• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Dessert

billede til risalamande med kirsebærsauce
Lækker og cremet risalamande med kirsebærsauce, der smager så englene synger. Den perfekte dessert til jul - og andre skønne lejligheder. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Risalamande med kirsebærsauce

Newyorker By Heart - Senest opdateret: 22. dec, 2022

Oversigt over indhold

  1. Opskrift på risalamande med kirsebærsauce
  2. Risalamande med kirsebærsauce
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du 
  5. Næringsindhold
  6. Noter
  7. Hvor stammer risalamande fra?
  8. Se flere opskrifter til jul
5 fra 1 bruger

Her får du den bedste opskrift på risalamande med kirsebærsauce. Lækker risengrød blandet med flødeskum til den perfekte dessert til jul.

Risalamande med kirsebærsauce er den absolut mest populære og udbredte dessert til jul, og den smager jo også himmelsk godt.

Her får du den bedste opskrift den danske juleklassiker, der jo især består af risengrød, flødeskum og vanilje.

Du kan lave risalamanden af grødris fra eks. Pama, men du kan også lave den med risottoris, hvilket bestemt ikke gør desserten dårligere. Mængden af ris er den samme, men kogetiden er lidt kortere med risottoris.

Opskriften er beregnet til seks personer, men det afhænger selvfølgelig af hvor vilde I er med risalamanden. God appetit.

Opskrift på risalamande med kirsebærsauce

billede til risalamande med kirsebærsauce

Risalamande med kirsebærsauce

5 fra 1 bruger
Opskrift: Newyorker By Heart
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Tid: 1 t
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 190 g grødris
  • 1 l sødmælk
  • 1 vaniljestang kornene fra vaniljestangen
  • 25 g sukker
  • 50 g mandler smuttede og hakkede
  • 3 dl piskefløde
  • 300 g kirsebærsauce
Holder skærmen tændt mens du laver mad

Sådan gør du 

  • Grødris og sødmælk koges til en god risengrød sammen med kornene fra en stang vanilje. Kog risengrøden i ca. 35 minutter, eller indtil den er færdig. Pas på den ikke brænder på. Lad grøden køle helt af.
  • Rør derefter sukker og hakkede mandler i. Det hører naturligvis til i en risalamande. Er du en af dem, der ikke er så vild med mandler, kan du smage risengrøden til med lidt mandelessens.
  • Pisk fløde til god flødeskum.
  • Rør risengrøden godt igennem, og vend derefter forsigtigt flødeskummet i.

Næringsindhold

Risalamande med kirsebærsauce
Mængde pr. portion
Kalorier
589
% Daglig værdi*
Fedt
 
28
g
43
%
Mættet fedt
 
15
g
94
%
Transfedt
 
0.002
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
77
mg
26
%
Natrium
 
93
mg
4
%
Kalium
 
422
mg
12
%
Kulhydrater
 
75
g
25
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
38
g
42
%
Protein
 
11
g
22
%
Vitamin A
 
1005
IU
20
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
271
mg
27
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Stil den færdige risalamande på køl i mindst 2-3 timer inden servering, så den kan nå at sætte sig.

Serveres naturligvis med kirsebærsauce, og du kan evt. pynte den lækre juledessert med lidt hakkede mandler.

Hvor stammer risalamande fra?

Selvom risalamande med kirsebærsauce lyder som en ret fra det franske køkken, så stammer den faktisk fra Danmark.

Det var nemlig en kok ved navn Christian Jensen, der opfandt den specielle blanding af ris og fløde tilbage i 1800-tallet.

Desserten spredte sig hurtigt som den foretrukne juledessert i mange danske hjem, i starten primært dog hos det finere borgerskab.

I dag er den absolut den mest populær dessert juleaften. Typisk med en hel og smuttet mandel i skålen, hvor vinderen kan se frem til årets mandelgave.

Se flere opskrifter til jul

  • billede med andesteg - langtidsstegt and
    Andesteg - opskrift på langtidsstegt and
  • billede med brunkager
    Brunkager - den bedste brunkagedej
  • billede med æbleskiver
    Luftige æbleskiver med kærnemælk
  • billede til brunede kartofler i ovn
    Opskrift på brunede kartofler i ovn
  • billede med havregrynskugler
    Verdens bedste havregrynskugler med kaffe
« Ovnbagte kartoffelbåde - nemme kartofler i ovn
Opskrift på risengrød i ovn »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 
  • Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner
  • Oksekødspie med pastasalat
  • Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber
  • Ølbraiserede svinekæber med polenta
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Fyldte svinekoteletter med æble og timian
  • Belgiske vafler - den bedste opskrift
  • Nemme nougathorn dyppet i chokolade
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Inspiration til aftensmad

billede med sprøde kyllingenuggets

Sprøde kyllingenuggets stegt på pande

billede med sorte gryde gryderet

Den sorte gryde - gryderet med oksekød

billede til kylling i slow cooker

Opskrift på kylling i slow cooker

billede med kyllingefad med bacon

Kyllingefad med bacon, fløde og mozzarella

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.