• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Rodfrugtmos - opskrift på rustik mos med rodfrugter
rodfrugtmos
En lækker rodfrugtmos, der passer gdot som tilbehør til gryderetter. Mosen er nem at lave, og du kan anvende forskellige slags rodfrugter til den. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Rodfrugtmos - opskrift på rustik mos med rodfrugter

Del gerne opskriften:
Facebook7PinterestMessengerEmailPrintSMS
7
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en nem og lækker opskrift på rodfrugtmos med forskellige rodfrugter. Mosen passer perfekt som tilbehør til gryderetter og andre retter.

Rodfrugtmos er klassisk og populært tilbehør til mange retter, men især er mosen god til gryderetter.

Mosen kan laves med mange forskellige slags rodfrugter, og her det blandt andet med kartofler, gulerødder og jordskokker. men brug hvad du har.

Se også: Kartoffelmos - lækker og luftig

I skrællet vægt skal du bruge ca. 1 kilo, men du behøver ikke følge målene slavisk herunder.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på rodfrugtmos

rodfrugtmos

Rodfrugtmos - opskrift på rustik mos med rodfrugter

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 200 g gulerødder i mindre tern
  • 200 g pastinakker skrællet, i mindre tern
  • 200 g jordskokker skrællet, i mindre tern
  • 200 g sød kartoffel skrællet, i mindre tern
  • 200 g kartofler skrællet, i mindre tern
  • 1 dl mælk gerne varm
  • 75 g smør i små tern
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til rodfrugtmos starter du med, at skære alle rodfrugterne i mindre stykker.
  • Kog derefter rodfrugterne i usaltet vand indtil de er helt møre. Det tager ca. 15-20 minutter.
  • Hæld vandet fra rodfrugterne og damp dem tørre på kogepladen.
  • Mos dem derefter med mælk og smør. Om du ønsker en fin eller grov/rustik mos er op til dig.
  • Smag mosen til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Rodfrugtmos - opskrift på rustik mos med rodfrugter
Mængde pr. portion
Kalorier
325
% Daglig værdi*
Fedt
 
16
g
25
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
43
mg
14
%
Natrium
 
783
mg
34
%
Kalium
 
983
mg
28
%
Kulhydrater
 
42
g
14
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
13
g
14
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
15967
IU
319
%
Vitamin C
 
25
mg
30
%
Calcium
 
98
mg
10
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

Den færdige rodfrugtsmos serveres straks, og den er blandt andet perfekt til mørbradgryde, den sorte gryde og gullasch.

Se også: Mos af søde kartofler - den nemme opskrift

Se disse opskrifter:

  • Knuste kartofler med hvidløgssmør
  • Rissalat med urter og parmesan
  • Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)
  • Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon
  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Ovnbagt græskar med bacon

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required