Grødris og sødmælk koges til en god risengrød sammen med kornene fra en stang vanilje. Kog risengrøden i ca. 35 minutter, eller indtil den er færdig. Pas på den ikke brænder på. Lad grøden køle helt af.
Rør derefter sukker og hakkede mandler i. Det hører naturligvis til i en risalamande. Er du en af dem, der ikke er så vild med mandler, kan du smage risengrøden til med lidt mandelessens.
Pisk fløde til god flødeskum.
Rør risengrøden godt igennem, og vend derefter forsigtigt flødeskummet i.
Næringsindhold
Risalamande
Mængde pr. portion
Kalorier
589
% Daglig værdi*
Fedt
28
g
43
%
Mættet fedt
15
g
94
%
Transfedt
0.002
g
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
8
g
Kolesterol
77
mg
26
%
Natrium
93
mg
4
%
Kalium
422
mg
12
%
Kulhydrater
75
g
25
%
Kostfibre
2
g
8
%
Sukker
38
g
42
%
Protein
11
g
22
%
Vitamin A
1005
IU
20
%
Vitamin C
5
mg
6
%
Calcium
271
mg
27
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.