• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Sovs og sauce » Chimichurri - grøn sauce fra Sydamerika
billede med chimichurri
Chimichurri er en grøn sauce, der blandt andet kendes fra Argentina og Uruguay i Sydamerika. Bruges til stegt og grillet kød, og laves bla. med chili. Foto: iStock.com.

Chimichurri - grøn sauce fra Sydamerika

Del gerne opskriften:
Facebook4PinterestMessengerEmailPrintSMS
4
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du den bedste chimichurri. En nem opskrift på grøn sauce med chili, der stammer fra Sydamerika. Bruges især til stegt og grillet kød.

Chimichurri er en skøn sauce, der passer perfekt til kød. Alt fra kylling til svinekød og oksekød.

Der er tale om en grøn sauce, der ikke skal koges, men blot røres sammen. Den består af olie og bla. chili, og du kan også vælge at blende saucen, så din chimichurri bliver helt jævn.

Du kan bruge den på kød inden tilberedning - eller servere den til grillet kød efterfølgende.

Du kan såmænd også komme den på skiver af ciabattabrød, som du så rister af i ovnen. Det smager fremragende.

Opskrift på chimichurri

billede med chimichurri

Chimichurri

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Sovs
Køkken: Sydamerikansk
Tid: 10 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 skalotteløg eller lille alm. løg, hakkes fint
  • 3 fed hvidløg hakkes fint
  • 1 håndfuld bredbladet persille hakkes fint
  • 1 tsk. oregano tørret
  • 1 lille chili rød, uden kerner, hakkes fint
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • Lidt salt
  • 1 dl olivenolie
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skalotteløg og hvidløg hakkes fint og kommes i en lille skål.
  • Tilsæt også hakket persille sammen med oregano, chili, hvidvinseddike og lidt salt.
  • Hæld olie ved og rør din chimichurri godt sammen. Smag til.

Næringsindhold

Chimichurri
Mængde pr. portion
Kalorier
236
% Daglig værdi*
Fedt
 
25
g
38
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
7
g
Enkelumættet fedt
 
16
g
Natrium
 
13
mg
1
%
Kalium
 
79
mg
2
%
Kulhydrater
 
3
g
1
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
200
IU
4
%
Vitamin C
 
19
mg
23
%
Calcium
 
18
mg
2
%
Jern
 
0.5
mg
3
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Så er din chimichurri klar til brug, så det er nemt.

Den grønne, sydamerikansk sauce kan du bruge til kylling, oksekød, koteletter og meget andet kød.

Se flere opskrifter

  • billede med chimichurri kylling grill
    Chimichurri kylling til grill eller ovn
  • billede med cowboygryde med oksekød og chili
    Cowboygryde med oksekød og chili
  • billede med gazpacho
    Gazpacho - lækker kold spansk tomatsuppe
  • billede med sojamarineret svinekød med grønsager
    Sojamarineret svinekød med grøntsager

Se disse opskrifter:

  • Sojamarinade med honning til kylling og svinekød
  • Sauce Populaire - sådan laves den lækre sovs
  • Ovnbagt svinemørbrad med grønsager
  • Bacontærte med porrer og kartofler
  • Sprøde kartoffelchips i mikroovn
  • Kogt hamburgerryg - kogetid og temperatur

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Laksefrikadeller med grønsagsbiks

Laksefrikadeller med grønsagsbiks

billede til ferskensuppe med rejer og karry

Ferskensuppe med karry og rejer

billede med saltindbagt svinemørbrad

Saltindbagt svinemørbrad - mørbrad i saltdej

billede til blomkålsgratin med salat

Nem blomkålsgratin med salat

foto med grillet flanksteak

Grillet flanksteak på spinatbund

kyllingefrikadeller med spinat og pastasalat

Kyllingefrikadeller med spinat og pastasalat

billede til forloren and med timiankartofler

Forloren and med timiankartofler

billede med gremolata

Gremolata - italiensk grøn sauce

Billede med koteletter med spidskål i rygeostcreme

Koteletter med spidskål i rygeostcreme

billede med osso buco

Osso buco - langtidsstegt i ovn med lækker sauce

billede med stegt andebryst

Andebryst - sådan laver du stegt andebrystfilet

billede med havregrynskugler

Verdens bedste havregrynskugler med kaffe

billede med grillede kartofler

Sådan laver du grillede kartofler

billede med spejlæg

Sådan laver du spejlæg på panden

billede til tærte med skinke

Tærte med skinke og champignon

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required