Sådan laver du den bedste chimichurri. En nem opskrift på grøn sauce med chili, der stammer fra Sydamerika. Bruges især til stegt og grillet kød.
Chimichurri er en skøn sauce, der passer perfekt til kød. Alt fra kylling til svinekød og oksekød.
Der er tale om en grøn sauce, der ikke skal koges, men blot røres sammen. Den består af olie og bla. chili, og du kan også vælge at blende saucen, så din chimichurri bliver helt jævn.
Du kan bruge den på kød inden tilberedning - eller servere den til grillet kød efterfølgende.
Du kan såmænd også komme den på skiver af ciabattabrød, som du så rister af i ovnen. Det smager fremragende.
Opskrift på chimichurri

Ingredienser
- 1 skalotteløg eller lille alm. løg, hakkes fint
- 3 fed hvidløg hakkes fint
- 1 håndfuld bredbladet persille hakkes fint
- 1 tsk. oregano tørret
- 1 lille chili rød, uden kerner, hakkes fint
- 1 spsk. hvidvinseddike
- Lidt salt
- 1 dl olivenolie
Fremgangsmåde
- Skalotteløg og hvidløg hakkes fint og kommes i en lille skål.
- Tilsæt også hakket persille sammen med oregano, chili, hvidvinseddike og lidt salt.
- Hæld olie ved og rør din chimichurri godt sammen. Smag til.
Næringsindhold
Noter
Så er din chimichurri klar til brug, så det er nemt.
Den grønne, sydamerikansk sauce kan du bruge til kylling, oksekød, koteletter og meget andet kød.
Kom med din kommentar