• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Vegetar opskrift: Porrer a la Nicoise
vegetar opskrift på porrer a la nicoise
Porrer a la Nicoise er en lækker vegetar opskrift, der blandt andet laves med porrer og æg. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Vegetar opskrift: Porrer a la Nicoise

Opdateret: 20. aug 2022 · Udgivet: 20. aug 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook10PinterestMessengerEmailPrintSMS
10
SHARES
Gå til opskrift

Porrer a la Nicoise er en virkelig lækker vegetar opskrift, der både er mættende og velsmagende. En perfekt aftensmad til en kødfri dag.

Leder du efter en god vegetar opskrift, så skal du prøve denne med porrer a la Nicoise.

En dejlig og nem ret, der selvfølgelig laves uden kød - men som mætter godt.

Vegetarretten laves blandt andet med porrer og æg, og den er beregnet til fire personer.

Opskrift på porrer a la Nicoise

vegetar opskrift på porrer a la nicoise

Vegetar opskrift: Porrer a la Nicoise

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Vegetar
Køkken: Dansk
Tid: 40 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 3 porrer renset, bund og noget af toppen skåret af og renset
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 1 lille rødløg finthakket
  • 2 spsk. oliven udstenet og grofthakket
  • 1 håndfuld basilikum hakket
  • 2 æg hårdkogte, hakket, se kogetid på æg her
  • 3 store tomater udkernet og skåret i små tern
  • 2 dl perlebyg
  • 4 dl vand

Dressing

  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 citron saft af ½ citron
  • 1 tsk. sennep
  • 1 tsk. honning flydende
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skyl perlebyg godt og kom dem i en gryde med de 4 dl vand og en lille smule grøntsagsbouillon og lidt salt.
  • Bring i kog og lad dem småkoge i 15 minutter. Hæld vandet fra og skyl dem hurtigt under koldt vand, de skal stadig være varme.
  • Skær porrer ud i stykker på ca. 15 cm., og kog dem i vand med lidt salt og grøntsagsbouillon. Kog dem til de er møre, 12-15 minutter. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af.
  • Imens perlebyg og porrer koger, blandes tomater, basilikum og løg.
  • Pisk ingredienserne til dressing til dine porrer a la Nicoise sammen og smag den til.
  • Hak de hårdkogte æg.
  • Kom perlebyg i bunden af et fad og dryp ca. halvdelen af dressingen over, vend det rundt og bred det ud.
  • Kom porrerne ovenpå, derefter tomat-blandingen og så de hakkede æg.
  • Dryp med resten af dressingen., og det er altså en lækker vegetar opskrift, hvor retten nu er klar til servering.

Næringsindhold

Vegetar opskrift: Porrer a la Nicoise
Mængde pr. portion
Kalorier
282
% Daglig værdi*
Fedt
 
14
g
22
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
82
mg
27
%
Natrium
 
887
mg
39
%
Kalium
 
567
mg
16
%
Kulhydrater
 
35
g
12
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
2428
IU
49
%
Vitamin C
 
34
mg
41
%
Calcium
 
89
mg
9
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Porrer a la Nicoise serveres straks - evt. sammen med et stykke ciabattabrød.

Det er altså en skøn vegetar opskrift med masser af smag.

Se flere opskrifter

  • billede med blomkålskarry
    Blomkålskarry med gulerødder og spinat
  • Grøntsagslasagne med ricotta a la Newyorkerbyheart
    Grøntsagslasagne med ricotta (kødfri)
  • billede med hjemmelavede falafler
    Hjemmelavede falafler, der ikke smuldrer i panden
  • billede med linsesalat
    Linsesalat med rejer, fetadip og syltet rødløg
  • billede med blomkålspandekager
    Lækre blomkålspandekager som vegetar aftensmad

Se disse opskrifter:

  • Wraps med kylling, avocado, bacon og mango
  • Kyllingeinderfilet med bacon og sød chilisauce
  • Rugbrød med varmrøget laks og urtecreme
  • Urtepandekager med spejlæg og bacon
  • Kyllingekødboller med æble, cheddar og chili
  • Spinatburger med hjemmelavede grovfritter og chilimayo

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

bagte rødløg med ost og spinat

Bagte rødløg med ost og spinat

billede med grillet culottesteg

Grillet culottesteg - sådan steges en culotte i grill

billede til spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese - pasta med kødsovs

billede med wienerschnitzel med dreng

Wienerschnitzel med brasede kartofler

billede med makronmuffins med chokolade

Makronmuffins med chokolade

billede med stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret

billede med helstegt oksemørbrad marineret i rødvin

Helstegt oksemørbrad marineret i rødvin

bagt kartoffelmos

Sådan laver du bagt kartoffelmos

lasagne med spidskål

Lasagne med spidskål og fisk

billede med laksepakker

Laksepakker med spinat, hvidløg og tomater

billede med parisertoast og croque monsieur

Parisertoast - Croque Monsieur

sunde havregrynskager

Sunde havregrynskager med fuldkorn

Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat

Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat

gammeldags oksesteg

Gammeldags oksesteg med bagte rodfrugter

ristede mandler med lakrids og chokolade

Ristede mandler med lakrids og chokolade

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required