• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Chateaubriand - fransk bøf af oksemørbrad
et billede med chateaubriand
Chateaubriand er en lækker fransk bøf, der skæres af den midterste del af oksemørbrad. Et meget mørt og lækkert stykke kød, der er særlig god som gæstemad. Foto: iStock.com.

Chateaubriand - fransk bøf af oksemørbrad

Opdateret: 28. jan 2023 · Udgivet: 26. jan 2023 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook4PinterestMessengerEmailPrintSMS
4
SHARES
Gå til opskrift

Se hvordan du tilbereder chateaubriand, der er en lækker fransk bøf skåret af oksemørbrad. Nem opskrift med stegetid og kernetemperatur.

Chateaubriand lyder eksklusivt, og her er der da også tale om mad af ypperste kvalitet.

Bag det fine navn gemmer sig en fransk bøf, der udskæres af oksemørbrad. Her skæres den midterste - og bedste del - af oksemørbraden ud som en stor bøf, der kan veje fra ca. 500 gram og op til 800 gram.

Kødet pudses af for fedt og sener, så du har den rene vare tilbage. Og derefter er det vigtigt ikke at tilberede kødet for længe.

Den korrekte kernetemperatur i en chateaubriand er 57 grader, hvor kødet er perfekt tilberedt uden at være rødt.

Denne udskæring er selvsagt perfekt som gæstemad og lækker weekendmad, og opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på chateaubriand

et billede med chateaubriand

Chateaubriand opskrift

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Tid: 40 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 600 g oksemørbrad skåret som chateaubriand
  • 1 spsk. smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Varm en pande op ved en god varme og kom smørret på. Lad det bruse af og blive nøddebrunt.
  • Brun nu din chateaubriand hele vejen rundt, så den får en flot stegeskorpe.
  • Læg kødet i et ildfast fad og krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Stil fadet ind i ovnen ved 200 °C almindelig over- og undervarme.
  • Her skal den have ca. 15 minutter, og den er klar når kernetemperaturen er på 57 grader. Så mål gerne med et stegetermometer, og ellers plejer det at passe meget fint med de 15 minutter.

Næringsindhold

Chateaubriand opskrift
Mængde pr. portion
Kalorier
436
% Daglig værdi*
Fedt
 
36
g
55
%
Mættet fedt
 
15
g
94
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
15
g
Kolesterol
 
113
mg
38
%
Natrium
 
677
mg
29
%
Kalium
 
457
mg
13
%
Kulhydrater
 
0.003
g
0
%
Sukker
 
0.003
g
0
%
Protein
 
27
g
54
%
Vitamin A
 
87
IU
2
%
Calcium
 
12
mg
1
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdigstegte chateaubriand lægges på et skærebræt, hvor kødet hviler i ca. 10-15 minutter. Her overdækkes kødet med sølvpapir og et viskestykke.

Derefter kan den franske bøf skæres ud i tynde skiver og serveres.

Tilbehør til chateaubriand kan være stegt spidskål eller grønne asparges, kartoffelbåde og en lækker rødvinssauce.

Se flere opskrifter:

Culottesteg med balsamico-skysauce

Helstegt oksefilet med kernetemperatur

Helstegt oksemørbrad marineret i rødvin

Roastbeef i ovn - gourmetsaltet og utrolig lækker

Se disse opskrifter:

  • Laks med bacon og pasta
  • Pandebøf med kartoffelbåde (nem hverdagsret)
  • Kalkungryde med grønne peberkorn
  • Oksekød i paprika flødesovs med pasta eller ris
  • Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med bagt blomkålssalat

Bagt blomkålssalat med lækker dressing

dette billede er med hjemmelavede vandbakkelser der ikke falder sammen

Opskrift på vandbakkelser der ikke falder sammen i ovnen

billede med honningmarineret laks

Honningmarineret laks med citrussmag

billede til forloren and med timiankartofler

Forloren and med timiankartofler

billede med hjemmelavet tomatketchup

Hjemmelavet tomatketchup lavet af tomatpure

billede med frozen strawberry daiquiri

Frozen strawberry daiquiri cocktail opskrift

billede med Kyllingegryde med bacon og broccoli

Kyllingegryde med bacon og broccoli

et billede med twix cookies

Du vil knuselske disse Twix cookies

billede med panerede koteletter

Panerede koteletter med panko eller alm. rasp

Bradepandetærte med fars og fetaost

Bradepandetærte med fars og fetaost

billede med hele panerede pandestegte rødspætter

Hele panerede pandestegte rødspætter

billede med hjemmelavede crabcakes

Hjemmelavede crabcakes med krabbekød fra dåse

kyllingefrikadeller med spinat og pastasalat

Kyllingefrikadeller med spinat og pastasalat

billede med aperol spritz

Sådan laver du Aperol Spritz med smag af sommer

et billede med lagkage med hindbær og makroner

Lækker lagkage med hindbær, makron og flødeskum

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required