• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Kødboller i kokosmælk med karry
kødboller i kokosmælk med karry
Hjemmelavede kødboller i kokosmælk med karry er en dejlig middagsret, der her er serveret mis broccoli, sukkerærter og ris. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Kødboller i kokosmælk med karry

Del gerne opskriften:
Facebook4PinterestMessengerEmailPrintSMS
4
SHARES
Gå til opskrift

Lav en lækker ret med kødboller i kokosmælk og karry, der serveres med broccoli og sukkerærter. En nem og lækker middagsret til hele familien.

Indhold
  • Lav en lækker ret med kødboller i kokosmælk og karry, der serveres med broccoli og sukkerærter. En nem og lækker middagsret til hele familien.
  • Opskrift på kødboller i kokosmælk
  • Kødboller i kokosmælk
  • Næringsindhold
  • Noter
  • Fakta om karry
  • Se flere opskrifter

Kødboller i kokosmælk med karry, broccoli og sukkerærter er en familievenlig middagsret, som de fleste vil elske.

Styrken i retten kan jo tilpasses efter egne smagsløg, men karryretten er ikke speciel stærk.

Du får en skøn smag af kokos og så den gode smag af karrypasta, samtidig med at der er noget at tygge på i form af broccoli og sukkerærter.

Det er med andre ord en nem, sund og lækker ret til aftensmad, som du serverer med kogte ris.

Opskrift på kødboller i kokosmælk

kødboller i kokosmælk med karry

Kødboller i kokosmælk

4.67 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket svinekød
  • 1 spsk. grøn karrypasta (eller efter smag)
  • 2 tsk. karry (eller efter smag)
  • 1 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. koriander stødt
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 fed hvidløg presset
  • 2 spsk. olie til stegning
  • 1 broccoli skåret i mindre stykker
  • 150 g sukkerærter skåret i mindre stykker på skrå
  • 2 dåser kokosmælk light
  • 1 spsk. grøn karrypasta
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk majsstivelse udrørt i lidt vand
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Rør en fars af salt, friskkværnet peber, grøn pasta, spidskommen, stødt koriander og presset hvidløg. Sørg for, at det er rørt godt sammen.
  • Kom lidt olie på en pande og form farsen til små kødboller. Kom dem på panden og ryst den indimellem, så bollerne forbliver runde. Lad dem blive gyldne og næsten gennemstegte.
  • Kom lidt olie i en gryde - eller brug panden hvis den er stor nok. Kom karrypasta i og lad det svitse lidt (men ikke for meget, for så bliver det bittert).
  • Hæld kokosmælk i og krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Kom bollerne i og lad dem simre til de er nok. Jævn evt. saucen lidt med majsstivelse, for at få en tykkere konsistens.
  • Kom den fintskårne stok fra broccolien i (da den skal have lidt længere end hovedet), når det er gået 3-4 minutter så kom broccolibuketterne i.
  • Lad gå yderligere 2-3 minutter og kom så sukkerærter i.
  • Vend rundt til de lige bliver fordelt i ret med kødboller i kokosmælk. Smages til.

Næringsindhold

Kødboller i kokosmælk
Mængde pr. portion
Kalorier
483
% Daglig værdi*
Fedt
 
35
g
54
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
17
g
Kolesterol
 
90
mg
30
%
Natrium
 
1286
mg
56
%
Kalium
 
948
mg
27
%
Kulhydrater
 
17
g
6
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
27
g
54
%
Vitamin A
 
2564
IU
51
%
Vitamin C
 
160
mg
194
%
Calcium
 
130
mg
13
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Kødboller i kokosmælk med karry serveres straks, og du kan naturligvis servere retten sammen med kogte ris.

Fakta om karry

Karry er en blanding af krydderier, der typisk anvendes i madlavning for at give retter en krydret, mild til medium stærk smag og en gult til orange farve.

Karry stammer fra Indien og er nu en populær krydderi i mange lande, herunder Danmark.

Der findes et bredt udvalg af karryblandinger, og ingredienserne kan variere afhængigt af region og kultur.

Typiske ingredienser omfatter spidskommen, koriander, chili, hvidløg, ingefær, kardemomme, muskatnød, nelliker og sort peber.

Karryblandinger kan købes færdiglavet eller laves hjemme ved at blande krydderier i den ønskede proportion.

Karry anvendes ofte i karrysauce, kylling- og svinekødsretter, samt i vegetariske retter.

Se flere opskrifter

Skøn opskrift på boller i karry med grøntsager

Boller i selleri med ris eller kartofler

Italienske kødboller i tomatsauce

Se disse opskrifter:

  • Spinatburger med hjemmelavede grovfritter og chilimayo
  • Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer
  • Wraps med kylling, avocado, bacon og mango
  • Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele
  • Italienske wraps med skinke og mozzarella
  • Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med gastrik

Gastrik

billede til hjemmelavet mørdej

Sådan laver du mørdej - nem opskrift

Rissalat med urter og parmesan

Rissalat med urter og parmesan

billede til langtidsbagte tomater

Opskrift på langtidsbagte tomater i ovn

billede til gulerodsboller med græskarkerner

10 gulerodsboller med græskarkerner

Hjemmelavet BBQ sauce med cola

Hjemmelavet BBQ sauce med cola

billede til laksetoast med varmrøget laks

Laksetoast med varmrøget laks

gammeldags oksesteg

Gammeldags oksesteg med bagte rodfrugter

billede med grydebrød

Grydebrød - sådan bager du brød i gryde

marineret cuvettesteg

Marineret cuvettesteg med hvidløg og rosmarin

billede med aspargessalat

Nem aspargessalat med grønne asparges

billede til langtidsstegt tykkam med stout

Langtidsstegt tykkam med stout lavet i ovn

billede til pasta med tigerrejer og tomater

Pasta med tigerrejer og tomater

kålbudding med hvidkål og hakket kød

Kålbudding med hvidkål og hakket kød

billede med fastelavnsboller

Fastelavnsboller med creme og chokolade

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required