Her får du en skøn opskrift på rødspætteruller med fyld, der er en både sund, nem og velsmagende ret til aftensmad med fisk og tilbehør.
Rødspætteruller med fyld er en lækker ret til aftensmad, hvor du faktisk laver hele retten i samme fad. Så du sparer også lidt opvask.
De fyldte rødspætteruller laves blandt andet med parmaskinke og lidt brød, og de tilberedes på en bund af blandt andet kartofler.
Du kan også anvende andre fladfisk end rødspætter, eksempelvis skrubber eller ising.
Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men brug knapperne under mængde i opskriftsboksen til, at lave til et andet antal.
Opskrift på rødspætteruller med fyld

Ingredienser
- 400 g kartofler små, skåret i mundrette stykker
- 250 g rødspætter benfri rødspættefileter
- 1 citron fintrevet skal af 1 økologisk citron
- 1 dl krydderurter hakkede (jeg brugte basilikum og mynte, men I kan bruge hvad I har)
- 4 skiver parmaskinke eller 1 skive pr. rødspættefilet
- 1 spsk. kapers
- 150 g tomater gerne San Marzano tomater, i grove tern
- 1 æble med skræl, skåret i grove tern
- 2 spsk. olivenolie
- 50 g brød daggammelt
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kom kartofler i et ovnfast fad, dryp med lidt olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Vend det hele godt rundt, sæt i en 200 grader varm ovn i ca. 15 minutter eller til kartoflerne er næsten møre.
- Imens laves rødspætteruller med fyld. Læg parmaskinke ud på et skærebræt.
- Fordel halvdelen af krydderurterne ovenpå og derefter halvdelen af den revne citronskal.
- Dup rødspættefileterne helt tørre og læg dem ovenpå, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Drys med de sidste hakkede krydderurter, resten af den revne citronskal og grove krummer af brødet.
- Rul nu parmaskinke og rødspætter stramt sammen til ruller.
- Bland æble, tomater og kapers sammen - hæld det ud over de næsten møre kartofler - læg rødspætterullerne øverst og dryp dem med lidt olivenolie.
- Sæt i ovnen igen i yderligere 15 minutter.
Næringsindhold
Noter
Rødspætteruller med fyld serveres straks som en samlet ret.
Du stiller altså bare fadet på bordet, og så er der serveret. Velbekomme.
Kom med din kommentar