• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Sprøde kartoffelrøsti i ovn - nem opskrift
et billede med kartoffelrøsti
Kartoffelrøsti er super nemme at lave, og så smager de skønne røsti med kartofler, løg og lidt ost fremragende. Foto: iStock.com.

Sprøde kartoffelrøsti i ovn - nem opskrift

Del gerne opskriften:
Facebook36PinterestMessengerEmailPrintSMS
36
SHARES
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på kartoffelrøsti i ovn. Lav lækre og nemme røsti af revne kartofler og løg i ovnen. Bruges som tilbehør.

Kartoffelrøsti er klassisk tilbehør til mange retter, og du laver de lækre røsti af revne kartofler, løg og ost.

Du kan med fordel forkoge kartoflerne, og ellers er det blot at sætte klatter af røsti på bageplade med bagepapir, hvorefter de bages i ovnen.

Du kan sagtens lave de fantastiske røsti uden ost, hvor du blot udelader osten.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kartoffelrøsti

et billede med kartoffelrøsti

Kartoffelrøsti i ovn

4.50 fra 8 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 800 g kartofler skrælles
  • 2 løg hakkes fint
  • 2 spsk. olie
  • 3 dl ost revet, evt. emmentaler
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kartofler skrælles. Brug gerne mellemstore kartofler til dine kartoffelrøsti. Koges ca. 8 minutter, vandet hældes fra og koldt vand kommes ved. Lad kartoflerne stå lidt i det kolde vand.
  • Løg hakket meget fint og kartoflerne rives groft.
  • Bland kartofler med løg, salt og friskkværnet peber. Riv osten og kom den i. Bland det hele godt sammen.
  • Læg klatter af røsti på en bageplade med bagepapir og pres dem godt sammen og lidt flade.
  • Dryp dem med ganske lidt olie og sæt dem i ovnen ved 225 grader i ca. 25 minutter, de skal være brune og lidt sprøde.

Næringsindhold

Kartoffelrøsti i ovn
Mængde pr. portion
Kalorier
479
% Daglig værdi*
Fedt
 
27
g
42
%
Mættet fedt
 
13
g
81
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
52
mg
17
%
Natrium
 
557
mg
24
%
Kalium
 
946
mg
27
%
Kulhydrater
 
37
g
12
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
23
g
46
%
Vitamin A
 
664
IU
13
%
Vitamin C
 
39
mg
47
%
Calcium
 
591
mg
59
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Kartoffelrøsti anrettes i et fad og serveres straks som tilbehør til alt fra culottesteg til oksemørbrad.

Fakta om røsti

Rösti, eller røsti, er en traditionel schweizisk ret, der laves af stegte, revne kartofler.

Rösti er en simpel ret, der normalt består af kun to ingredienser: revne kartofler og fedtstof, typisk smør eller olie.

De revne kartofler steges i en pande, indtil de er gyldne og sprøde, og kan serveres som tilbehør til forskellige hovedretter eller bruges som en base til andre retter, såsom omeletter og pølser.

Rösti kan varieres med forskellige krydderier eller tilsatte ingredienser, såsom løg, ost, skinke eller grøntsager.

Se flere opskrifter:

Hjemmelavede pommes frites - sprøde og lækre

Kartofler - lækre retter og opskrifter med kartoffel

Ovnbagte kartoffelbåde - nemme kartofler i ovn

Super nemme flødekartofler i ovn

Se disse opskrifter:

  • Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon
  • Stegt rødkål med valnødder og tranebær
  • Rissalat med urter og parmesan
  • Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte
  • Ovnbagt græskar med bacon
  • Knuste kartofler med hvidløgssmør

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required