• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Kartoffelklodser - kogte og smørstegte
billede med kartoffelklodser
Lækre og nemme kartoffelklodser, der først koges og derefter steges i smør. Lækre som tilbehør. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Kartoffelklodser - kogte og smørstegte

Opdateret: 9. jan 2023 · Udgivet: 9. jan 2023 af Newyorker By Heart ·

billede med kartoffelklodser

Kartoffelklodser

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 4 bagekartofler
  • 2 spsk. citronsaft
  • 4 kviste timian
  • 2 laurbærblade
  • Lidt salt
  • 50 g smør
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skær bagekartofler i klodser, på den størrelse du ønsker og kan lave.
  • Kom dem i en gryde sammen med vand, lidt citronsaft, timiankviste, laurbærblad, en klat smør og godt med salt.
  • Lad dem koge, til de er næsten møre. Hæld vandet fra (hertil kan de fint forberedes).
  • Varm smør op på en pande ved lav til middelvarme.
  • Kom dine kartoffelklodser på og lad dem hygge sig, til de bliver pænt brune på alle sider. Det tager en del tid, så hav tålmodighed og lad være med at skrue op for varmen, de er VÆRD at vente på.

Næringsindhold

Kartoffelklodser
Mængde pr. portion
Kalorier
246
% Daglig værdi*
Fedt
 
10
g
15
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.4
g
Flerumættet fedt
 
0.5
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
27
mg
9
%
Natrium
 
674
mg
29
%
Kalium
 
859
mg
25
%
Kulhydrater
 
36
g
12
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
367
IU
7
%
Vitamin C
 
44
mg
53
%
Calcium
 
32
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Få den bedste opskrift på kartoffelklodser, der er perfekte som lækkert tilbehør. Klodserne laves af bagekartofler og smager himmelsk godt.

Kartoffelklodser er egentlig ret simple at lave, men de smager altså forrygende godt, og så passer de jo som tilbehør vil mange retter.

Her er der brugt bagekartofler, men du kan selvfølgelig anvende andre store kartofler til klodserne.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kartoffelklodser

billede med kartoffelklodser

Kartoffelklodser

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 4 bagekartofler
  • 2 spsk. citronsaft
  • 4 kviste timian
  • 2 laurbærblade
  • Lidt salt
  • 50 g smør
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skær bagekartofler i klodser, på den størrelse du ønsker og kan lave.
  • Kom dem i en gryde sammen med vand, lidt citronsaft, timiankviste, laurbærblad, en klat smør og godt med salt.
  • Lad dem koge, til de er næsten møre. Hæld vandet fra (hertil kan de fint forberedes).
  • Varm smør op på en pande ved lav til middelvarme.
  • Kom dine kartoffelklodser på og lad dem hygge sig, til de bliver pænt brune på alle sider. Det tager en del tid, så hav tålmodighed og lad være med at skrue op for varmen, de er VÆRD at vente på.

Næringsindhold

Kartoffelklodser
Mængde pr. portion
Kalorier
246
% Daglig værdi*
Fedt
 
10
g
15
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.4
g
Flerumættet fedt
 
0.5
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
27
mg
9
%
Natrium
 
674
mg
29
%
Kalium
 
859
mg
25
%
Kulhydrater
 
36
g
12
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
367
IU
7
%
Vitamin C
 
44
mg
53
%
Calcium
 
32
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdige kartoffelklodser serveres straks, og ved servering kan de evt. drysses med lidt flagesalt og frisk timan.

Se flere opskrifter

  • brasede kartofler
    Brasede kartofler - sådan laver du brasekartofler
  • billede med pommes frites
    Hjemmelavede pommes frites - sprøde og lækre
  • billede til opskrifter med kartofler
    Kartofler - lækre retter og opskrifter med kartoffel
  • billede til ovnbagte kartoffelbåde
    Ovnbagte kartoffelbåde - nemme kartofler i ovn
  • bagte kartofler bagekartofler
    Sådan laver du bagte kartofler af bagekartofler

Se disse opskrifter:

  • Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon
  • Majs i mikroovn - den nemme guide
  • Blomkålskarry med gulerødder og spinat
  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Ovnbagt græskar med bacon
  • Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Ristet brød med krydderurtecreme og laks

Ristet brød med krydderurtecreme og laks

et billede til sprøde pommes frites i ovn

Sprøde pommes frites i ovn - forkogte

billede til cremet champignonsauce

Cremet champignonsauce med rødvin

skinkestang

Skinkestang - butterdej med skinke

billede med varm chokolade og kakao med flødeskum

Varm chokolade med flødeskum

tilbehør til steg kartofler med rosenkål og bacon

Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon

billede med kogt hamburgerryg

Kogt hamburgerryg - kogetid og temperatur

et billede med svensk pølseret med pølser og kartofler

Svensk pølseret med kartofler, pølser og løg

billede med luksus mørbradgryde

Mørbradgryde

billede med grillede kartofler

Sådan laver du grillede kartofler

kokosmuffins med kakao

Lækre kokosmuffins med kakao

billede til gryderetter

Gryderetter - de bedste opskrifter på mad i gryde

laks med bacon og pasta

Laks med bacon og pasta

billede til opskrifter med blomkål

Opskrifter med blomkål - lækre blomkålsretter

billede med tomatsalat med oliven

Tomatsalat med oliven og mozzarella

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required