Bag en lækker bærtærte med frosne eller friske bær. Her får du den nemme opskrift på tærte med bær. Nydes med is eller creme fraiche.
Du skal prøve denne lækre bærtærte, som du kan bage med frosne eller friske bær. Og kagen er nem at bage.
Her er der anvendt en pose blandede frosne bær med blandt andet brombær og blåbær, men alle bær kan sådan set anvendes.
Man kan enten anvende frosne eller friske bær, men er det frosne bær, skal du huske af afdryppe dem grundigt efter optøning, da kagen ellers bliver for vandet.
Opskrift på bærtærte

Ingredienser
Bund til bærtærte
- 150 g smør
- 70 g rørsukker
- 1 æg
- 180 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
Fyld til kagen
- 2 dl creme fraiche 38%
- vaniljesukker
- 1 æg
- 50 g flormelis
- 4 dl bær optøede og meget godt afdryppet
Fremgangsmåde
- Pisk smør og sukker rigtig godt sammen med en el-mikser. Pisk ægget i og rør godt.
- Tilsæt mel blandes med bagepulver og vend det rundt så dejen er jævn, men rør ikke mere end højst nødvendigt efter at melet er kommet i.
- Stil dejen i køleskab i mindst 1 time, tildækket (vær ikke bekymret, den virker ikke som en "normal" tærtedej!!).
- Pres dejen ud i en tærteform, brug fingrene, det er det letteste.
- Hæld de godt afdryppede bær på dejen og fordel dem.
- Bland creme fraiche, vaniljesukker, flormelis og æg sammen og hæld blandingen over bærrene.
- Bag din bærtærte ved 200 °C i ca. 30-35 minutter. Den kan godt virke lidt flydende, men prøv at stikke i den med en tandstikker, hænger der ikke noget ved er den nok. Klik her og start det smarte minutur med indstillet bagetid på kagen.
Næringsindhold
Noter
Den færdigbagte bærtærte serveres bedst lun, og gerne med en god vaniljeis eller creme fraiche 9% eller 18%, der er rørt med vaniljesukker.
Hvis det er til gæster, kan dejen til kagen forberedes, køles af og trykkes ud i tærteform som opbevares i køleskab.
Creme fraiche-blandingen kan blandes og stilles klar på køl. Bærrene kan stilles til afdrypning i køleskab.
Lidt inden gæsterne kommer kan det hele så samles og bages, så kan der serveres lun tærte i løbet af 40-45 minutter.
Michell
Nem opskrift på en skøn tærte.
Også god dagen efter.