Sojamarineret svinekød med grøntsager er hurtig og nem aftensmad. Her er den gode opskrift, hvor svinekød marineres og lynsteges med soja.
Sojamarineret svinekød med grøntsager er en skøn ret, som du enten kan stege i en wok eller pande. Begge dele er godt.
Her får marineret svinekød med soja, der steges sammen med forskellige grøntsager, og du kan jo selv variere mængden af de enkelte grøntsager.
Her er der anvendt skinkeschnitzler, som er skåret i tynde strimler, da det er betydelig billigere end at købe kød, der allerede er skåret i strimler.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på sojamarineret svinekød med grøntsager
Ingredienser
Marinade
- ½ dl soja
- 1 stk ingefær skrællet og fintrevet
- 2 fed hvidløg presset
- 1 lime saft af 1 lime
- 1 tsk. karry
- 1 spsk. honning flydende
- Lidt friskkværnet peber
Desuden
- 2 gulerødder i julienne
- 1 peberfrugt i tynde strimler
- 1 rødløg i tynde både
- 400 g svinekød skåret i tynde strimler
- 1 håndfuld bønnespirer skyllet og dryppet af
- 150 g sukkerærter halveret på langs
- 2 fed hvidløg knust og finthakket
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk. sød chilisauce
- marinade fra kødet
- Lidt olie
- 250 g nudler
- 1 håndfuld peanuts saltede, hakkede
Sådan gør du
- Pisk ingredienserne til marinade sammen og hæld den i en frysepose sammen med kødstrimlerne.
- Luk posen tæt til og masser marinaden godt ind i kødet og læg lad det trække i køleskabet i mindst to timer inden brug, gerne mere. Så får sojamarineret svinekød endnu mere smag.
- Gør alle grønsagerne klar til lynstegningen og hak de saltede peanuts.
- Kom nudlerne i en skål, drys med lidt groft salt og hæld kogende vand over. Læg låg på og lad dem stå i ca. 5 minutter, de må gerne have lidt bid. Hæld vandet fra og lad dem dryppe af.
- Kom ca. et par tsk. olie på en stor pande eller i en wok, varm op til det er godt varmt og kom kødet på med det marinade der hænger ved det. GEM marinaden, den skal bruges senere!
- Når kødet begynder at tage farve, vendes der rundt i det og lad det stege i et par minutter. Tag det af varmen.
- Kom endnu ca. 1 tsk. olie på den godt varme pande/wok og kom rødløg og gulerødder på, lad det lynstege, mens der røres godt rundt i det.
- Tilsæt hvidløg og steg, det det begynder at dufte, pas på at det ikke bliver for brunt.
- Hæld kødet tilbage på panden og tilsæt sukkerærter og peberfrugt, lad det stege 1 minuts tid under omrøring.
- Hæld marinaden på sammen med bønnespirer, steg i 1 minuts tid.
- Hæld de afdryppede nudler på, vend det hele godt rundt, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Drys til sidst de hakkede peanuts på din ret med sojamarineret svinekød og grøntssager.
Næringsindhold
Noter
Sojamarineret svinekød, grøntsager og nudler serveres straks.
Rester kommes straks på køl, og det smager kun endnu bedre dagen efter.
Se flere lækre middagsretter:
Svinemørbrad med estragon- og flødesauce
Kom med din kommentar