• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Grill & BBQ » Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk i grillen
billede med grillet flæsk
Grillet flæsk er nemt at lave i grillen, hvor det grilles i cirka 25 minutter ved direkte varme. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk i grillen

Opdateret: 23. jun 2022 · Udgivet: 23. jun 2022 af Newyorker By Heart ·

billede med grillet flæsk

Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk i grillen

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Grill
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 20 skiver stegeflæsk i skiver
  • flagesalt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Sørg for at slagteren finder det bedste stegeflæsk frem til dig. Stykkerne skal være fri for brusk, og så skal det ikke være fedt det hele. Du skal bede om flæskeskiver med en god portion kød på.
  • Dup flæskeskiverne tørre med køkkenrulle, og giv dem så lidt groft salt på begge sider.
  • Du skal helst salte flæsket en times tør før tilberedningen, så saltet når at trække væde ud af flæsket. Det giver dig mere sprøde stykker grillet flæsk. Så salt i god tid - og sæt på køl.
  • Tænd grillen - her griller jeg flæskeskiverne i min Weber Q3200 gasgrill, men metoden er den samme i en kuglegrill.
  • Flæsket skal grilles ved direkte varme, men ikke ved for stor styrke.
  • Varm grillen godt igennem, og i gasgrillen plejer jeg så at skrue helt ned for varmen.
  • Læg de saltede skiver flæsk på risten, og nu skal du grilles i sammenlagt cirka 25 minutter.
  • Vend flæskeskiverne løbende - cirka hver fjerde minut. Brug en madpincet, det er absolut det nemmeste.
  • Luk låget når du har vendt kødet, og tjek at temperaturen i grillen holder sig lige under 200 grader. Så du den bedste stegte flæsk.
  • Når flæskeskiverne er sprøde og lækre, tager du dem af og krydrer med friskkværnet peber.

Næringsindhold

Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk i grillen
Mængde pr. portion
Kalorier
648
% Daglig værdi*
Fedt
 
66
g
102
%
Mættet fedt
 
24
g
150
%
Flerumættet fedt
 
7
g
Enkelumættet fedt
 
31
g
Kolesterol
 
90
mg
30
%
Natrium
 
2462
mg
107
%
Kalium
 
232
mg
7
%
Protein
 
12
g
24
%
Vitamin A
 
13
IU
0
%
Vitamin C
 
0.4
mg
0
%
Calcium
 
8
mg
1
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Grillet flæsk er stegt flæsk - bare i grillen, og det er nemt at lave. Her er opskrift på flæsk på grill, som altid giver dig sprøde stykker flæsk.

Se her hvordan du laver grillet flæsk eller stegt flæsk på grillen.

Opskriften er beregnet til fire personer med fem skiver flæsk til hver.

Opskrift på grillet flæsk

billede med grillet flæsk

Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk i grillen

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Grill
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 20 skiver stegeflæsk i skiver
  • flagesalt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Sørg for at slagteren finder det bedste stegeflæsk frem til dig. Stykkerne skal være fri for brusk, og så skal det ikke være fedt det hele. Du skal bede om flæskeskiver med en god portion kød på.
  • Dup flæskeskiverne tørre med køkkenrulle, og giv dem så lidt groft salt på begge sider.
  • Du skal helst salte flæsket en times tør før tilberedningen, så saltet når at trække væde ud af flæsket. Det giver dig mere sprøde stykker grillet flæsk. Så salt i god tid - og sæt på køl.
  • Tænd grillen - her griller jeg flæskeskiverne i min Weber Q3200 gasgrill, men metoden er den samme i en kuglegrill.
  • Flæsket skal grilles ved direkte varme, men ikke ved for stor styrke.
  • Varm grillen godt igennem, og i gasgrillen plejer jeg så at skrue helt ned for varmen.
  • Læg de saltede skiver flæsk på risten, og nu skal du grilles i sammenlagt cirka 25 minutter.
  • Vend flæskeskiverne løbende - cirka hver fjerde minut. Brug en madpincet, det er absolut det nemmeste.
  • Luk låget når du har vendt kødet, og tjek at temperaturen i grillen holder sig lige under 200 grader. Så du den bedste stegte flæsk.
  • Når flæskeskiverne er sprøde og lækre, tager du dem af og krydrer med friskkværnet peber.

Næringsindhold

Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk i grillen
Mængde pr. portion
Kalorier
648
% Daglig værdi*
Fedt
 
66
g
102
%
Mættet fedt
 
24
g
150
%
Flerumættet fedt
 
7
g
Enkelumættet fedt
 
31
g
Kolesterol
 
90
mg
30
%
Natrium
 
2462
mg
107
%
Kalium
 
232
mg
7
%
Protein
 
12
g
24
%
Vitamin A
 
13
IU
0
%
Vitamin C
 
0.4
mg
0
%
Calcium
 
8
mg
1
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Grillet flæsk er selvfølgelig helt fantastisk med nye kartofler og persillesovs - men prøv dem også med en god spidskålssalat.

Se flere grillopskrifter:

Grillede koteletter med lækker krydderiblanding

Grillet kyllingebryst med paprika marinade

Grillet svinemørbrad med spicy rub

Se disse opskrifter:

  • Kyllingespyd marineret med soja og honning
  • Lækker cæsarsalat med kylling
  • Pizzasauce - hjemmelavet tomatsovs til pizza
  • Lammekoteletter med chili og sorte oliven
  • Smørstegte kartofler med rosmarin og hvidløg
  • Krebinetter med grøntsagsstuvning og kartofler

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med guacamole avocado dip

Guacamole - lækker avocado dip

billede til majs i mikroovn

Majs i mikroovn - den nemme guide

Spicy kyllingesuppe med mangotopping

Spicy kyllingesuppe med mango topping

ild i røret

Ild i røret - hvidkålsgryde med hakket oksekød

billede med gammeldags franskbrød

Franskbrød

billede med hvidløgsbrød

Nemme hvidløgsbrød med smør og hvidløg

billede med pølsehorn

Pølsehorn - nemme, bløde og luftige uden sukker

billede med blomkålssalat

Lækker blomkålssalat med peberfrugt

billede med luksus mørbradgryde

Mørbradgryde

billede med rabarberkage

Rabarberkage - den bedste kage med rabarber

billede med kartoffelæggekage

Kartoffelæggekage - opskrift på billig aftensmad

billede med nøddebund

Nøddebund med jordbær og flødeskum

billede med peachmelba bradepandekage

Peachmelba bradepandekage med fersken og hindbær

billede med kogt hamburgerryg

Kogt hamburgerryg - kogetid og temperatur

billede med kyllingesalat med rhode island dressing

Kyllingesalat med Rhode Island dressing

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required