• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Chimichurri kylling til grill eller ovn
billede med chimichurri kylling grill
En lækker og chimichurri kylling, der marineres og steges i grill eller ovn. Marinaden giver kyllingen en fantastisk smag. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Chimichurri kylling til grill eller ovn

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Sådan laver du en lækker chimichurri kylling i grill eller ovn. En nem opskrift på chimichurrimarineret kylling, der smager himmelsk godt.

Denne chimichurri kylling er virkelig værd at anbefale, uanset om du tilbereder kyllingen i grill eller ovn.

Du laver en lækker marinade, som kyllingen skal trække i. Mindst seks timer, men gerne et døgn, og så har du en kylling med masser af smag.

Kyllingen er nemlig saftig og med masser af smag, opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på chimichurri kylling

billede med chimichurri kylling grill

Chimichurri kylling til grill eller ovn

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1,4 kg. kylling en hel kylling

Chimichurri marinade

  • 1 dl vand kogende
  • 1 tsk. oregano tørret
  • ½-1 tsk. chiliflager tørrede, smuldret let mellem fingrene
  • 1 tsk. røget paprika eller almindelig paprika
  • flagesalt
  • 1 håndfuld persille bredbladet
  • 1 håndfuld basilikum
  • 4 fed hvidløg knuste med den brede side af en kniv
  • 1 dl hvidvinseddike
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Tjek at alle rester af indmaden i din kyllingen er helt væk, skyl den godt.
  • Chimichurri marinade: Rør kogende vand, oregano, chiliflager, paprika og groft salt sammen og lad det stå og køle af. Kom resten af ingredienserne i en foodprocessor/blender og når krydderiblandingen er kølet helt af, kommes det i. Kør til en glat masse.
  • Kom din kylling i en frysepose og hæld marinaden ved. Klem så meget luft som muligt ud af posen og luk den godt tæt til. Masser marinaden lidt ind i kyllingen og ryst posen, så marinaden bliver godt fordelt over hele kyllingen.
  • Læg din chimichurri kylling i en ekstra pose og læg den i køleskabet, lad den marinere i mindst 6 timer, helst 24 timer.
  • Tag kyllingen op af marinaden og smid marinaden væk.
  • Krydr kyllingen med flagesalt og friskkværnet peber, dryp den med lidt olivenolie og læg den evt. i en stegholder, inden den lægges på grillen.
  • Steg kyllingen over inddirekte varme og ved en god varme på omkring 200 grader i grillen.
  • Stegetiden er 50-60 minutter, brug evt. stegetermometer eller tjek at saften er helt klar, når der prikkes i det tykkeste sted i låret.
  • I ovn kan kyllingen steges ved 200 °C varmluft, hvor den skal have ca. 50 minutter, måske lidt længere tid. Du kan klikke her og bruge det smarte minutur med indstillet tid.

Næringsindhold

Chimichurri kylling til grill eller ovn
Mængde pr. portion
Kalorier
374
% Daglig værdi*
Fedt
 
25
g
38
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Kolesterol
 
126
mg
42
%
Natrium
 
223
mg
10
%
Kalium
 
369
mg
11
%
Kulhydrater
 
2
g
1
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.1
g
0
%
Protein
 
32
g
64
%
Vitamin A
 
675
IU
14
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
38
mg
4
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdigstegte eller grillede chimichurri kylling må gerne hvile 10 minutter inden udskæring.

Se flere opskrifter

  • billede med citronkylling i fad med kartofler
    Citronkylling i fad med kartofler
  • et billede med kylling i karry serveret på tallerken
    Kylling i karry med sprøde grøntsager
  • billede med helstegt kylling i ovn
    Kylling i ovn
  • billede med lørdagskylling a la butterflied
    Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • billede med tikka masala
    Tikka masala kylling - lækker indisk ret

Se disse opskrifter:

  • Kyllingeinderfilet med bacon og sød chilisauce
  • Pandekager med oksekød og grøntsager
  • Beignetdej - nem frituredej med øl
  • Lammekoteletter med chili og sorte oliven
  • Græsk kylling a la souvlaki med salat og tortillas
  • Pasta med oksekød og citronfløde

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

dette billede er med hjemmelavede vandbakkelser der ikke falder sammen

Opskrift på vandbakkelser der ikke falder sammen i ovnen

gulerodssalat med bolsjebeder

Gulerodssalat med bolsjebeder

billede med hjemmelavede hvidløgsflutes

Opskrift på hjemmelavet hvidløgsflute

billede med grydebrød

Grydebrød - sådan bager du brød i gryde

spaghetti med kødsovs

Slowfood: Spaghetti med kødsovs

billede med risengrød

Risengrød

billede med Laks Walewska

Laks Walewska med kartoffelmos, sovs og rejer

billede til opskrifter med kartofler

Kartofler - lækre retter og opskrifter med kartoffel

billede med hjemmelavet tomatketchup

Hjemmelavet tomatketchup lavet af tomatpure

billede med kyllingekroketter som restemad

Kyllingekroketter - nem restemad

billede med waldorfsalat

Waldorfsalat - nem opskrift på den klassiske salat

billede med ovnbagte andelår

Ovnbagte andelår der er super møre

hjemmelavet tzatziki

Sådan laver du en græsk tzatziki

billede med gammeldags franskbrød

Franskbrød

billede til pasta med spidskål og bacon

Pasta med spidskål og bacon

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required