Sådan tilbereder du en kylling i stegepose. En nem opskrift, hvor kyllingen steges meget mør i en stegepose sammen med citron og rosmarin.
Kylling i stegepose er din garanti for en virkelig mør kylling, og så smager den altså fantastisk godt.
Her får kyllingen selskab af citron, rosmarin og smør, og det løfter smagen endnu mere.
Opskriften er nem at følge, og der er nok til fire personer. Vær opmærksom når du tager kyllingen ud af ovnen og klipper stegeposen op. Dampen er nemlig varm, og den kan man brænde sig på!
Opskrift på kylling i stegepose

Ingredienser
- 1 kylling skyllet, renset og duppet tør
- 1 citron økologisk
- 4 kviste rosmarin
- 50 g smør
- salt og friskkværnet peber
- 1 grønsagsbouillontern
- 1 stegepose
Fremgangsmåde
- Når kyllingen er skyllet, renset og duppet tør, krydres den udenpå og indeni med groft salt og friskkværnet peber (nu kan den godt lægges i stegepose).
- Skær citronen i både, og kom dem ind i kyllingen.
- Bland hakket rosmarinnåle - gem et par hele kviste - og bland dem med smørret.
- Riv bouillonternen over kyllingen, fordel smørklatter med rosmarin i og stik et par kviste ned ved lår og vinger.
- Luk stegeposen godt, prik et par huller i den foroven, læg den i et ovnfast fad og sæt i ovnen ved 200 grader.
- Kylling i stegepose skal nu have ca. 1 time (måske lidt mere hvis det er en meget stor kylling).
Næringsindhold
Noter
Din kylling i stegepose er nu fædig og meget mør.
Tag fadet ud og løft forsigtigt posen over på et skærebræt - PAS PÅ DEN ER MEGET VARM! - klip et hul i det ene hjørne og hæld skyen gennem en sigte over i en gryde.
Klip posen op og lad den trække mens saucen laves. Når saucen er klar til servering, parteres kyllingen og serveres.
Skysauce: Skum skyen fra kyllingen for fedt og kog den op. Tilsæt 1½ spsk. creme fraiche 38% pisk det ud. Jævn den evt. lidt, smag til, kom kulør i og server.
Kyllingen kan serveres med kogte kartofler, agurkesalat og dampet broccoli.
Kom med din kommentar