Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Rødspætteruller med fyld
[the_ad id="1609"]
5
fra
2
brugere
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Fisk
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
45
minutter
min
Servings:
2
personer
Ingredienser
▢
400
g
kartofler
små, skåret i mundrette stykker
▢
250
g
rødspætter
benfri rødspættefileter
▢
1
citron
fintrevet skal af 1 økologisk citron
▢
1
dl
krydderurter
hakkede (jeg brugte basilikum og mynte, men I kan bruge hvad I har)
▢
4
skiver
parmaskinke
eller 1 skive pr. rødspættefilet
▢
1
spsk.
kapers
▢
150
g
tomater
gerne San Marzano tomater, i grove tern
▢
1
æble
med skræl, skåret i grove tern
▢
2
spsk.
olivenolie
▢
50
g
brød
daggammelt
▢
salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Kom kartofler i et ovnfast fad, dryp med lidt olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber.
Vend det hele godt rundt, sæt i en 200 grader varm ovn i ca. 15 minutter eller til kartoflerne er næsten møre.
Imens laves rødspætteruller med fyld. Læg parmaskinke ud på et skærebræt.
Fordel halvdelen af krydderurterne ovenpå og derefter halvdelen af den revne citronskal.
Dup rødspættefileterne helt tørre og læg dem ovenpå, krydr med salt og friskkværnet peber.
Drys med de sidste hakkede krydderurter, resten af den revne citronskal og grove krummer af brødet.
Rul nu parmaskinke og rødspætter stramt sammen til ruller.
Bland æble, tomater og kapers sammen - hæld det ud over de næsten møre kartofler - læg rødspætterullerne øverst og dryp dem med lidt olivenolie.
Sæt i ovnen igen i yderligere 15 minutter.
Næringsindhold
Rødspætteruller med fyld
Mængde pr. portion
Kalorier
598
% Daglig værdi*
Fedt
21
g
32
%
Mættet fedt
2
g
13
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
5
g
Enkelumættet fedt
10
g
Kolesterol
105
mg
35
%
Natrium
2076
mg
90
%
Kalium
1723
mg
49
%
Kulhydrater
68
g
23
%
Kostfibre
11
g
46
%
Sukker
15
g
17
%
Protein
40
g
80
%
Vitamin A
3236
IU
65
%
Vitamin C
104
mg
126
%
Calcium
158
mg
16
%
Jern
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]