• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata
Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata
Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata er en lækker ret til aftensmad med kylling, og retten er også god som gæstead. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata er en god opskrift på lækker aftensmad, hvor kyllingelår steges med lidt sennep.

Denne opskrift på sennepskylling med tilbehør er ikke kun god som almindelig aftensmad, men bestemt også som gæstemad eller lækker weekendmad.

Her får du en dejlig ret med kyllingelår, der er tilberedt med sennep, og det hele laves i et fad sammen med bla. bacon og champignon.

Se også: Helstegt kylling i ovn med stegetid og temperatur

De enkelte ingredienser kan justeres efter egne ønsker, men husk blandt andet estragon, der giver retten den helt rigtige smag.

Du kan også anvende frisk estragon, og de to slags sennep kan også erstattes med din egen yndlingssennep.

Se også: Kylling i fad med bacon, maste kartofler og spinat i fløde

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på sennepskylling

Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

Sennepskylling

  • 200 g bacon skåret i skiver, ikke alt for tyndt
  • 200 g champignon rengjorte og halveret
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 spsk sennep sød
  • 4 kyllingeoverlår
  • 4 kyllingeunderlår
  • 2 spsk olie til stegning
  • 3 dl fløde evt. madlavningsfløde
  • 2 spsk estragon tørret
  • 1 håndfuld timian
  • salt og friskkværnet peber

Mandelgremolata

  • 1 dl persille
  • 2 fed hvidløg
  • 20 g mandler
  • 1 citron fintrevet skal af 0,5 økologisk citron
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til sennepskylling starter du med, at komme bacon på en tør, kold pande og derefter varmer du panden op. Steg baconstykkerne til de er sprøde og gyldne. læg dem på køkkenrulle, så de kan dryppe af.
  • Kom champignonerne på og lad dem stege i baconfedtet, tag dem af panden.
  • Rør de to slags sennep sammen.
  • Dup kyllingestykkerne tørre og løsn forsigtig skindet. Smør sennepsblandingen ind under og læg skindet pænt på plads igen. Krydr kyllingestykkerne godt med salt og friskkværnet peber på begge sider.
  • Varm lidt olie op på panden og brun kyllingestykkerne godt over det hele.
  • Læg de brunede kyllingestykker i et ovnfast fad og kom champignon og bacon ovenpå.
  • Drys med estragon og timian.
  • Hæld fløden over og sæt i en 180 grader varm ovn (varmluft) i 1 times tid.
  • Mandelgremolata: Hak mandler, hvidløg og persille fint - jeg brugte en minihakker - og bland det med fintrevet citronskal.

Næringsindhold

Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata
Mængde pr. portion
Kalorier
1148
% Daglig værdi*
Fedt
 
98
g
151
%
Mættet fedt
 
36
g
225
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
16
g
Enkelumættet fedt
 
39
g
Kolesterol
 
357
mg
119
%
Natrium
 
1251
mg
54
%
Kalium
 
1152
mg
33
%
Kulhydrater
 
12
g
4
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
55
g
110
%
Vitamin A
 
3641
IU
73
%
Vitamin C
 
43
mg
52
%
Calcium
 
178
mg
18
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

Server sennepskylling med mandelgremolata, pæresalat og evt. lidt hjemmebagt ciabattabrød.

Kyllingeretten kan også serveres med ristede kartofler, men det er ikke nødvendigt.

Se også: Lækker lørdagskylling a la butterflied

Se disse opskrifter:

  • Græsk kylling a la souvlaki med salat og tortillas
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Svinemørbrad med soja i ovn
  • Pasta med oksekød og citronfløde
  • Ribbensteg i ovn - opskrift med stegetid
  • Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required