Her får du en nem og lækker opskrift på rodfrugtmos med forskellige rodfrugter. Mosen passer perfekt som tilbehør til gryderetter og andre retter.
Rodfrugtmos er klassisk og populært tilbehør til mange retter, men især er mosen god til gryderetter.
Mosen kan laves med mange forskellige slags rodfrugter, og her det blandt andet med kartofler, gulerødder og jordskokker. men brug hvad du har.
Se også: Kartoffelmos - lækker og luftig
I skrællet vægt skal du bruge ca. 1 kilo, men du behøver ikke følge målene slavisk herunder.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på rodfrugtmos

Ingredienser
- 200 g gulerødder i mindre tern
- 200 g pastinakker skrællet, i mindre tern
- 200 g jordskokker skrællet, i mindre tern
- 200 g sød kartoffel skrællet, i mindre tern
- 200 g kartofler skrællet, i mindre tern
- 1 dl mælk gerne varm
- 75 g smør i små tern
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Til rodfrugtmos starter du med, at skære alle rodfrugterne i mindre stykker.
- Kog derefter rodfrugterne i usaltet vand indtil de er helt møre. Det tager ca. 15-20 minutter.
- Hæld vandet fra rodfrugterne og damp dem tørre på kogepladen.
- Mos dem derefter med mælk og smør. Om du ønsker en fin eller grov/rustik mos er op til dig.
- Smag mosen til med salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Tips
Den færdige rodfrugtsmos serveres straks, og den er blandt andet perfekt til mørbradgryde, den sorte gryde og gullasch.
Kom med din kommentar