• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Langtidsstegt tykkam med stout lavet i ovn
billede til langtidsstegt tykkam med stout
Langtidsstegt tykkam er en lækker ret, som du laver i ovnen. Her langtidssteges oksestegen blandt andet sammen med noget stout øl, og det får du en fremragende ret ud af. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Langtidsstegt tykkam med stout lavet i ovn

Del gerne opskriften:
Facebook7PinterestMessengerEmailPrintSMS
7
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du langtidsstegt tykkam i ovn. En nem opskrift med svampe og stout øl, og retten er skøn simremad, der er god som gæstemad.

Langtidsstegt tykkam i ovn er en virkelig lækker ret, hvor du steger kødet i timevis i ovnen, men her passer retten jo sig selv.

Du kan enten anvende kalvetykkam eller oksetykkam, og stegetiden er den samme.

Kødet bliver så mørt, at det simpelthen falder fra hinanden.

Og ja. Det er næsten umuligt, at skære pæne stykker kød ud, og tykkammen smelter nærmest på tungen, når det kommer ind i munden.

Opskriften er beregnet til fire personer, og det er en virkelig god ret til gæster, eller når der kæles lidt ekstra for maden i weekenden.

Opskrift på langtidsstegt tykkam

billede til langtidsstegt tykkam med stout

Langtidsstegt tykkam

5 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 4 timer t 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1,5 kg. tykkam kalv eller okse
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. smør og lidt olivenolie til stegning
  • 1 stort løg hakket
  • 4 hvidløg knust og finthakket
  • 4 pastinakker skåret i små tern
  • 3 stængler bladselleri skåret i tern
  • 250 g svampe skåret i mindre stykker
  • 200 g markchampignon skåret i mindre stykker
  • 3 dl. stout øl evt. en choko staut fra Svaneke Bryghus
  • 3 kviste timian
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 tsk. majsstivelse rørt ud i koldt vand
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Varm smør og olie op på en pande, lad smørret bruse af og brun kødet godt på alle sider. Krydr med salt, friskkværnet peber og timian.
  • Læg kødet i en stegeso eller et ovnfast fad med låg.
  • Kom pastinak, bladselleri og løg på den samme pande og sauter, til løget bliver klart og blødt, små 5 minutters tid.
  • Kom blandingen ovenpå det brunede kød.
  • Kom evt. lidt mere smør på panden, lad det bruse af og kom svampene på.
  • Lad dem brune et par minutter og tilsæt så hvidløgene, lad dem stege med i et par minutter og kom så det hele over i fadet til kødet.
  • Hæld hakkede tomater og stout ved, læg et par kviste timian ned i og på med låget.
  • Stil din tykkam i en 150 °C varm ovn (varmluft) i ca. 4 timer.
  • Tag fadet ud af ovnen og tag kødet op, pak det ind, så det kan holdes varmt. Og glæd dig til en langtidsstegt tykkam.
  • Hæld skyen med grøntsager og det hele, i en gryde og lad det koge lidt ind.
  • Jævn det evt. med lidt majsstivelse udrørt i koldt vand (det behøves ikke, men det kan gøres). Smag saucen til.

Næringsindhold

Langtidsstegt tykkam
Mængde pr. portion
Kalorier
1199
% Daglig værdi*
Fedt
 
76
g
117
%
Mættet fedt
 
32
g
200
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
31
g
Kolesterol
 
338
mg
113
%
Natrium
 
1008
mg
44
%
Kalium
 
2408
mg
69
%
Kulhydrater
 
45
g
15
%
Kostfibre
 
11
g
46
%
Sukker
 
14
g
16
%
Protein
 
80
g
160
%
Vitamin A
 
467
IU
9
%
Vitamin C
 
44
mg
53
%
Calcium
 
205
mg
21
%
Jern
 
8
mg
44
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Så er du klar til at servere langtidsstegt tykkam.

Skær kødet i skiver så godt som det kan lade sig gøre, læg det på en tallerken og hæld lidt af saucen over.

Serveres med polenta, pasta, kartoffelmos og/eller brød.

Se flere opskrifter

  • billede med braiseret oksebov
    Braiseret oksebov med rødvinssauce som simreret
  • billede med bøf stroganoff
    Bøf Stroganoff med kartoffelmos eller ris
  • billede med osso buco
    Osso buco - langtidsstegt i ovn med lækker sauce
  • billede med roastbeef i ovn
    Roastbeef i ovn - gourmetsaltet og utrolig lækker
  • billede med svinemørbrad med estragon- og flødesauce
    Svinemørbrad med estragon- og flødesauce

Se disse opskrifter:

  • Oksekød i paprika flødesovs med pasta eller ris
  • Svinemørbrad med soja i ovn
  • Kyllingeinderfilet med bacon og sød chilisauce
  • Majspandekager med kylling- og spinatfyld
  • Laks med bacon og pasta
  • Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required