• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt
vildtragout gryderet med vildt
Vildtragout er en lækker gryderet med vildt, der kan serveres med kartoffelmos eller rodfrugtsmos. Her er den også serveres med kogte bønner. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du en lækker vildtragout. Få en nem opskrift på en god gryderet med vildt, enebær og rødvin, der serveres med kartoffelmos.

Vildtragout er en lækker gryderet med vildt, der kan laves af forskrllige udskæringer af vildtet.

Gryderetten er nem at lave, og den er bestemt også god at servere som gæstemad.

Her er den blandt andet lavet med blandede svampe, men du kan også nøjes med almindelige champignon.

Se også: Den sorte gryde - gryderet med oksekød

Opskriften er beregnet til fire personer, og den serveres med en mos.

Opskrift på vildtragout

vildtragout gryderet med vildt

Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 400 g vildt kød i tern
  • 1 stort løg i tern
  • 3 fed hvidløg knust og finthakket
  • 10 enebær knuste
  • 2 spsk mel
  • 2,5 dl rødvin
  • 2 laurbærblade
  • 150 g bacon i tern
  • 1 kvist timian
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 dl vand
  • 250 g svampe blandede, rengjorte og skåret i mindre stykker
  • 1 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk smør + olie til stegning
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til vildtragout starter du med, at varm smør og olie op i en gryde.
  • Brun derefter kødet ad et par omgange, til det får en flot brun farve, kom det op på en tallerken og krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Kom bacon i gryden og svits, til det får farve.
  • Tilsæt løg og lad det stege med, til det bliver blødt og begynder at blive gyldent. Tilsæt hvidløg og lad det stege med i et minuts tid under omrøring.
  • Drys melet over og rør det godt rundt, til løg og bacon har opsuget det.
  • Hæld rødvin ved og rør godt, så evt. klumper røres ud. Tilsæt sennep og vand, rør det godt ud i blandingen. Kom så enebær, timian og laurbær ved.
  • Kom vildtkødet tilbage i gryden og lad det simre i ca. 20 minutter.
  • Svits imens de rengjorte svampe i lidt smør på en pande eller i en gryde, til de bliver gyldne, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Efter de 20 minutter, hældes fløde i din gryderet med vildtr og svampene kommes også.
  • Lad det simre i endnu ca. 10-15 minutter. Smag til, evt. også med lidt citronsaft, og så er det klar til servering.

Næringsindhold

Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt
Mængde pr. portion
Kalorier
508
% Daglig værdi*
Fedt
 
32
g
49
%
Mættet fedt
 
14
g
88
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
12
g
Kolesterol
 
123
mg
41
%
Natrium
 
965
mg
42
%
Kalium
 
793
mg
23
%
Kulhydrater
 
12
g
4
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
31
g
62
%
Vitamin A
 
489
IU
10
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
63
mg
6
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

Den lækre vildtragout serveres straks, og gerne sammen med en rodfrugtmos eller klassisk kartoffelmos.

Dertil kan du også servere kogte grønne bønner.

Se også: Gammeldags oksesteg med bagte rodfrugter

Se disse opskrifter:

  • Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata
  • Urtepandekager med spejlæg og bacon
  • Pasta med oksekød og citronfløde
  • Nem kyllingefrikasse med ris eller pasta
  • Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele
  • Svinemørbrad med sennep og champignon

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required