• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Skinke med whiskymarinade
Skinke med whiskymarinade
En tilberedt skinke med whiskymarinade, der er god til hverdag og fest. Kan serveres med flødekartofler. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Skinke med whiskymarinade

Del gerne opskriften:
Facebook3PinterestMessengerEmailPrintSMS
3
SHARES
Gå til opskrift

Prøv denne skønne opskrift på skinke med whiskymarinade. En nem måde at tilberede skinken på, og den er god til både hverdag og fest.

Skinke med whiskymarinade er en god metode til tilberedning af skinke, hvor skinken koges først.

Derefter skal den have et lag af den dejlige whiskymarinade, som du sagtens også kan servere for børn. Nej, man bliver ikke fuld af at spise en skive af skinken.

Se også: Kogt hamburgerryg - kogetid og temperatur

Det er jo en form for glaseret skinke, blot med lidt whisky.

Opskriften er beregnet til fire personer, og rester kan evt bruges i en biksemad.

Opskrift på skinke med whiskymarinade

Skinke med whiskymarinade

Skinke med whiskymarinade

4.50 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1,2 kilo skinke
  • 2 laurbærblade
  • 10 peberkorn sorte
  • 1 deciliter brun farin
  • 25 gram whisky svarende til 2,5 cl.
  • 1,5 spiseskefuld dijonsennep
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til skinke med whiskymarinade starter du med, at lægge skinken i en gryde, og derefter hældes vand ved.
  • Tilsæt laurbærblade og peberkorn, bring det i kog.
  • Skru ned for varmen og lad det simre i 1 times tid, vend evt. skinken halvvejs, hvis vandet ikke dækker hele.
  • Når tiden er gået slukket for varmen og gryden flyttes, men lad skinken blive i det varme vand, til den skal i ovnen.
  • Rør farin, sennep og whisky sammen.
  • Ca. 20 minutter inden servering, fores et lille ovnfast fad med stanniol og skinken lægges i fadet (nettet udenom fjernes inden).
  • Læg skinken med fedtlaget opad og rids det i rudemønster.
  • Øs whiskymarinaden over kødet og sæt det i ovnen ved 250 grader (varmluft) i ca. 15-20 minutter, til det karamelliserer og bliver gyldnet.

Næringsindhold

Skinke med whiskymarinade
Mængde pr. portion
Kalorier
561
% Daglig værdi*
Fedt
 
23
g
35
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
219
mg
73
%
Natrium
 
3534
mg
154
%
Kalium
 
888
mg
25
%
Kulhydrater
 
25
g
8
%
Kostfibre
 
0.3
g
1
%
Sukker
 
24
g
27
%
Protein
 
57
g
114
%
Vitamin A
 
8
IU
0
%
Vitamin C
 
70
mg
85
%
Calcium
 
44
mg
4
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

Den færdige skinke med whiskymarinade tages ud af ovnen, hvorefter du lige kan lade den stå 5-10 minutter.

Så er den klar til servering, og kan skæres i passende skiver.

Serveres gerne med flødekartofler og spidskålssalat.

Se også: Skinkestang - butterdej med skinke

Se disse opskrifter:

  • Kyllingekødboller med æble, cheddar og chili
  • Lasagne med spidskål og fisk
  • Nem kyllingefrikasse med ris eller pasta
  • Marinade til lammekølle
  • Kalkungryde med grønne peberkorn
  • Pandebøf med kartoffelbåde (nem hverdagsret)

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required