Her er den nemme opskrift på stegt spidskål. Se hvordan du nemt steger den sunde spidskål på panden og bruger kålen som lækkert tilbehør.
Jump to:
Stegt spidskål er super simpel og nem at lave, og så smager kålen altså virkelig godt.
Du kan bruge den som tilbehør til rigtig mange retter, og på denne måde kan de fleste godt lide kål.
Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men brug hele spidskålen og så er der nok til fire.
Opskrift

Ingredienser
- 0,5 spidskål halveret og med stokken intakt, det holder på kålen
- flagesalt
- 1 spsk. smør
Fremgangsmåde
- Gør spidskålen klar. Del kålen på langs, og derefter i kvarte. Men behold stokken, så den pandestegte spidskål ikke falder fra hinanden.
- Varm smør op på en pande og læg spidskål på med en af snitfladerne nedad.
- Stegt spidskål skal have ca. 4-5 minutter, vend og steg ligeledes på den anden side. Spidskål steges ved en ikke for høj varme.
- Drys med lidt salt og så er den klar til servering. Kålen skal være tilberedt, men stadig sprød.
Næringsindhold
Noter
Så er der stegt spidskål klar til servering som lækkert og sundt tilbehør.
Du kan servere den pandestegte spidskål til eks. frikadeller eller forloren hare.
Fakta
Her er nogle fakta om spidskål:
- Oprindelse: Spidskål stammer fra det centrale Asien og har været dyrket i over 2000 år.
- Typer: Der er flere forskellige typer spidskål, herunder grøn, hvid og rød spidskål.
- Smag: Spidskål har en mild, nøddagtig smag, der bliver mere intens, når den koges.
- Anvendelse: Spidskål kan spises rå eller kogt og er en almindelig ingrediens i retter som stuvet spidskål, coleslaw og salater.
- Sundhedsmæssige fordele: Spidskål er en vigtig kilde til vitaminer og mineraler, herunder C-vitamin, K-vitamin, jern og kalcium. Kålen har et lavt indhold af kalorier og er rig på kostfibre.
- Dyrkning: Spidskål er en let plante at dyrke og kan dyrkes i mange klimaer. De fleste spidskålplanter tager mellem 80 og 100 dage at modne.
Se flere opskrifter:
Kom med din kommentar