• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Djævlekylling med chili og hvidløg
billede med djævlekylling
Djævlekylling med chili og hvidløg er en lækker kyllingeret, der også laves med masser af peberfrugt og rødløg. Serveres med ris. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Djævlekylling med chili og hvidløg

Del gerne opskriften:
Facebook64PinterestMessengerEmailPrintSMS
64
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du djævlekylling med chili og hvidløg. En god opskrift på en lækker kyllingeret med peberfrugt og løg. Serveres med kogte ris.

Djævlekylling er en lækker ret til aftensmad, hvor du laver retten i et fad, og derefter serverer den sammen med kogte ris.

Her er den lavet med kyllingebryst, der blandt andet krydres med chili og kyllingekrydderi, og i fadet kommes også løg, peberfrugter og porrer.

Det er en dejlig hverdagsret, som bestemt også er god som nem weekendmad. Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på djævlekylling

billede med djævlekylling

Djævlekylling med chili og hvidløg

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 4 kyllingebrystfileter
  • 2 rødløg skåret i smalle både
  • 2 røde peberfrugter i strimler
  • 1 grøn peberfrugt i strimler
  • 1 gule peberfrugter i strimler
  • 2 porrer rengjorte og skåret i tynde ringe
  • 5 fed hvidløg knust og finthakket
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 tsk. kyllingekrydderi
  • 1 tsk. chilipulver
  • 2 spsk. olie til stegning
  • 1½ dl hvidvin
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skær evt. urenheder af kyllingebrystfileterne. Gør alle grøntsagerne klar.
  • Kom peberfrugter, porrer og rødløg i en skål og vend dem sammen. Hold hvidløg for sig selv.
  • Krydr kyllingefileterne på begge sider med salt, friskkværnet peber, chilipulver og kyllingekrydderi.
  • Varm lidt olie op på en pande og brun kyllingefileterne på begge sider, til de lige tager farve.
  • Læg dem i et ovnfast fad der er så stort, så de kan lægge i et lag.
  • Kom peberfrugter, rødløg og porrer på den samme pande som kyllingen blev stegt på - kom evt. lidt mere olie på hvis det er nødvendigt.
  • Svits kort, til det hele begynder at falde lidt sammen, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Kom hvidløg ved og vend rundt. Når hvidløget begynder at dufte, tages panden af varmen og grøntsagsblandingen hældes over kyllingestykkerne.
  • Hæld hvidvin ved og sæt din djævlekylling i en 200 grader varm ovn (varmluft) - hvis du ikke har varmluft så sæt temperaturen på 220 grader - og steg i ca. 20 minutter på nederst rille.

Næringsindhold

Djævlekylling med chili og hvidløg
Mængde pr. portion
Kalorier
447
% Daglig værdi*
Fedt
 
26
g
40
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
12
g
Kolesterol
 
94
mg
31
%
Natrium
 
695
mg
30
%
Kalium
 
689
mg
20
%
Kulhydrater
 
21
g
7
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
26
g
52
%
Vitamin A
 
3099
IU
62
%
Vitamin C
 
167
mg
202
%
Calcium
 
75
mg
8
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Djævlekylling serveres straks sammen med ris, her kan du læse mere om mængde og kogning af løse ris.

Se flere opskrifter

  • billede med citronkylling i fad med kartofler
    Citronkylling i fad med kartofler
  • Italiensk kylling med oliven, tomater og rosmarin
    Italiensk kylling med oliven, tomater og rosmarin
  • kylling caprese med mozzarella og tomat
    Kylling caprese med mozzarella og tomat
  • kylling med pikantost i fad
    Kylling med pikantost og bacon (nem aftensmad i fad)
  • billede med langtidsstegt kylling
    Langtidsstegt kylling med kartofler

Se disse opskrifter:

  • Spinatburger med hjemmelavede grovfritter og chilimayo
  • Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs
  • Pandekager med oksekød og grøntsager
  • Butterdejspakker med kylling og æg
  • Skinke med whiskymarinade
  • Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required