• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Vegetar opskrift: Porrer a la Nicoise
vegetar opskrift på porrer a la nicoise
Porrer a la Nicoise er en lækker vegetar opskrift, der blandt andet laves med porrer og æg. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Vegetar opskrift: Porrer a la Nicoise

Opdateret: 20. aug 2022 · Udgivet: 20. aug 2022 af Newyorker By Heart ·

vegetar opskrift på porrer a la nicoise

Vegetar opskrift: Porrer a la Nicoise

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Vegetar
Køkken: Dansk
Tid: 40 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 3 porrer renset, bund og noget af toppen skåret af og renset
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 1 lille rødløg finthakket
  • 2 spsk. oliven udstenet og grofthakket
  • 1 håndfuld basilikum hakket
  • 2 æg hårdkogte, hakket, se kogetid på æg her
  • 3 store tomater udkernet og skåret i små tern
  • 2 dl perlebyg
  • 4 dl vand

Dressing

  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 citron saft af ½ citron
  • 1 tsk. sennep
  • 1 tsk. honning flydende
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skyl perlebyg godt og kom dem i en gryde med de 4 dl vand og en lille smule grøntsagsbouillon og lidt salt.
  • Bring i kog og lad dem småkoge i 15 minutter. Hæld vandet fra og skyl dem hurtigt under koldt vand, de skal stadig være varme.
  • Skær porrer ud i stykker på ca. 15 cm., og kog dem i vand med lidt salt og grøntsagsbouillon. Kog dem til de er møre, 12-15 minutter. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af.
  • Imens perlebyg og porrer koger, blandes tomater, basilikum og løg.
  • Pisk ingredienserne til dressing til dine porrer a la Nicoise sammen og smag den til.
  • Hak de hårdkogte æg.
  • Kom perlebyg i bunden af et fad og dryp ca. halvdelen af dressingen over, vend det rundt og bred det ud.
  • Kom porrerne ovenpå, derefter tomat-blandingen og så de hakkede æg.
  • Dryp med resten af dressingen., og det er altså en lækker vegetar opskrift, hvor retten nu er klar til servering.

Næringsindhold

Vegetar opskrift: Porrer a la Nicoise
Mængde pr. portion
Kalorier
282
% Daglig værdi*
Fedt
 
14
g
22
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
82
mg
27
%
Natrium
 
887
mg
39
%
Kalium
 
567
mg
16
%
Kulhydrater
 
35
g
12
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
2428
IU
49
%
Vitamin C
 
34
mg
41
%
Calcium
 
89
mg
9
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook10PinterestMessengerEmailPrintSMS
10
SHARES
Gå til opskrift

Porrer a la Nicoise er en virkelig lækker vegetar opskrift, der både er mættende og velsmagende. En perfekt aftensmad til en kødfri dag.

Leder du efter en god vegetar opskrift, så skal du prøve denne med porrer a la Nicoise.

En dejlig og nem ret, der selvfølgelig laves uden kød - men som mætter godt.

Vegetarretten laves blandt andet med porrer og æg, og den er beregnet til fire personer.

Opskrift på porrer a la Nicoise

vegetar opskrift på porrer a la nicoise

Vegetar opskrift: Porrer a la Nicoise

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Vegetar
Køkken: Dansk
Tid: 40 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 3 porrer renset, bund og noget af toppen skåret af og renset
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 1 lille rødløg finthakket
  • 2 spsk. oliven udstenet og grofthakket
  • 1 håndfuld basilikum hakket
  • 2 æg hårdkogte, hakket, se kogetid på æg her
  • 3 store tomater udkernet og skåret i små tern
  • 2 dl perlebyg
  • 4 dl vand

Dressing

  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 citron saft af ½ citron
  • 1 tsk. sennep
  • 1 tsk. honning flydende
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skyl perlebyg godt og kom dem i en gryde med de 4 dl vand og en lille smule grøntsagsbouillon og lidt salt.
  • Bring i kog og lad dem småkoge i 15 minutter. Hæld vandet fra og skyl dem hurtigt under koldt vand, de skal stadig være varme.
  • Skær porrer ud i stykker på ca. 15 cm., og kog dem i vand med lidt salt og grøntsagsbouillon. Kog dem til de er møre, 12-15 minutter. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af.
  • Imens perlebyg og porrer koger, blandes tomater, basilikum og løg.
  • Pisk ingredienserne til dressing til dine porrer a la Nicoise sammen og smag den til.
  • Hak de hårdkogte æg.
  • Kom perlebyg i bunden af et fad og dryp ca. halvdelen af dressingen over, vend det rundt og bred det ud.
  • Kom porrerne ovenpå, derefter tomat-blandingen og så de hakkede æg.
  • Dryp med resten af dressingen., og det er altså en lækker vegetar opskrift, hvor retten nu er klar til servering.

Næringsindhold

Vegetar opskrift: Porrer a la Nicoise
Mængde pr. portion
Kalorier
282
% Daglig værdi*
Fedt
 
14
g
22
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
82
mg
27
%
Natrium
 
887
mg
39
%
Kalium
 
567
mg
16
%
Kulhydrater
 
35
g
12
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
2428
IU
49
%
Vitamin C
 
34
mg
41
%
Calcium
 
89
mg
9
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Porrer a la Nicoise serveres straks - evt. sammen med et stykke ciabattabrød.

Det er altså en skøn vegetar opskrift med masser af smag.

Se flere opskrifter

  • billede med blomkålskarry
    Blomkålskarry med gulerødder og spinat
  • Grøntsagslasagne med ricotta a la Newyorkerbyheart
    Grøntsagslasagne med ricotta (kødfri)
  • billede med hjemmelavede falafler
    Hjemmelavede falafler, der ikke smuldrer i panden
  • billede med linsesalat
    Linsesalat med rejer, fetadip og syltet rødløg
  • billede med blomkålspandekager
    Lækre blomkålspandekager som vegetar aftensmad

Se disse opskrifter:

  • Wraps med kylling, avocado, bacon og mango
  • Kyllingeinderfilet med bacon og sød chilisauce
  • Rugbrød med varmrøget laks og urtecreme
  • Urtepandekager med spejlæg og bacon
  • Kyllingekødboller med æble, cheddar og chili
  • Spinatburger med hjemmelavede grovfritter og chilimayo

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen, rødvins-:flødesauce og rosenkålssalat

Italiensk lammesteg med rødvinssauce og rosenkålssalat

billede med squashpandekager

Squashpandekager - sunde pandekager med squash

billede til baconruller med tomatsauce

Baconruller med tomatsauce og pasta

billede med orientalsk gryderet

Orientalsk gryderet med kylling og ris

billede til kyllingesandwich med bacon og guacamole

Kyllingesandwich med bacon og guacamole

billede med rabarbertærte

Rabarbertærte - lækker tærte med rabarber

billede med fyldte svinekoteletter

Fyldte svinekoteletter med æble og timian

billede med havregrød

Havregrød med banan og blåbær

billede med squashfrikadeller

Verdens bedste squashfrikadeller

billede med luksus mørbradgryde

Mørbradgryde

chicken parmesan med pasta

Chicken parmesan - klassisk italiensk ret

billede med blomkålsris

Sådan laver du blomkålsris på 3 måder

billede til nøddekage med chokolade

Nøddekage med chokolade

billede med marmorkage

Marmorkage - måske Danmarks bedste skærekage

billede med glaseret skinke

Kogt glaseret skinke i ovn - nem opskrift

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required