Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Rodfrugtmos - opskrift på rustik mos med rodfrugter
[the_ad id="1609"]
5
fra 1 bruger
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Tilbehør
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
30
minutter
min
Servings:
4
personer
Ingredienser
▢
200
g
gulerødder
i mindre tern
▢
200
g
pastinakker
skrællet, i mindre tern
▢
200
g
jordskokker
skrællet, i mindre tern
▢
200
g
sød kartoffel
skrællet, i mindre tern
▢
200
g
kartofler
skrællet, i mindre tern
▢
1
dl
mælk
gerne varm
▢
75
g
smør
i små tern
▢
salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Til rodfrugtmos starter du med, at skære alle rodfrugterne i mindre stykker.
Kog derefter rodfrugterne i usaltet vand indtil de er helt møre. Det tager ca. 15-20 minutter.
Hæld vandet fra rodfrugterne og damp dem tørre på kogepladen.
Mos dem derefter med mælk og smør. Om du ønsker en fin eller grov/rustik mos er op til dig.
Smag mosen til med salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Rodfrugtmos - opskrift på rustik mos med rodfrugter
Mængde pr. portion
Kalorier
325
% Daglig værdi*
Fedt
16
g
25
%
Mættet fedt
10
g
63
%
Transfedt
1
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
4
g
Kolesterol
43
mg
14
%
Natrium
783
mg
34
%
Kalium
983
mg
28
%
Kulhydrater
42
g
14
%
Kostfibre
7
g
29
%
Sukker
13
g
14
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
15967
IU
319
%
Vitamin C
25
mg
30
%
Calcium
98
mg
10
%
Jern
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]