• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Flæskesteg i ovn med lækker sovs
flæskesteg med sprød svær
En perfekt flæskesteg med sprøde svær, der serveres med en lækker sovs. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Flæskesteg i ovn med lækker sovs

Opdateret: 21. apr 2024 · Udgivet: 11. apr 2023 af Newyorker By Heart · 2 kommentarer

Del gerne opskriften:
Facebook12PinterestMessengerEmailPrintSMS
12
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en nem opskrift på flæskesteg i ovn. En lækker kamsteg med sprøde svær, og skyen laves til en himmelsk god sovs.

Flæskesteg er en dansk klassiker, der laves af kamsteg med svær.

Netop de sprøde svær er vigtige, og med denne opskrift skulle der være sprøde svær hver gang.

Er sværen ikke poppet op til sidst, kan du med fordel lige give den nogle minutter under grillen i ovnen.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på flæskesteg i ovn

flæskesteg med sprød svær

Flæskesteg i ovn med lækker sovs

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 30 minutter min
Tid: 1 time t 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 flæskesteg ca. 1,2 kilo til fire personer
  • groft salt og friskkværnet peber
  • rosmarin frisk
  • timian frisk
  • 2 gulerødder skåret i grove stykker
  • 1 løg skåret i grove stykker
  • 4 fed hvidløg pillet og knuste
  • Lidt bouillon flydende
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Sørg for at sværen er ridset hele vejen gennem fedtlaget på din flæskesteg, og vær omhyggelig med at få det grove salt ned imellem sværen, det er det der gør en flæskesvær sprød.
  • Krydr også med friskkværnet peber. Stik rosmarin ned i sværen og drys med lidt timianblade.
  • Hæld lidt vand i et ovnfast fad og kom gulerødder, hvidløg, løg, et par kviste rosmarin, et par kviste timian og lidt flydende bouillon ned i.
  • Læg din kamsteg ned i og sæt den i ovnen ved 175 grader (varmluft) i ca 1,5 time (alt efter størrelse).
    Flæskesteg lægges ovenpå og sættes i ovnen
  • Hvis du bruger stegetermometer skal centrumtemperaturen være 65 grader hvis du vil have den svagt rosa og 68-70 grader, hvis du vil have den helt gennemstegt.
  • Hold øje med at den ikke steger tør, der skal være nok til at lave en sauce.
  • Hæld stegeskyen fra - lad flæskestegen stå og trække - men husk at sværen IKKE må dækkes til.
  • Skum skyen for fedt og og kog den lidt ind. Du kan vælge at tilsætte lidt (madlavnings)fløde.
  • Jævn den og smag den til med salt, friskkværnet peber og lidt balsamico.

Næringsindhold

Flæskesteg i ovn med lækker sovs
Mængde pr. portion
Kalorier
520
% Daglig værdi*
Fedt
 
15
g
23
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
236
mg
79
%
Natrium
 
206
mg
9
%
Kalium
 
1544
mg
44
%
Kulhydrater
 
6
g
2
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
85
g
170
%
Vitamin A
 
5096
IU
102
%
Vitamin C
 
4
mg
5
%
Calcium
 
37
mg
4
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Flæskesteg skæres ud i passende skiver, og serveres med kartofler, den lækre sovs og grøntsager.

Rester er fremragende som pålæg dagen efter - eller i en flæskestegssandwich.

Se flere opskrifter:

Danske frikadeller - nem opskrift med danskvand

Medister: Kogetid og stegetid på medisterpølse

Svensk pølseret med kartofler, pølser og løg

Wienerschnitzel med brasede kartofler

Se disse opskrifter:

  • Majspandekager med kylling- og spinatfyld
  • Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt
  • Opskrift på vietnamesiske forårsruller med fyld
  • Skinke med whiskymarinade
  • Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer
  • Kartoffelfad med hakket kød og grøntsager

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Kom med din kommentar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Hanne Larsen

    februar 25, 2023 at 4:12 pm

    Den steg på billedet , er tør og skamstegt.

  2. Newyorker By Heart

    februar 25, 2023 at 4:28 pm

    Hej Hanne
    Nej, det er den ikke 🙂
    Den er præcist som den skal være. Men hvis du ønsker den mindre stegt, tages den bare ud lidt tid før.
    BH Holger

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til risengrød i ovn

Opskrift på risengrød i ovn

billede med chimichurri kylling grill

Chimichurri kylling til grill eller ovn

billede med brun sovs i sovsekande

Brun sovs - grundopskrift

Kardemommestænger med marcipan-remonce

Kardemommestænger med marcipan-remonce

billede med mojito cocktail

Mojito cocktail med rom, lime og mynte

billede til laksetoast med varmrøget laks

Laksetoast med varmrøget laks

billede med gremolata

Gremolata - italiensk grøn sauce

billede med peachmelba bradepandekage

Peachmelba bradepandekage med fersken og hindbær

Italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen, rødvins-:flødesauce og rosenkålssalat

Italiensk lammesteg med rødvinssauce og rosenkålssalat

billede med Kylling Cordon Bleu med asparges

Kylling Cordon Bleu med asparges og sauce

billede til kylling i stegepose

Kylling i stegepose med citron og rosmarin

løgsuppe med krydrede kødboller

Løgsuppe med krydrede kødboller

kærnemælksfromage opskrift

Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk

Rissalat med urter og parmesan

Rissalat med urter og parmesan

billede til hjemmelavet stjerneskud med skaldyrsdressing

Hjemmelavet stjerneskud med skaldyrsdressing

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required