• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Kylling i stegepose med citron og rosmarin
billede til kylling i stegepose
At tilberede din kylling i stegepose giver en virkelig mør kylling med masser af smag. Her er kyllingen stegt med citron og rosmarin. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Kylling i stegepose med citron og rosmarin

Del gerne opskriften:
Facebook8PinterestMessengerEmailPrintSMS
8
SHARES
Gå til opskrift

Sådan tilbereder du en kylling i stegepose. En nem opskrift, hvor kyllingen steges meget mør i en stegepose sammen med citron og rosmarin.

Kylling i stegepose er din garanti for en virkelig mør kylling, og så smager den altså fantastisk godt.

Her får kyllingen selskab af citron, rosmarin og smør, og det løfter smagen endnu mere.

Opskriften er nem at følge, og der er nok til fire personer. Vær opmærksom når du tager kyllingen ud af ovnen og klipper stegeposen op. Dampen er nemlig varm, og den kan man brænde sig på!

Opskrift på kylling i stegepose

billede til kylling i stegepose

Kylling i stegepose

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kylling skyllet, renset og duppet tør
  • 1 citron økologisk
  • 4 kviste rosmarin
  • 50 g smør
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 grønsagsbouillontern
  • 1 stegepose
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Når kyllingen er skyllet, renset og duppet tør, krydres den udenpå og indeni med groft salt og friskkværnet peber (nu kan den godt lægges i stegepose).
  • Skær citronen i både, og kom dem ind i kyllingen.
  • Bland hakket rosmarinnåle - gem et par hele kviste - og bland dem med smørret.
  • Riv bouillonternen over kyllingen, fordel smørklatter med rosmarin i og stik et par kviste ned ved lår og vinger.
  • Luk stegeposen godt, prik et par huller i den foroven, læg den i et ovnfast fad og sæt i ovnen ved 200 grader.
  • Kylling i stegepose skal nu have ca. 1 time (måske lidt mere hvis det er en meget stor kylling).

Næringsindhold

Kylling i stegepose
Mængde pr. portion
Kalorier
460
% Daglig værdi*
Fedt
 
36
g
55
%
Mættet fedt
 
14
g
88
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
13
g
Kolesterol
 
153
mg
51
%
Natrium
 
950
mg
41
%
Kalium
 
322
mg
9
%
Kulhydrater
 
2
g
1
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.3
g
0
%
Protein
 
32
g
64
%
Vitamin A
 
563
IU
11
%
Vitamin C
 
8
mg
10
%
Calcium
 
28
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Din kylling i stegepose er nu fædig og meget mør.

Tag fadet ud og løft forsigtigt posen over på et skærebræt - PAS PÅ DEN ER MEGET VARM! - klip et hul i det ene hjørne og hæld skyen gennem en sigte over i en gryde.

Klip posen op og lad den trække mens saucen laves. Når saucen er klar til servering, parteres kyllingen og serveres.

Skysauce: Skum skyen fra kyllingen for fedt og kog den op. Tilsæt 1½ spsk. creme fraiche 38% pisk det ud. Jævn den evt. lidt, smag til, kom kulør i og server.

Kyllingen kan serveres med kogte kartofler, agurkesalat og dampet broccoli.

Se flere opskrifter

  • gammeldags kylling med agurkesalat
    Grydestegt kylling med kartofler og agurkesalat
  • billede med helstegt kylling i ovn
    Helstegt kylling i ovn med stegetid og temperatur
  • billede til kyllingefilet i ovn
    Kyllingefilet i ovn - den bedste opskrift
  • billede med langtidsstegt kylling
    Langtidsstegt kylling med kartofler
  • billede med lørdagskylling a la butterflied
    Lækker lørdagskylling a la butterflied

Se disse opskrifter:

  • Italienske wraps med skinke og mozzarella
  • Spinatburger med hjemmelavede grovfritter og chilimayo
  • Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Samosa med fyld af hakket oksekød og ris

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med sheperds pie

Sheperds pie - kødtærte med kartoffelmos

billede med oksekød i paprika flødesovs

Oksekød i paprika flødesovs med pasta eller ris

Billede med koteletter med spidskål i rygeostcreme

Koteletter med spidskål i rygeostcreme

billede til lasagneruller med spinat og ricotta

Lasagneruller med spinat og ricotta

billede med syltede rødløg

Syltede rødløg - sådan sylter du løg

billede med whiskey sour cocktail

Whiskey sour cocktail opskrift

billede med jødekager

Jødekager - lækre småkager til jul

billede med ciabatta

Ciabatta - italiensk brød med store huller

kålbudding med hvidkål og hakket kød

Kålbudding med hvidkål og hakket kød

chokoladetærte med karamel og marcipan

Chokoladetærte med karamel og marcipan

billede med fyldte svinekoteletter

Fyldte svinekoteletter med æble og timian

spidskålssalat

Spidskålssalat med ærter og dressing

billede med herregårdskage sølvkage

Herregårdskage - kendt som sølvkage

billede med blomkålsris

Sådan laver du blomkålsris på 3 måder

billede med marmorkage

Marmorkage - måske Danmarks bedste skærekage

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required