• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Sådan koger du grønne bønner
grønne bønner kogetid
Grønne bønner smager fantastisk, men du skal ikke koge dem for længe. På grund af lektiner skal de dog koges, da du ellers risikerer at få ondt i maven af bønnerne. Foto: iStock.com.

Sådan koger du grønne bønner

Del gerne opskriften:
Facebook6PinterestMessengerEmailPrintSMS
6
SHARES
Gå til opskrift

Hvor længe skal grønne bønner koges? I denne opskrift kan du se den præcise kogetid på haricots verts, og hvordan du koger bønnerne perfekt.

Her kan du hvordan du koger eller damper grønne bønner, så de ikke triste, udkogte og kedelige.

Det handler nemlig om, at bønnerne, der også kaldes for haricots verts, ikke må koges for længe, da de så mister både smag og næringsindhold.

Kom ikke for meget vand i gryden under kogning eller dampning, og kom de grønne bønner i når vandet koger.

Bemærk, at bønner altid skal koges af hensyn til giftstoffet lektiner, der ellers kan give ondt i maven.

Kogning af grønne bønner

grønne bønner kogetid

Sådan koger du grønne bønner

5 fra 5 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 10 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 400 g grønne bønner
  • vand
  • salt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom lidt vand i en gryde, men ikke for meget, da det blot udvander smag og næringsindhold i bønnerne. Vandet skal blot stå et par centimeter op.
  • Kog vandet op.
  • Tilsæt bønnerne sammen med en smule salt.
  • Læg låg på, og når vandet koger igen skrues lidt ned. Kogetid på de grønne bønner er ca. 3 minutter.
  • Hæld så lidt koldt vand i gryden så kogningen standses. Lad bønnerne stå i vandet, og hæld dem derefter i et dørslag. Så er de klar.

Næringsindhold

Sådan koger du grønne bønner
Mængde pr. portion
Kalorier
47
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.4
g
1
%
Mættet fedt
 
0.1
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.2
g
Enkelumættet fedt
 
0.04
g
Natrium
 
585
mg
25
%
Kalium
 
240
mg
7
%
Kulhydrater
 
8
g
3
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
865
IU
17
%
Vitamin C
 
19
mg
23
%
Calcium
 
50
mg
5
%
Jern
 
0.5
mg
3
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De kogte eller dampede grønne bønner passer som tilbehør til de fleste kødretter, herunder kogt hamburgerryg eller culottesteg.

Se flere opskrifter

  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
    Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • billede til grønne bønner med bacon
    Grønne bønner med bacon som tilbehør
  • billede med pandestegt laks med citron- og flødesauce
    Pandestegt laks med citron- og flødesauce

Se disse opskrifter:

  • Knuste kartofler med hvidløgssmør
  • Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)
  • Ovnbagt græskar med bacon
  • Majs i mikroovn - den nemme guide
  • Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte
  • Rissalat med urter og parmesan

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til agurkesalat opskrift

Hjemmelavet agurkesalat - opskrift på syltede agurker

billede med grillet flæsk

Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk i grillen

billede med rugbrødslagkage

Rugbrødslagkage - sønderjysk brødtorte

billede med djævlekylling

Djævlekylling med chili og hvidløg

billede med havregrynskugler

Verdens bedste havregrynskugler med kaffe

billede med farserede porrer

Farserede porrer - opskrift på indbagt porre

hjemmelavet fish 'n' chips

Hjemmelavet fish 'n' chips - den bedste opskrift

billede ti lLemonade med vandmelon

Lækker lemonade med vandmelon

billede til ferskensuppe med rejer og karry

Ferskensuppe med karry og rejer

billede med one pot pasta

One pot pasta - verdens nemmeste pastaret

billede til opskrifter med hakket oksekød

Opskrifter med hakket oksekød

billede med laks i ovn

Laks i ovn - så nemt laver du perfekt ovnbagt laks

billede med æbleskiver

Luftige æbleskiver med kærnemælk

Ristet brød med krydderurtecreme og laks

Ristet brød med krydderurtecreme og laks

billede med fiskefilet florentine

Fiskefilet Florentine med spinat, mornay og ost

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required