• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Sovs og sauce » Paprikasovs - opskrift på lækker paprika sauce
billede med paprikasovs
En nem og lækker paprikasovs, der passer perfekt til svinemørbrad og mange andre kødretter. Og så er paprika sauce hurtig at lave. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Paprikasovs - opskrift på lækker paprika sauce

Del gerne opskriften:
Facebook3PinterestMessengerEmailPrintSMS
3
SHARES
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på hjemmelavet paprikasovs. En nem og lækker paprika sauce, der passer perfekt til mange forskellige kødretter.

Paprikasovs eller paprika sauce er en klassisk og populær sovs, og her er en perfekt opskrift med masser af smag.

Sådan en sovs med paprika er både nem og hurtig at tilberede, og den laves med en opbagning, der afsluttes med både bouillon og lidt fløde.

Dertil kommer selvfølgelig paprika, men paprikasovsen smages også til med bla. lidt engelsk sauce.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på paprikasovs

billede med paprikasovs

Paprikasovs - paprika sauce

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Sovs
Køkken: Dansk
Tid: 10 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. hvedemel
  • 2 dl. grøntsagsbouillon lavet af 2 dl. kogende vand en bouillonterning
  • 2 tsk. paprika eller mere
  • 1 spsk. tomatpasta
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. løgpulver
  • 1 tsk. sukker
  • 1 dl. fløde
  • 1 spsk. engelsk sauce
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom en stor spiseskefuld smør i en lille gryde/kasserolle, og lad det smelte. Pisk derefter en stor spiseskefuld hvedemel i. Det er en opbagning til din paprikasovs.
  • Pisk derefter den varme bouillon i, men gør det lidt af gangen, så sovsen bliver pisket godt ud.
  • Tilsæt derefter paprika sammen med tomatpasta, hvidløgspulver, løgpulver og sukker.
  • Til sidst kommes fløde ved sammen med lidt engelsk sauce, og din paprika sauce smages til med salt og friskkværnet peber. Evt. også med lidt mere paprika.
  • Lad din paprikasovs simre i ca. 5 minutter. Er den for tyk, kan du blot tilsætte lidt mere kogende vand indtil den ønskede konsistens opnås.

Næringsindhold

Paprikasovs - paprika sauce
Mængde pr. portion
Kalorier
132
% Daglig værdi*
Fedt
 
12
g
18
%
Mættet fedt
 
8
g
50
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
36
mg
12
%
Natrium
 
843
mg
37
%
Kalium
 
86
mg
2
%
Kulhydrater
 
6
g
2
%
Kostfibre
 
0.4
g
2
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
700
IU
14
%
Vitamin C
 
4
mg
5
%
Calcium
 
22
mg
2
%
Jern
 
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige paprikasovs serveres straks til alt fra helstegt svinemørbrad til kylling i ovn og mange andre retter.

Hvad er paprika?

Paprika er et krydderi, der er fremstillet af tørrede og pulveriserede peberfrugter under planteslægten Capsicum Annuum.

Paprika varierer i smag og styrke afhængigt af den anvendte peberfrugt-sort og kan være mild til stærk.

Det er almindeligt brugt i en række køkkener over hele verden, herunder i spansk, mexicansk, tyrkisk og ungarsk mad.

Paprika kan bruges som et simpelt krydderi i retter eller blandes med andre krydderier for at lave en specifik krydderiblanding, såsom chili eller cajun.

Se flere lækre sovse:

Brun sovs - grundopskrift

Hjemmelavet rødvinssauce - nem sovs med rødvin

Karrysovs - opskrift på Danmarks bedste karry sauce

Klassisk persillesovs opskrift

Se disse opskrifter:

  • Chimichurri - grøn sauce fra Sydamerika
  • Sojamarinade med honning til kylling og svinekød
  • Sauce Populaire - sådan laves den lækre sovs
  • Amerikanske pandekager
  • Sund peberfrugtsalat med tomat og agurk
  • Cocktailpølser med bacon, ahornsirup og chili

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med helstegt kylling i ovn

Kylling i ovn

billede med focaccia

Italiensk focaccia brød - den nemme opskrift

bagt laksefilet med creme fraiche og dild

Bagt laksefilet med creme fraiche og dild

billede til agurkesalat opskrift

Hjemmelavet agurkesalat - opskrift på syltede agurker

Kringle med pistacie og kanel-:marcipanfyld

Kringle med pistacie, kanel og marcipanfyld

billede med eksotisk mørbrad

Eksotisk mørbrad med kokosmælk og ris

et billede med t-bone steak

Sådan steger du en T-bone steak perfekt

billede til stegt spidskål

Stegt spidskål - sådan steger du kål på panden

billede med sprøde kartoffelchips i mikroovn

Sprøde kartoffelchips i mikroovn

billede med bøf med spejlæg

Bøf med spejlæg, HP Sauce og tomatsalsa

billede med grove flutes

Grove flutes - koldhævet groft flute

billede med peachmelba bradepandekage

Peachmelba bradepandekage med fersken og hindbær

billede til hjemmebagte rugkiks

Hjemmebagte rugkiks til ost og andet godt

billede med melonsalat

Lækker melonsalat med pinjekerner

billede til stegetid på and

Stegetid på and i ovn - den nemme guide til andesteg

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required