• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Lækker kartoffelroulade med persillepesto
billede med kartoffelroulade
En lækker og hjemmelavet kartoffelroulade med persillepesto, som du kan bruge som tilbehør. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Lækker kartoffelroulade med persillepesto

Del gerne opskriften:
Facebook6PinterestMessengerEmailPrintSMS
6
SHARES
Gå til opskrift

Lav en lækker kartoffelroulade som tilbehør. Denne opskrift er med persillepesto og kartoffelmos, og den er rimelig nem at lave.

Prøv at lave en lækker kartoffelroulade som tilbehør, og det er faktisk ikke særlig svært.

Det kan jo indimellem være svært at finde på nye måder at lave kartofler som tilbehør på, men denne roulade er altså et rigtig godt bud.

Og så er den så lækker og indbydende, at den også er perfekt som tilbehør til gæstemad.

Opskriften er beregnet til seks personer, og du kan sagtens lave kartoffelrouladen i god tid.

Opskrift på kartoffelroulade

billede med kartoffelroulade

Kartoffelroulade

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 2 timer t
Servings: 6 personer

Ingredienser

Kartoffelbund

  • 1 kg. bagekartofler skrællet og groftrevet
  • 2 æg
  • 1 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber

Pesto

  • 2 håndfulde persille store håndfulde, bredbladet
  • 2 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Kartoffelmos

  • ½ kg. bagekartofler skrællet og skåret i mindre stykker
  • 50 g smør
  • ½ dl mælk
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

Bund

  • Pisk æg, fløde, salt og friskkværnet peber sammen i en stor skål.
  • Vend de groftrevne kartofler i og vend godt rundt, så de bliver dækket af ægge-/flødeblandingen.
  • Læg bagepapir på en bageplade og fordel kartoffelmassen på i en firkant der måler ca. 30 x 35 cm., den skal være ca. ½ cm. tyk. Tryk massen let sammen.
  • Sæt i en 200 grader varm ovn, til den er gyldenbrun, ca. 25-30 minutter.
    Den færdigbagte kartoffelbund.
  • Når den er bagt - og kølet lidt af - vendes den om på et stykke bagepapir, så den grove side vender nedad.

Persillepesto

  • Kom alle ingredienserne til din persillepesto i en blender/foodprocessor og kør til det er en glat masse, smag den til.
    Den færdige persillepesto

Kartoffelmos

  • Kog kartoflerne uden salt til de er godt møre. Mos dem og rør dem sammen med smør, mælk og pesto. Smag den til og den må endelig ikke blive for tynd.
  • Smør mosen på den let afkølede bund og glat den ud, så den er lige høj over det hele.
    Pesto-kartoffelmosen smøres på
  • Rul nu forsigtigt din kartoffelroulade sammen som en roulade, fra den lange side - brug evt. bagepapiret til at hjælpe med at rulle den med.
  • Pak bagepapir - eller film - stramt om rouladen, så den holder sin form og lad den hvile for at sætte sig lidt (hertil kan den laves dagen før).
  • Inden din kartoffelroulade skal serveres, skæres den i ca. 3 cm. tykke skiver, som lægges på bageplade med bagepapir og varmes i ovnen ved 200 grader i ca. 10-15 minutter. Skiverne skal være gennemvarme og let gyldne.
    Kartoffelroulade skæres i skiver og varmes

Næringsindhold

Kartoffelroulade
Mængde pr. portion
Kalorier
154
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdige skiver af kartoffelroulade serveres straks, og de er gode til alt fra culottesteg til flæskesteg.

Se flere skønne kartoffelopskrifter

  • billede med pommes frites
    Hjemmelavede pommes frites - sprøde og lækre
  • billede med klassisk dansk kartoffelsalat
    Opskrift på klassisk dansk kartoffelsalat (kold)
  • cremede flødekartofler i ovn opskrift
    Super nemme flødekartofler i ovn
  • bagte kartofler bagekartofler
    Sådan laver du bagte kartofler af bagekartofler

Se disse opskrifter:

  • Blomkålskarry med gulerødder og spinat
  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Knuste kartofler med hvidløgssmør
  • Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon
  • Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)
  • Majs i mikroovn - den nemme guide

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required