• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Stegt rødkål med valnødder og tranebær
stegt rødkål med valnødder og tranebær
Stegt rødkål med valnødder og tranebær er lækkert tilbehør til and, svinemørbrad og mange andre retter. Foto: Newyorkrbyheart.dk.

Stegt rødkål med valnødder og tranebær

Del gerne opskriften:
Facebook22PinterestMessengerEmailPrintSMS
22
SHARES
Gå til opskrift

Her er en dejlig opskrift på stegt rødkål med valnødder og tranebær. Rødkålen er god til and, men bestemt også til mange andre retter.

Stegt rødkål er lækkert tilbehør, og her er den lavet med valnødder og tørrede tranebær.

Rødkålen er meget nem at tilberede, og du kan bruge den som tilbehør til mange forskellige retter, herunder selvfølgelig and, men den er også god til svinemørbrad, koteletter og meget andet.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på stegt rødkål

stegt rødkål med valnødder og tranebær

Stegt rødkål med valnødder og tranebær

4.50 fra 4 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tilb. tid: 25 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 0,5 rødkål fintsnittet
  • 2 spsk. smør og lidt olivenolie til stegning
  • 4 spsk. balsamico
  • 1 spsk. sherryeddike eller anden eddike
  • 2 spsk. honning
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld tranebær soltørrede
  • 1 håndfuld valnødder grofthakket
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Varm lidt smør og olivenolie op på en pande ved middelvarme.
  • Kom rødkål på og lad det stege i et par minutter under omrøring, til det falder lidt sammen.
  • Kom balsamico, sherryeddike, honning, salt og friskkværnet peber ved og lad det simre videre i 10-15 minutter. Stegt rødkål skal dog stadig have lidt bid.
  • Tilsæt tranebær og valnødder, og smag rødkålen til.

Næringsindhold

Stegt rødkål med valnødder og tranebær
Mængde pr. portion
Kalorier
179
% Daglig værdi*
Fedt
 
11
g
17
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
15
mg
5
%
Natrium
 
659
mg
29
%
Kalium
 
315
mg
9
%
Kulhydrater
 
20
g
7
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
15
g
17
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
1347
IU
27
%
Vitamin C
 
60
mg
73
%
Calcium
 
62
mg
6
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Stegt rødkål med valnødder og tranebær passer perfekt til eks. forloren and, der jo er en fyldt svinemørbrad.

Men rødkålen er selvfølgelig også god til andesteg.

Se flere opskrifter

  • billede til hjemmelavet coleslaw opskrift
    Hjemmelavet coleslaw med lækker dressing
  • billede med ovnbagte andelår
    Ovnbagte andelår der er super møre
  • billede til rødkålssalat
    Rødkålssalat med æble og appelsin
  • billede med thailandsk kyllingesalat
    Thailandsk kyllingesalat - lækker thaimad

Se disse opskrifter:

  • Rissalat med urter og parmesan
  • Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)
  • Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte
  • Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon
  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Blomkålskarry med gulerødder og spinat

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required