• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Supper » Gammeldags hønsekødssuppe
billede til gammeldags hønsekødssuppe
En hjemmelavet og gammeldags hønsekødssuppe med kød- og melboller. Suppen er rimelig nem at lave. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Gammeldags hønsekødssuppe

Opdateret: 15. nov 2022 · Udgivet: 11. nov 2022 af Newyorker By Heart ·

billede til gammeldags hønsekødssuppe

Gammeldags hønsekødssuppe

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Tid: 3 timer t 30 minutter min
Servings: 8 personer

Ingredienser

  • 1 stor kylling
  • 2 kraftben
  • 3 liter vand
  • ½ knoldselleri skrællet og skåret i grove stykker
  • 3 pastinakker skrællet og skåret i grove stykker
  • 1 stort løg skåret i grove stykker
  • 4 gulerødder skrællet og skåret i grove stykker
  • porretoppe fra de 3 porrer længere nede
  • 1 spsk. salt groft
  • 2 laurbærblade
  • 15 hele peberkorn
  • 4 kviste timian
  • 1 dusk persille med stilk

Suppefyld

  • 4 gulerødder skåret i små tern
  • 4 pastinakker skåret i små tern
  • ½ knoldselleri skåret i små tern
  • 3 porrer skåret i skrå skiver
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom persille, timian, laurbærblad og hele peberkorn i et thefilter og bind noget kødsnor om, så den holder tæt.
  • Skær alle grøntsagerne ud som anvist.
  • Skyl kyllingen og tjek, at al indmaden er taget ud.
  • Kom kylling og kraftben i en stor suppegryde sammen med vandet, som skal dække kylling og ben.
  • Bring det i kog og skum det godt for urenheder, skum det nogle gange, til suppen bliver klar.
  • Tilsæt nu salt, theposen og grøntsagerne, bring det i kog igen, skru ned og lad det simre i 3 timer.
  • Skum af og til, hvis det stadig er nødvendigt.
  • Tag kødet op og sigt din gammeldags hønsekødssuppe gennem et klæde, så alle urenheder bliver sigtet fra.
  • Nu kan suppen afkøles helt, så lægger fedtet sig ovenpå og er lige til at fjerne - eller du kan skumme suppen for fedt, mens den stadig er varm.
  • Kom de fintskårne grøntsager i hønsekødssuppen, og lad dem koge i ca. 10 minutter, så de er møre, men stadig sprøde.

Næringsindhold

Gammeldags hønsekødssuppe
Mængde pr. portion
Kalorier
371
% Daglig værdi*
Fedt
 
14
g
22
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
63
mg
21
%
Natrium
 
1094
mg
48
%
Kalium
 
1202
mg
34
%
Kulhydrater
 
45
g
15
%
Kostfibre
 
11
g
46
%
Sukker
 
13
g
14
%
Protein
 
20
g
40
%
Vitamin A
 
10933
IU
219
%
Vitamin C
 
41
mg
50
%
Calcium
 
153
mg
15
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook6PinterestMessengerEmailPrintSMS
6
SHARES
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på hjemmelavet hønsekødssuppe med kød- og melboller. En lækker suppe, der virkelig giver varmen og mætter godt.

Gammeldags hønsekødssuppe er en virkelig skøn suppe, og suppen er faktisk ikke så besværlig at lave.

Godt nok skal suppen koge nogle timer, men her passer den jo sig selv, så det er faktisk er ganske nem ret.

Opskriften giver en rimelig stor mængde hønsekødssuppe, hvor der er nok til otte personer. Så derfor kan det være en fordel at spise resten dagen efter, og dermed er der mad til to dage til fire personer.

Opskrift på hønsekødssuppe

billede til gammeldags hønsekødssuppe

Gammeldags hønsekødssuppe

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Tid: 3 timer t 30 minutter min
Servings: 8 personer

Ingredienser

  • 1 stor kylling
  • 2 kraftben
  • 3 liter vand
  • ½ knoldselleri skrællet og skåret i grove stykker
  • 3 pastinakker skrællet og skåret i grove stykker
  • 1 stort løg skåret i grove stykker
  • 4 gulerødder skrællet og skåret i grove stykker
  • porretoppe fra de 3 porrer længere nede
  • 1 spsk. salt groft
  • 2 laurbærblade
  • 15 hele peberkorn
  • 4 kviste timian
  • 1 dusk persille med stilk

Suppefyld

  • 4 gulerødder skåret i små tern
  • 4 pastinakker skåret i små tern
  • ½ knoldselleri skåret i små tern
  • 3 porrer skåret i skrå skiver
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom persille, timian, laurbærblad og hele peberkorn i et thefilter og bind noget kødsnor om, så den holder tæt.
  • Skær alle grøntsagerne ud som anvist.
  • Skyl kyllingen og tjek, at al indmaden er taget ud.
  • Kom kylling og kraftben i en stor suppegryde sammen med vandet, som skal dække kylling og ben.
  • Bring det i kog og skum det godt for urenheder, skum det nogle gange, til suppen bliver klar.
  • Tilsæt nu salt, theposen og grøntsagerne, bring det i kog igen, skru ned og lad det simre i 3 timer.
  • Skum af og til, hvis det stadig er nødvendigt.
  • Tag kødet op og sigt din gammeldags hønsekødssuppe gennem et klæde, så alle urenheder bliver sigtet fra.
  • Nu kan suppen afkøles helt, så lægger fedtet sig ovenpå og er lige til at fjerne - eller du kan skumme suppen for fedt, mens den stadig er varm.
  • Kom de fintskårne grøntsager i hønsekødssuppen, og lad dem koge i ca. 10 minutter, så de er møre, men stadig sprøde.

Næringsindhold

Gammeldags hønsekødssuppe
Mængde pr. portion
Kalorier
371
% Daglig værdi*
Fedt
 
14
g
22
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
63
mg
21
%
Natrium
 
1094
mg
48
%
Kalium
 
1202
mg
34
%
Kulhydrater
 
45
g
15
%
Kostfibre
 
11
g
46
%
Sukker
 
13
g
14
%
Protein
 
20
g
40
%
Vitamin A
 
10933
IU
219
%
Vitamin C
 
41
mg
50
%
Calcium
 
153
mg
15
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Så er den gammeldags hønsekødssuppe næsten klar.

Tilsæt kødboller og melboller og nu må suppen ikke koge mere.

Hold suppen lige under kogepunktet, mens bollerne bliver varmet igennem og smag suppen til.

Server suppen rygende varm med kolde ris med rosiner og evt. noget brød.

Se flere suppeopskrifter

  • hjemmelavet aspargessuppe
    Aspargessuppe med hvide og grønne asparges
  • billede til blomkålssuppe med ristet blomkål
    Blomkålssuppe med ristet blomkål
  • billede til gammeldags oksekødssuppe
    Gammeldags oksekødssuppe på ben og kød
  • billede med jordskokkesuppe
    Jordskokkesuppe - lækker og cremet
  • billede med karrysuppe
    Karrysuppe med blomkål, broccoli, og peberfrugt
  • kartoffel porre suppe opskrift
    Kartoffel porre suppe med bacon og purløg

Se disse opskrifter:

  • Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri
  • Suppe med tomater og champignon
  • Spicy kyllingesuppe med mango topping
  • Jordskokkesuppe - lækker og cremet
  • Ungarsk kartoffelsuppe med paprika
  • Kartofler - lækre retter og opskrifter med kartoffel

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til langtidsstegt tykkam med stout

Langtidsstegt tykkam med stout lavet i ovn

billede med oksekødsgryde

Oksekødsgryde med hvidkål, gulerødder og peberfrugt

Ovnbagt frittata

Ovnbagt frittata med æg, peberfrugt og parmesan

billede med stegt andebryst

Andebryst - sådan laver du stegt andebrystfilet

billede med varme hveder til bededag

Varme hveder - de bedste hvedeboller til bededag

billede med lakseroulade med rejer

Lakseroulade - nem og lækker opskrift

billede til blomkålsgratin med salat

Nem blomkålsgratin med salat

billede til kylling i stegepose

Kylling i stegepose med citron og rosmarin

billede med pizzasauce pizzasovs

Pizzasauce - hjemmelavet tomatsovs til pizza

billede med maskeret blomkål

Maskeret blomkål - populær opskrift fra 1980erne

billede med kyllingetærte med bacon og sprødt kartoffellåg

Kyllingetærte med bacon og sprødt kartoffellåg

billede med havregrynskugler

Verdens bedste havregrynskugler med kaffe

Oksekødspie med pastasalat

Oksekødspie med pastasalat

billede med frozen strawberry daiquiri

Frozen strawberry daiquiri cocktail opskrift

laksespyd med squash

Laksespyd med squash og lækker salsa

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required