Her er en skøn opskrift på fyldt kalkunbryst med mozzarella og soltørrede tomater. Kalkunstegen omvikles også med bacon og steges i ovn.
Fyldt kalkunbryst er lækker weekendmad og gæstemad, hvor kalkunstegen fyldes med mozzarella og soltørrede tomater.
Kalkunstegen omvikles med bacon, og så har du altså en virkelig lækker ret til aftensmad. Forslag til tilbehør finder du længere nede.
Kalkunbryst har et ry for at blive tør under stegningen, men det sker ikke med denne opskrift, hvor der er nok til mindst fire personer.
Opskrift på fyldt kalkunbryst

Ingredienser
- 1 kalkunbryst
- salt og friskkværnet peber
- 1 pakke mozzarella
- 10 soltørrede tomater i olie
- 2 fed hvidløg finthakket, efter smag
- 2 spsk. grøn pesto
- 8 skiver bacon måske lidt mere
- 2 spsk. sød chilisauce
Fremgangsmåde
- Skær evt. sener osv. af kalkunbrystet. Læg det med den "flade" side nedad og skær en lomme i kødet. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Fyld med frisk mozzarella, finthakkede soltørrede tomater og finthakket hvidløg.
- Luk med bomuldssnor, så det ikke løber alt for meget ud.
- Krydr kalkunbrystet med salt og friskkværnet peber. Smør den med pesto og læg bacon over.
- Smør med lidt sød chilisauce hvis du har lyst. Dette kan undlades, men giver god smag.
- Fyldt kalkunbryst lægges i et fad, og så hældes lidt vand ved sammen med lidt flydende bouillon (hønse- eller grøntsag).
- Steg i ovnen ved 200 °C i ca. 1 time.
Næringsindhold
Noter
Fyldt kalkunbryst kan evt. serveres i et fad med dampede rosenkål, gulerødder og tomater.
Men ovnstegte kartofler og en waldorfsalat passer også perfekt til.
Kom med din kommentar