• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Nemme ovnbagte rodfrugter
ovnbagte rodfrugter
Ovnbagte rodfrugter er lækkert tilbehør, og rodfrugterne er nemme at tilberede i ovnen. Her er det blandt andet pastinakker og kartofler. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Nemme ovnbagte rodfrugter

Opdateret: 21. jan 2023 · Udgivet: 4. apr 2022 af Newyorker By Heart ·

ovnbagte rodfrugter

Ovnbagte rodfrugter

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Tid: 55 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 pose pastinakker skrællet og skåret i mundrette stykker
  • ½ knoldselleri skrællet og skåret i mundrette stykker
  • 6 kartofler skåret i mundrette stykker
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 kviste rosmarin frisk, finthakket
  • 2 rødløg skåret i både
  • Lidt olivenolie
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Vend rodfrugter og løg sammen i et ovnfast fad.
  • Drys med salt, friskkværnet peber og rosmarin. Brug bladene fra ca. 4 kviste rosmarin - eller så meget du synes.
  • Dryp med olivenolie og vend det hele godt rundt.
  • Sæt fadet i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ca. 30-40 minutter, til de ovnbagte rodfrugter er gyldne og møre. Vend rundt i dem af og til.
Del gerne opskriften:
Facebook4PinterestMessengerEmailPrintSMS
4
SHARES
Gå til opskrift

Se her hvordan du nemt lavet ovnbagte rodfrugter. Det er rodfrugter stegt i ovn, som du kan bruge som tilbehør til mange forskellige retter.

Ovnbagte rodfrugter er både sunde, nemme og lækre, og så er det en kærkommen lejlighed til, at få ryddet op i grøntsagsskuffen i køleskabet.

I denne opskrift er det består rodfrugterne af kartofler, knoldselleri og pastinakker, men du kan også anvende eks. gulerødder og persillerødder.

Opskriften på rodfrugter i ovn er beregnet til fire personer, men mængderne kan du sagtens justere til efter eget valg.

Opskrift på ovnbagte rodfrugter

ovnbagte rodfrugter

Ovnbagte rodfrugter

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Tid: 55 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 pose pastinakker skrællet og skåret i mundrette stykker
  • ½ knoldselleri skrællet og skåret i mundrette stykker
  • 6 kartofler skåret i mundrette stykker
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 kviste rosmarin frisk, finthakket
  • 2 rødløg skåret i både
  • Lidt olivenolie
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Vend rodfrugter og løg sammen i et ovnfast fad.
  • Drys med salt, friskkværnet peber og rosmarin. Brug bladene fra ca. 4 kviste rosmarin - eller så meget du synes.
  • Dryp med olivenolie og vend det hele godt rundt.
  • Sæt fadet i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ca. 30-40 minutter, til de ovnbagte rodfrugter er gyldne og møre. Vend rundt i dem af og til.

Noter

Ovnbagte rodfrugter passer perfekt til alt fra bøffer til koteletter og mange andre retter. Faktisk til langt de fleste middagsretter.

Brug også gerne rodfrugterne til frikadeller eller medisterpølse.

Se også disse opskrifter:

Super nemme flødekartofler i ovn

Nem og lækker kartoffelmos

Se disse opskrifter:

  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Stegt rødkål med valnødder og tranebær
  • Majs i mikroovn - den nemme guide
  • Rissalat med urter og parmesan
  • Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)
  • Knuste kartofler med hvidløgssmør

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med marmorkage

Marmorkage - måske Danmarks bedste skærekage

billede med kyllingelasagne

Kyllingelasagne - lækker lasagne med kylling

billede med fiskefrikadeller med broccolimos

Fiskefrikadeller med broccolimos

Lækker spinatburger med hjemmelavede grovfritter

Spinatburger med hjemmelavede grovfritter og chilimayo

pasta med kantareller og skinke

Pasta med kantareller og skinke

billede med kyllingekroketter som restemad

Kyllingekroketter - nem restemad

billede til grønkålssalat med æble

Grønkålssalat - salat med grønkål, appelsin og æble

billede med ovnbagt svinemørbrad med grønsager

Ovnbagt svinemørbrad med grønsager

billede med bærtærte

Bærtærte med frosne eller friske bær

billede med gulerodsbrud

Gulerodsbrud - lækre brød med gulerødder

Rissalat med urter og parmesan

Rissalat med urter og parmesan

billede med pommes frites

Hjemmelavede pommes frites - sprøde og lækre

billede med kartoffelæggekage

Kartoffelæggekage - opskrift på billig aftensmad

billede med sammenkogt ret med skinkekød

Sammenkogt ret med skinkekød

billede til braiseret kylling med skummende sauce

Braiseret kylling med skummende sauce

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required