• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Sojamarineret svinekød med grøntsager
billede med sojamarineret svinekød med grønsager
Sojamarineret svinekød med grønsager er dejlig og meget nem aftensmad. Blot du husker at marineret kødet i god tid. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Sojamarineret svinekød med grøntsager

Opdateret: 5. jul 2022 · Udgivet: 5. jul 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook5PinterestMessengerEmailPrintSMS
5
SHARES
Gå til opskrift

Sojamarineret svinekød med grøntsager er hurtig og nem aftensmad. Her er den gode opskrift, hvor svinekød marineres og lynsteges med soja.

Sojamarineret svinekød med grøntsager er en skøn ret, som du enten kan stege i en wok eller pande. Begge dele er godt.

Her får marineret svinekød med soja, der steges sammen med forskellige grøntsager, og du kan jo selv variere mængden af de enkelte grøntsager.

Her er der anvendt skinkeschnitzler, som er skåret i tynde strimler, da det er betydelig billigere end at købe kød, der allerede er skåret i strimler.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på sojamarineret svinekød med grøntsager

billede med sojamarineret svinekød med grønsager

Sojamarineret svinekød med grøntsager

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

Marinade

  • ½ dl soja
  • 1 stk ingefær skrællet og fintrevet
  • 2 fed hvidløg presset
  • 1 lime saft af 1 lime
  • 1 tsk. karry
  • 1 spsk. honning flydende
  • Lidt friskkværnet peber

Desuden

  • 2 gulerødder i julienne
  • 1 peberfrugt i tynde strimler
  • 1 rødløg i tynde både
  • 400 g svinekød skåret i tynde strimler
  • 1 håndfuld bønnespirer skyllet og dryppet af
  • 150 g sukkerærter halveret på langs
  • 2 fed hvidløg knust og finthakket
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. sød chilisauce
  • marinade fra kødet
  • Lidt olie
  • 250 g nudler
  • 1 håndfuld peanuts saltede, hakkede
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Pisk ingredienserne til marinade sammen og hæld den i en frysepose sammen med kødstrimlerne.
  • Luk posen tæt til og masser marinaden godt ind i kødet og læg lad det trække i køleskabet i mindst to timer inden brug, gerne mere. Så får sojamarineret svinekød endnu mere smag.
  • Gør alle grønsagerne klar til lynstegningen og hak de saltede peanuts.
  • Kom nudlerne i en skål, drys med lidt groft salt og hæld kogende vand over. Læg låg på og lad dem stå i ca. 5 minutter, de må gerne have lidt bid. Hæld vandet fra og lad dem dryppe af.
  • Kom ca. et par tsk. olie på en stor pande eller i en wok, varm op til det er godt varmt og kom kødet på med det marinade der hænger ved det. GEM marinaden, den skal bruges senere!
  • Når kødet begynder at tage farve, vendes der rundt i det og lad det stege i et par minutter. Tag det af varmen.
  • Kom endnu ca. 1 tsk. olie på den godt varme pande/wok og kom rødløg og gulerødder på, lad det lynstege, mens der røres godt rundt i det.
  • Tilsæt hvidløg og steg, det det begynder at dufte, pas på at det ikke bliver for brunt.
  • Hæld kødet tilbage på panden og tilsæt sukkerærter og peberfrugt, lad det stege 1 minuts tid under omrøring.
  • Hæld marinaden på sammen med bønnespirer, steg i 1 minuts tid.
  • Hæld de afdryppede nudler på, vend det hele godt rundt, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Drys til sidst de hakkede peanuts på din ret med sojamarineret svinekød og grøntssager.

Næringsindhold

Sojamarineret svinekød med grøntsager
Mængde pr. portion
Kalorier
558
% Daglig værdi*
Fedt
 
12
g
18
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.04
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
66
mg
22
%
Natrium
 
1684
mg
73
%
Kalium
 
1003
mg
29
%
Kulhydrater
 
76
g
25
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
20
g
22
%
Protein
 
38
g
76
%
Vitamin A
 
6809
IU
136
%
Vitamin C
 
88
mg
107
%
Calcium
 
83
mg
8
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Sojamarineret svinekød, grøntsager og nudler serveres straks.

Rester kommes straks på køl, og det smager kun endnu bedre dagen efter.

Se flere lækre middagsretter:

Svinemørbrad med estragon- og flødesauce

Svinemørbrad i fad med bacon og peberfrugt

Mørbradbøffer med svampe og kartoffelmos

Se disse opskrifter:

  • Opskrift på vietnamesiske forårsruller med fyld
  • Marinade til lammekølle
  • Lammekoteletter med chili og sorte oliven
  • Svinemørbrad med soja i ovn
  • Skinke med whiskymarinade
  • Nem kyllingefrikasse med ris eller pasta

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med braiseret kalvegrydesteg

Braiseret kalvegrydesteg med tilbehør

billede med fastelavnsboller

Fastelavnsboller med creme og chokolade

billede til hjemmelavede melboller

Hjemmelavede melboller til suppe

billede med laks i ovn

Laks i ovn - så nemt laver du perfekt ovnbagt laks

Nutella cookies

Nutella cookies - lækre kager med Nutella

billede med pølsehorn

Pølsehorn - nemme, bløde og luftige uden sukker

billede med andesovs

Andesovs - nem opskrift på lækker andesauce

billede til gryderetter

Gryderetter - de bedste opskrifter på mad i gryde

billede med hjemmelavede hvidløgsflutes

Opskrift på hjemmelavet hvidløgsflute

Italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen, rødvins-:flødesauce og rosenkålssalat

Italiensk lammesteg med rødvinssauce og rosenkålssalat

billede med fiskefrikadeller med broccolimos

Fiskefrikadeller med broccolimos

billede med grillede majs

Grillede majskolber med kryddersmør

løgsuppe med krydrede kødboller

Løgsuppe med krydrede kødboller

billede med ovnbagt græskar med bacon

Ovnbagt græskar med bacon

billede med nemme pitabrød

Nemme pitabrød der altid popper op

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required