• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Fisk og skaldyr » Hjemmelavet stjerneskud med skaldyrsdressing
billede til hjemmelavet stjerneskud med skaldyrsdressing
En lækker og hjemmelavet stjerneskud med skaldyrsdressing, der er en populær ret med stegt og dampet fisk og rejer. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Hjemmelavet stjerneskud med skaldyrsdressing

Del gerne opskriften:
Facebook7PinterestMessengerEmailPrintSMS
7
SHARES
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på hjemmelavet stjerneskud med stegt og dampet rødspætte, der anrettes med rejer og lækker skaldyrsdressing.

Stjerneskud er en super populær dansk ret, der laves med stegte og dampede rødspætter, og anrettes med røget laks, rejer og en god dressing.

Stjerneskuddet er nemt at lave, og de enkelte mængder kan varieres efter smag og behag. Her er der anvendt toastbrød, men du kan selvfølgelig også bruge franskbrød.

Opskriften er beregnet til fire personer med et stjerneskud til hver. Velbekomme.

Opskrift på stjerneskud

billede til hjemmelavet stjerneskud med skaldyrsdressing

Hjemmelavet stjerneskud

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 8 rødspættefileter
  • vand
  • 1 citron
  • 2 laurbærblade
  • 4 enebær knuste
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dl rasp
  • 1 æg sammenpisket
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 spsk. smør til stegning

Til anretning af stjerneskud

  • 1 iceberg salat
  • 4 skiver toastbrød ristet
  • 0,5 agurk i skiver
  • 8 cherrytomater i kvarte
  • 4 æg hårdkogte æg i både
  • 150 g rejer eller så mange du synes
  • 1 dåse hvide asparges asparges stykker, afdryppede
  • 4 skiver røget laks kan udelades

Skaldyrsdressing

  • 4 spsk. creme fraiche 9%
  • 1 tsk. ketchup
  • 1 tsk. paprika
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Der skal bruges 1 paneret og 1 dampet rødspættefilet pr. person til stjerneskud.
  • Til dampning kommes lidt vand i en gryde sammen med citronsaft, laurbærblad og knust enebær, bring det i kog og skru ned så det lige netop koger.
  • Krydr de friske eller optøede rødspætter med salt og peber, rul dem samme og kom dem i gryden. Læg låg på og lad dem dampe til de er hvide i kødet og faste. Lad dem lige stå og trække lidt i vandet når de er færdige og gryden er taget af kogepladen.
  • Til panering piskes æg sammen i en dyb tallerken og krydres med lidt salt og friskkværnet peber. I en anden dyb tallerken hældes rasp også krydret med lidt salt og friskkværnet peber.
  • Varm olie (jeg brugte rapsolie) op sammen med smør. Dyp først de friske eller optøede ferske rødspættefileter i sammenpisket æg og derefter i raspen, til de er helt dækket.
  • Læg dem på panden og steg til de bliver sprøde og lækre. Vend kun 1 gang, så paneringen ikke går i stykker.
  • Anretning af hjemmelavet stjerneskud: Smør ristet toastbrød med skaldyrsdressing og læg salat på.
  • Læg en paneret rødspætte, en dampet rødspætte og røget laks dekorativt ovenpå hinanden.
  • Kom lidt mere skaldyrsdressing på, så rejer, asparges, agurk, tomater, æg og citronbåde.

Næringsindhold

Hjemmelavet stjerneskud
Mængde pr. portion
Kalorier
556
% Daglig værdi*
Fedt
 
23
g
35
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
367
mg
122
%
Natrium
 
1918
mg
83
%
Kalium
 
1034
mg
30
%
Kulhydrater
 
40
g
13
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
49
g
98
%
Vitamin A
 
1503
IU
30
%
Vitamin C
 
21
mg
25
%
Calcium
 
208
mg
21
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Så skal de hjemmelavede stjerneskud bare nydes - og rødspætterne behøver ikke være varme, så retten kan forberedes og pyntes til sidst.

Se flere opskrifter

  • billede med fiskefilet florentine
    Fiskefilet Florentine med spinat, mornay og ost
  • billede med hele panerede pandestegte rødspætter
    Hele panerede pandestegte rødspætter
  • billede til rødspætteruller med fyld
    Rødspætteruller med fyld
  • billede med tunsalat med æg og rejer
    Tunsalat med æg og rejer til forret eller frokost

Se disse opskrifter:

  • Laksepakker med spinat, hvidløg og tomater
  • Rugbrød med varmrøget laks og urtecreme
  • Perlespeltsalat med varmrøget laks
  • Laksefrikadeller med grønsagsbiks
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required