• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Stegt spidskål - sådan steger du kål på panden
billede til stegt spidskål
Stegt spidskål er lækkert og sundt tilbehør, og det er utrolig nemt og hurtigt at stege kålen på panden. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Stegt spidskål - sådan steger du kål på panden

Opdateret: 3. feb 2023 · Udgivet: 25. jan 2023 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook7PinterestMessengerEmailPrintSMS
7
SHARES
Gå til opskrift

Her er den nemme opskrift på stegt spidskål. Se hvordan du nemt steger den sunde spidskål på panden og bruger kålen som lækkert tilbehør.

Indhold
  • Her er den nemme opskrift på stegt spidskål. Se hvordan du nemt steger den sunde spidskål på panden og bruger kålen som lækkert tilbehør.
  • Opskrift
  • Stegt spidskål
  • Næringsindhold
  • Noter
  • Fakta
  • Kommentarer

Stegt spidskål er super simpel og nem at lave, og så smager kålen altså virkelig godt.

Du kan bruge den som tilbehør til rigtig mange retter, og på denne måde kan de fleste godt lide kål.

Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men brug hele spidskålen og så er der nok til fire.

Opskrift

billede til stegt spidskål

Stegt spidskål

5 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 15 minutter min
Servings: 2 personer

Ingredienser

  • 0,5 spidskål halveret og med stokken intakt, det holder på kålen
  • flagesalt
  • 1 spsk. smør
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Gør spidskålen klar. Del kålen på langs, og derefter i kvarte. Men behold stokken, så den pandestegte spidskål ikke falder fra hinanden.
  • Varm smør op på en pande og læg spidskål på med en af snitfladerne nedad.
  • Stegt spidskål skal have ca. 4-5 minutter, vend og steg ligeledes på den anden side. Spidskål steges ved en ikke for høj varme.
  • Drys med lidt salt og så er den klar til servering. Kålen skal være tilberedt, men stadig sprød.

Næringsindhold

Stegt spidskål
Mængde pr. portion
Kalorier
105
% Daglig værdi*
Fedt
 
6
g
9
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
15
mg
5
%
Natrium
 
1249
mg
54
%
Kalium
 
560
mg
16
%
Kulhydrater
 
12
g
4
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
0.01
g
0
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
461
IU
9
%
Vitamin C
 
95
mg
115
%
Calcium
 
109
mg
11
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Så er der stegt spidskål klar til servering som lækkert og sundt tilbehør.

Du kan servere den pandestegte spidskål til eks. frikadeller eller forloren hare.

Fakta

Her er nogle fakta om spidskål:

  1. Oprindelse: Spidskål stammer fra det centrale Asien og har været dyrket i over 2000 år.
  2. Typer: Der er flere forskellige typer spidskål, herunder grøn, hvid og rød spidskål.
  3. Smag: Spidskål har en mild, nøddagtig smag, der bliver mere intens, når den koges.
  4. Anvendelse: Spidskål kan spises rå eller kogt og er en almindelig ingrediens i retter som stuvet spidskål, coleslaw og salater.
  5. Sundhedsmæssige fordele: Spidskål er en vigtig kilde til vitaminer og mineraler, herunder C-vitamin, K-vitamin, jern og kalcium. Kålen har et lavt indhold af kalorier og er rig på kostfibre.
  6. Dyrkning: Spidskål er en let plante at dyrke og kan dyrkes i mange klimaer. De fleste spidskålplanter tager mellem 80 og 100 dage at modne.

Se flere opskrifter:

Pasta med spidskål og bacon

Spidskålssalat med ærter og dressing

Stuvet spidskål i en lidt mere sund opskrift

Se disse opskrifter:

  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Ovnbagt græskar med bacon
  • Knuste kartofler med hvidløgssmør
  • Rissalat med urter og parmesan
  • Stegt rødkål med valnødder og tranebær
  • Majs i mikroovn - den nemme guide

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

kanelkage med kaffe og kakao glasur

Kanelkage med kaffe og kakao glasur

billede til spaghetti med mørbrad

Spaghetti med mørbrad og bacon

billede med verdens nemmeste bananpandekager

Bananpandekager

billede med fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller - opskrift på nemme boller

rodfrugtmos

Rodfrugtmos - opskrift på rustik mos med rodfrugter

tærte med bacon og broccoli

Tærte med bacon og broccoli

billede til blomkålssuppe med ristet blomkål

Blomkålssuppe med ristet blomkål

billede med nem pizzadej til hjemmelavet pizza

Hjemmelavet pizzadej - nem opskrift på dej til pizza

billede til hjemmelavet coleslaw opskrift

Hjemmelavet coleslaw med lækker dressing

billede med blomkålskarry

Blomkålskarry med gulerødder og spinat

billede med grillede koteletter

Grillede koteletter med lækker krydderiblanding

et billede med kylling i karry serveret på tallerken

Kylling i karry med sprøde grøntsager

billede med majspandekager med kylling- og spinatfyld

Majspandekager med kylling- og spinatfyld

Kyllingeinderfilet med bacon og sød chilisauce

Kyllingeinderfilet med bacon og sød chilisauce

billede med chili con carne chiligryde

Chili con carne - lækker livret med hakket oksekød

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required