• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Wienerschnitzel med brasede kartofler
billede med wienerschnitzel med dreng
Wienerschnitzel af kalvekød, paneret og pyntet med citronskive, kapers og peberrod. Selvfølgelig serveret med brasede kartofler og ærter. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Wienerschnitzel med brasede kartofler

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

En nem og lækker opskrift på klassisk wienerschnitzel. Schnitzler lavet af kalvekød, paneret og stegt på panden. Serveres med brasede kartofler.

Wienerschnitzel er populær aftensmad med paneret kalvekød, brasede kartofler og ærter.

Retten er nem at lave, og wienerschnitzler kan serveres med en såkaldt dreng, der er en skive citron toppet med kapers, ansjoser og revet peberrod. I denne opskrift er den uden ansjos, men det er op til dig.

Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men den er jo nem at gange op til fire. Serveres med brasede kartofler, som du finder opskriften på her.

Opskrift på wienerschnitzel

billede med wienerschnitzel med dreng

Wienerscnitzel

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Tysk
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Tid: 25 minutter min
Servings: 2 personer

Ingredienser

  • 2 kalveschinitzler
  • 4 spsk. hvedemmel
  • Lidt citronskal fintrevet, økologisk
  • Lidt parmesan fintrevet
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 æg let sammenpisket
  • 1 hel peberrod fintrevet
  • Lidt kapers
  • 2 skiver citron
  • smør og olie til stegning
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Bland hvede6mel med salt, friskkværnet peber, parmesan og citronskal.
  • Læg dine wienerschnitzler på et skærebræt, dæk med film og bank så schnitzlerne ud, så de er helt tynde.
  • Dup dem tørre vend dem så først i æg og derefter i melblandingen.
  • Varm smør og olie op på en pande og steg dem 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.
  • Vend dem kun 1 gang, så paneringen ikke går i stykker.
  • Server de panerede wienerschnitzler med en skive citron, kapers og peberrod.

Noter

Wienerschnitzel med brasede kartofler serveres straks, og gerne sammen med kogte ærter.

En smørsauce passer også godt til wienerschnitzler.

Se flere opskrifter på aftensmad:

Svinemørbrad i fad med bacon og peberfrugt

Luksus mørbradgryde med pølser og champignon

Medister: Kogetid og stegetid på medisterpølse

Se disse opskrifter:

  • Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer
  • Pasta med oksekød og citronfløde
  • Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs
  • Kålbudding med hvidkål og hakket kød
  • Samosa med fyld af hakket oksekød og ris
  • Majspandekager med kylling- og spinatfyld

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til stegte kammuslinger

Sådan steger du kammuslinger perfekt

billede med osso buco

Osso buco - langtidsstegt i ovn med lækker sauce

billede med Kyllingegryde med bacon og broccoli

Kyllingegryde med bacon og broccoli

billede med marineret svinemørbrad

Marineret svinemørbrad med soja, lime og hvidløg

billede til amerikanske pandekager opskrift

Amerikanske pandekager

forårssalat a la newyorker by heart

Forårssalat med rygeost dressing

kylling med pikantost i fad

Kylling med pikantost og bacon (nem aftensmad i fad)

billede med kyllingekroketter som restemad

Kyllingekroketter - nem restemad

mormors koteletter i fad med champignon

Mormors koteletter i fad med champignon

billede med rabarberkompot

Hjemmelavet rabarberkompot i ovn

billede med knækbrød

Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner

billede med varme hveder til bededag

Varme hveder - de bedste hvedeboller til bededag

billede til hjemmelavet burger med kryddermayo

Hjemmelavet burger med kryddermayo

lasagne med spidskål

Lasagne med spidskål og fisk

billede med braiseret kalvegrydesteg

Braiseret kalvegrydesteg med tilbehør

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required