• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Kartoffelklodser - kogte og smørstegte
billede med kartoffelklodser
Lækre og nemme kartoffelklodser, der først koges og derefter steges i smør. Lækre som tilbehør. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Kartoffelklodser - kogte og smørstegte

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Få den bedste opskrift på kartoffelklodser, der er perfekte som lækkert tilbehør. Klodserne laves af bagekartofler og smager himmelsk godt.

Kartoffelklodser er egentlig ret simple at lave, men de smager altså forrygende godt, og så passer de jo som tilbehør vil mange retter.

Her er der brugt bagekartofler, men du kan selvfølgelig anvende andre store kartofler til klodserne.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kartoffelklodser

billede med kartoffelklodser

Kartoffelklodser

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 4 bagekartofler
  • 2 spsk. citronsaft
  • 4 kviste timian
  • 2 laurbærblade
  • Lidt salt
  • 50 g smør
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skær bagekartofler i klodser, på den størrelse du ønsker og kan lave.
  • Kom dem i en gryde sammen med vand, lidt citronsaft, timiankviste, laurbærblad, en klat smør og godt med salt.
  • Lad dem koge, til de er næsten møre. Hæld vandet fra (hertil kan de fint forberedes).
  • Varm smør op på en pande ved lav til middelvarme.
  • Kom dine kartoffelklodser på og lad dem hygge sig, til de bliver pænt brune på alle sider. Det tager en del tid, så hav tålmodighed og lad være med at skrue op for varmen, de er VÆRD at vente på.

Næringsindhold

Kartoffelklodser
Mængde pr. portion
Kalorier
246
% Daglig værdi*
Fedt
 
10
g
15
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.4
g
Flerumættet fedt
 
0.5
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
27
mg
9
%
Natrium
 
674
mg
29
%
Kalium
 
859
mg
25
%
Kulhydrater
 
36
g
12
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
367
IU
7
%
Vitamin C
 
44
mg
53
%
Calcium
 
32
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdige kartoffelklodser serveres straks, og ved servering kan de evt. drysses med lidt flagesalt og frisk timan.

Se flere opskrifter

  • brasede kartofler
    Brasede kartofler - sådan laver du brasekartofler
  • billede med pommes frites
    Hjemmelavede pommes frites - sprøde og lækre
  • billede til opskrifter med kartofler
    Kartofler - lækre retter og opskrifter med kartoffel
  • billede til ovnbagte kartoffelbåde
    Ovnbagte kartoffelbåde - nemme kartofler i ovn
  • bagte kartofler bagekartofler
    Sådan laver du bagte kartofler af bagekartofler

Se disse opskrifter:

  • Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon
  • Majs i mikroovn - den nemme guide
  • Blomkålskarry med gulerødder og spinat
  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Ovnbagt græskar med bacon
  • Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Kalvegryde med squash og champignon

Nem kalvegryde med squash og champignon

billede brødmed naan og naan

Indisk naan - opskrift på lækkert naanbrød

billede med sheperds pie

Sheperds pie - kødtærte med kartoffelmos

billede til hjemmelavet stjerneskud med skaldyrsdressing

Hjemmelavet stjerneskud med skaldyrsdressing

Culottesteg med balsamico-skysauce

Culottesteg med balsamico-skysauce

tilbehør til steg kartofler med rosenkål og bacon

Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon

billede til langtidsstegt flæskesteg

Langtidsstegt flæskesteg med sprøde flæskesvær

et billede med pastasalat med kylling

Pastasalat med kylling og grøntsager

rugbrød med varmrøget laks og urtecreme

Rugbrød med varmrøget laks og urtecreme

billede til pasta med laks og grøntsager

Pasta med laks og grøntsager

billede med mexicansk fad med oksekød og tortillachips

Mexicansk fad med oksekød og tortillachips

kyllingefrikadeller med spinat og pastasalat

Kyllingefrikadeller med spinat og pastasalat

Tunmousse a la Newyorkerbyheart

Hjemmelavet tunmousse - cremet mousse med tun

billede til gulerodsboller med græskarkerner

10 gulerodsboller med græskarkerner

billede med pasta med svampe, asparges, tomater og bacon

Pasta med svampe, asparges og bacon

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required