• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Nemme ovnbagte rodfrugter
ovnbagte rodfrugter
Ovnbagte rodfrugter er lækkert tilbehør, og rodfrugterne er nemme at tilberede i ovnen. Her er det blandt andet pastinakker og kartofler. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Nemme ovnbagte rodfrugter

Del gerne opskriften:
Facebook4PinterestMessengerEmailPrintSMS
4
SHARES
Gå til opskrift

Se her hvordan du nemt lavet ovnbagte rodfrugter. Det er rodfrugter stegt i ovn, som du kan bruge som tilbehør til mange forskellige retter.

Ovnbagte rodfrugter er både sunde, nemme og lækre, og så er det en kærkommen lejlighed til, at få ryddet op i grøntsagsskuffen i køleskabet.

I denne opskrift er det består rodfrugterne af kartofler, knoldselleri og pastinakker, men du kan også anvende eks. gulerødder og persillerødder.

Opskriften på rodfrugter i ovn er beregnet til fire personer, men mængderne kan du sagtens justere til efter eget valg.

Opskrift på ovnbagte rodfrugter

ovnbagte rodfrugter

Ovnbagte rodfrugter

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Tid: 55 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 pose pastinakker skrællet og skåret i mundrette stykker
  • ½ knoldselleri skrællet og skåret i mundrette stykker
  • 6 kartofler skåret i mundrette stykker
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 kviste rosmarin frisk, finthakket
  • 2 rødløg skåret i både
  • Lidt olivenolie
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Vend rodfrugter og løg sammen i et ovnfast fad.
  • Drys med salt, friskkværnet peber og rosmarin. Brug bladene fra ca. 4 kviste rosmarin - eller så meget du synes.
  • Dryp med olivenolie og vend det hele godt rundt.
  • Sæt fadet i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ca. 30-40 minutter, til de ovnbagte rodfrugter er gyldne og møre. Vend rundt i dem af og til.

Noter

Ovnbagte rodfrugter passer perfekt til alt fra bøffer til koteletter og mange andre retter. Faktisk til langt de fleste middagsretter.

Brug også gerne rodfrugterne til frikadeller eller medisterpølse.

Se også disse opskrifter:

Super nemme flødekartofler i ovn

Nem og lækker kartoffelmos

Se disse opskrifter:

  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Stegt rødkål med valnødder og tranebær
  • Majs i mikroovn - den nemme guide
  • Rissalat med urter og parmesan
  • Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)
  • Knuste kartofler med hvidløgssmør

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med makronsnitter

Gammeldags makronsnitter med marcipan

kanelstang med remonce

Opskrift på Lagkagehusets kanelstang

billede med sojamarineret svinekød med grønsager

Sojamarineret svinekød med grøntsager

et billede med svensk pølseret med pølser og kartofler

Svensk pølseret med kartofler, pølser og løg

billede med laksepakker

Laksepakker med spinat, hvidløg og tomater

krebinetter med grøntsagsstuvning og kartofler

Krebinetter med grøntsagsstuvning og kartofler

billede til pasta med tigerrejer og tomater

Pasta med tigerrejer og tomater

billede til hvordan varmer man en and op i ovn

Hvordan varmer man en and op i ovn?

billede med focaccia

Italiensk focaccia brød - den nemme opskrift

billede med tunsalat med æg og rejer

Tunsalat med æg og rejer til forret eller frokost

billede med blomkål kogetid

Kogetid på blomkål - sådan koger du kålen perfekt

grønne bønner kogetid

Sådan koger du grønne bønner

billede med karrysuppe

Karrysuppe med blomkål, broccoli, og peberfrugt

billede med pandekagestabel

Pandekagestabel - en stak fyldte pandekager i lag

marineret cuvettesteg

Marineret cuvettesteg med hvidløg og rosmarin

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required