Her får du den bedste opskrift på risalamande med kirsebærsauce. Lækker risengrød blandet med flødeskum til den perfekte dessert til jul.
Risalamande med kirsebærsauce er den absolut mest populære og udbredte dessert til jul, og den smager jo også himmelsk godt.
Her får du den bedste opskrift den danske juleklassiker, der jo især består af risengrød, flødeskum og vanilje.
Du kan lave risalamanden af grødris fra eks. Pama, men du kan også lave den med risottoris, hvilket bestemt ikke gør desserten dårligere. Mængden af ris er den samme, men kogetiden er lidt kortere med risottoris.
Opskriften er beregnet til seks personer, men det afhænger selvfølgelig af hvor vilde I er med risalamanden. God appetit.
Opskrift på risalamande

Ingredienser
- 190 g grødris
- 1 l sødmælk
- 1 vaniljestang kornene fra vaniljestangen
- 25 g sukker
- 50 g mandler smuttede og hakkede
- 3 dl piskefløde
- 300 g kirsebærsauce
Fremgangsmåde
- Grødris og sødmælk koges til en god risengrød sammen med kornene fra en stang vanilje. Kog risengrøden i ca. 35 minutter, eller indtil den er færdig. Pas på den ikke brænder på. Lad grøden køle helt af.
- Rør derefter sukker og hakkede mandler i. Det hører naturligvis til i en risalamande. Er du en af dem, der ikke er så vild med mandler, kan du smage risengrøden til med lidt mandelessens.
- Pisk fløde til god flødeskum.
- Rør risengrøden godt igennem, og vend derefter forsigtigt flødeskummet i.
Næringsindhold
Noter
Stil den færdige risalamande på køl i mindst 2-3 timer inden servering, så den kan nå at sætte sig.
Serveres naturligvis med kirsebærsauce, og du kan evt. pynte den lækre juledessert med lidt hakkede mandler.
Hvor stammer risalamande fra?
Selvom risalamande med kirsebærsauce lyder som en ret fra det franske køkken, så stammer den faktisk fra Danmark.
Det var nemlig en kok ved navn Christian Jensen, der opfandt den specielle blanding af ris og fløde tilbage i 1800-tallet.
Desserten spredte sig hurtigt som den foretrukne juledessert i mange danske hjem, i starten primært dog hos det finere borgerskab.
I dag er den absolut den mest populær dessert juleaften. Typisk med en hel og smuttet mandel i skålen, hvor vinderen kan se frem til årets mandelgave.
Se flere opskrifter til jul
Andesteg - opskrift på langtidsstegt and
Brunkager - den bedste brunkagedej
Kom med din kommentar