavet tzatziki

Sådan laver du en græsk tzatziki

billede til risalamande med kirsebærsauce

Risalamande

billede med syltede rødløg

Syltede rødløg - sådan sylter du løg

verdens bedste kokostoppe med chokolade

Verdens bedste kokostoppe med chokolade

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required