• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Italienske kødboller i tomatsauce
billede med italienske kødboller i tomatsauce
Lækre italienske kødboller i tomatsauce, der altid er en populær ret til aftensmad. Serveres med bagte rodfrugter eller en god pasta. Foto: iStock.com.

Italienske kødboller i tomatsauce

Del gerne opskriften:
Facebook13PinterestMessengerEmailPrintSMS
13
SHARES
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på italienske kødboller i tomatsauce. Lækre kødboller, der nemt steges i ovnen, og vendes med en god tomatsauce.

Italienske kødboller i tomatsauce er en rigtig familieret, og en populær opskrift i mange børnefamilier, da den er god til både børn og voksne.

Samtidig er det en nem opskrift, fordi du tilbereder kødbollerne i ovnen, mens du laver den lækre tomatsauce.

Her er kødboller og tomatsauce serveret med bagte rodfrugter, men du kan også i stedet servere en omgang pasta til.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kødboller i tomatsauce

billede med italienske kødboller i tomatsauce

Italienske kødboller i tomatsauce

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Tid: 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

Italienske kødboller

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 fed hvidløg knust og finthakket
  • 1 æg
  • 1 spsk. rasp
  • 1 håndfuld oregano friske blade
  • 1 tsk. italiensk krydderi
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie

Tomatsauce med basilikum

  • 2 løg finthakket
  • 2 fed hvidløg knust og finthakket
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 2 spsk. balsamico
  • 1 spsk. tomatpure koncentreret
  • 1 flaske tomat passata
  • 2 tsk. rørsukker
  • 4 dråber tabasco (kan udelades)
  • 1 bdt. basilikum (gem lidt til servering), skåret i strimler
  • grana padano den hårde kant af et stykke grana padano, kan undlades
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Bland hakket oksekød, æg, rasp, hvidløg, krydderurter, salt og friskkværnet peber sammen til en fars.
  • Form til små kødboller og læg dem i et ovnfast fad.
  • Dryp olivenolie over og sæt i ovnen i 10 minutter.
  • Varm lidt olivenolie op i en gryde og sauter løgene til de bliver klare, men UDEN at de tager farve.
  • Tilsæt hvidløg og lad dem sautere med i ½ minuts tid, igen uden at de tager farve. Tilsæt balsamico og steg i et par minutter.
  • Tilsæt tomatpure, rør godt rundt og lad det stege med i ½ minuts tid.
  • Hæld tomat passata ved sammen med sukker, halvdelen af basilikum, tabasco, ostekanten, salt og friskkværnet peber. Lad det småsimre i ca. 10 minutter. Det må endelig ikke koge for meget, kun danne meget små bobler.
  • Tilsæt de italienske kødboller og lad dem simre med i 5 minutters tid. Kom det sidste basilikum ned til dine kødboller med tomatsauce lige inden servering.

Næringsindhold

Italienske kødboller i tomatsauce
Mængde pr. portion
Kalorier
587
% Daglig værdi*
Fedt
 
44
g
68
%
Mættet fedt
 
13
g
81
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
21
g
Kolesterol
 
138
mg
46
%
Natrium
 
2017
mg
88
%
Kalium
 
821
mg
23
%
Kulhydrater
 
18
g
6
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
10
g
11
%
Protein
 
30
g
60
%
Vitamin A
 
693
IU
14
%
Vitamin C
 
14
mg
17
%
Calcium
 
231
mg
23
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De italienske kødboller i tomatsauce kan serveres med pasta eller bagte rodfrugter.

Sådan laver du bagte rodfrugter til retten:

500 gram kartofler, skåret i grove stykker
1 rødbede, skåret i grove stykker
1 stort rødløg, skåret i grove stykker
urtesalt
olivenolie

Bland rødbeder, kartofler og løg sammen. Dryp med lidt olie og drys med urtesalt, vend det hele godt rundt. Bag dem møre og let sprøde i ca. 30-40 minutter ved 200 grader varmluft.

Du kan også servere et stykke ciabatta til retten.

Se flere lækre retter

  • billede med boller i selleri
    Boller i selleri med ris eller kartofler
  • et billede med boller i karry og grøntsager
    Skøn opskrift på boller i karry med grøntsager
  • billede til spaghetti med kødboller
    Spaghetti med kødboller og tomatsovs
  • billede til svenske kødboller med flødesovs og mos
    Svenske kødboller med flødesovs og mos

Se disse opskrifter:

  • Beignetdej - nem frituredej med øl
  • Svinemørbrad med soja i ovn
  • Forårsmad med svinekød og grøntsager i sennepssauce
  • Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Rugbrød med varmrøget laks og urtecreme

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med pølsehorn

Pølsehorn - nemme, bløde og luftige uden sukker

billede med wokret med kylling og masser af grøntsager

Wokret med kylling og masser af grøntsager

billede med cæsarsalat med kylling

Lækker cæsarsalat med kylling

billede med citronkylling i fad med kartofler

Citronkylling i fad med kartofler

billede med blomkål kogetid

Kogetid på blomkål - sådan koger du kålen perfekt

billede med espresso martini drink

Espresso Martini drink med kaffe, Kahlua og vodka

fløjlsblød kartoffelmos

Kartoffelmos - lækker og luftig

ovnbagte rodfrugter

Nemme ovnbagte rodfrugter

billede med gastrik

Gastrik

billede med huevos rancheros

Huevos rancheros - lækker mexicansk morgenmad

billede med melonsalat

Lækker melonsalat med pinjekerner

billede med medister og medisterpølse

Medister

billede med rabarberkage

Rabarberkage - den bedste kage med rabarber

billede til blomkålsgratin med salat

Nem blomkålsgratin med salat

big mac roulade burgerroulade

Nem big mac roulade - lækker burger roulade

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required