Her får du en opskrift på laksefrikadeller, der er nemme at lave. En skøn omgang fiskefrikadeller med laks, der serveres med grøntsagsbiks.
Laksefrikadeller er lækre frikadeller, der laves med laks, og de er faktisk nemme og hurtige at tilberede.
Du laver dellerne af laks uden skind og ben, og derefter hakkes laksen fint. Det kan du gøre med en skarp kniv. Eller bed din fiskehandler om at gøre det.
Se også: Fiskefrikadeller med broccolimos
Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men den er nem at gange op til flere. Længere nede kan du se, hvordan du laver en dejlig omgang grøntsagsbiks til laksefrikadellerne.
Opskrift på laksefrikadeller
Ingredienser
- 250 gram laks uden skind og ben
- 2 teskefulde sennep eller efter smag
- salt og friskkværnet peber
- 3 spiseskefulde persille finthakket
- 2 spiseskefulde rødløg finthakket
- 1 lime saft af 1 lime
- Lidt tabasco eller cayennepeber, kan udelades
Sådan gør du
- Til laksefrikadeller starter du med at klargøre laksen. Fjern skindet og tjek at der ikke er ben i.
- Derefter hakkes laksekødet med en skarp kniv, og gør det så fint som muligt. men det gør ikke noget, at der er nogle lidt mere grove stykker i din laksefars.
- Kom det i en skål sammen med alle de andre ingredienser og rør det igennem, så det hele er fordelt.
- Kom en blanding af lidt olivenolie og lidt smør på en pande, og lad smørret bruse af.
- Form laksefarsen som til almindelige frikadeller (4 stk.) og lad den stege i ca. 5 minutter på hver side - de skal kun lige være gennemstegte, eller bliver laksekødet ret tørt og kedeligt!! De får en smuk overflade.
Næringsindhold
Noter
Så har du de lækreste laksefrikadeller klar til servering.
Du kan evt. servere dem sammen med denne skønne omgang grøntsagsbiks.
1 rødløg, halveret og skåret i tynde både
1 rød peberfrugt i tynde strimler
1 gul peberfrugt i tynde strimler
1 squash i halveret og skåret i halvmåner (jeg glemte jo altså squash'en)
kartofler efter ønske
salt, friskkværnet peber
olivenolie
lidt frisk, hakket persille
Se også: Kyllingefrikadeller med spinat og pastasalat
Kog kartoflerne næsten møre og køl dem af (eller brug en rest kartofler fra dagen før).
Kom lidt olie på en pande og svits så løg, squash og peberfrugter. Lad dem få lidt farve og steg ved rimelig høj varme.
Skær kartoflerne i passende stykker og lad dem stege med, til de får lidt farve.
Krydr med salt og friskkværnet peber. Inden servering drysses med hakket persille.
Se også: Gammeldags frikadeller - nem opskrift med danskvand
Kom med din kommentar