• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Salater » Salat med kartofler og soltørrede tomater
billede med salat med kartofler og soltørrede tomater
En lækker og nem salat med kartofler og soltørrede tomater. Du kan bruge kartoffelsalaten som tilbehør til eks. culotte, cuvette og andre kødretter. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Salat med kartofler og soltørrede tomater

Opdateret: 7. jul 2022 · Udgivet: 7. jul 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

En fantastisk opskrift på salat med kartofler og soltørrede tomater. Kartoffelsalaten er også med feta, og den er god til mange kødretter.

Salat med kartofler og soltørrede tomater a la Newyorker By Heart.

En nem og skøn kartoffelsalat, der laves med bagte kartofler, soltørrede tomater og feta. Den smager altså godt.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på salat med kartofler

billede med salat med kartofler og soltørrede tomater

Salat med kartofler og soltørrede tomater

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 650 g kartofler skåret i grove tern
  • 3 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk. timian
  • 200 g feta i tern
  • 150 g oliven sorte oliven uden sten, hakket
  • 8 soltørrede tomater hakket (efter smag)
  • 1 citron revet skal af 1 citron
  • 30 g pinjekerner ristede
  • 1 bdt. forårsløg i skiver
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • De meget grove kartoffeltern kommes i et ovnfast fad og blandes med lidt olivenolie, salt, friskkværnet peber og timian.
  • Sættes i en 200 grader varm ovn i ca. 40 minutter, til de er gyldne og sprøde. Så er de perfekte til en salat med kartofler og soltørrede tomater.
  • Lav en blanding af forårsløg i skiver, hakkede soltørrede tomater, hakket oliven feta, revet citronskal og lidt olivenolie.
  • Når kartoflerne er færdige, blandes de med den forberedte blanding og serveres straks.

Næringsindhold

Salat med kartofler og soltørrede tomater
Mængde pr. portion
Kalorier
473
% Daglig værdi*
Fedt
 
32
g
49
%
Mættet fedt
 
9
g
56
%
Transfedt
 
0.04
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
15
g
Kolesterol
 
45
mg
15
%
Natrium
 
1752
mg
76
%
Kalium
 
933
mg
27
%
Kulhydrater
 
37
g
12
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
13
g
26
%
Vitamin A
 
495
IU
10
%
Vitamin C
 
40
mg
48
%
Calcium
 
303
mg
30
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige salat med kartofler og soltørrede tomater serveres straks, og den er altså god til de fleste kødretter, herunder grillet oksecuvette og culottesteg.

Se flere lækre salater:

Opskrift på klassisk dansk kartoffelsalat (kold)

Lun kartoffelsalat med bacon og purløg

Spidskålssalat med ærter og dressing

Se disse opskrifter:

  • Salat med kylling, druer og valnødder
  • Perlespeltsalat med varmrøget laks
  • Nem aspargessalat med grønne asparges
  • Gulerodssalat med bolsjebeder
  • Linsesalat med rejer, fetadip og syltet rødløg
  • Grønkålssalat - salat med grønkål, appelsin og æble

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Stegt blomkål med parmesan og bacon

Stegt blomkål med parmesan og bacon

suppe med tomater og champignon

Suppe med tomater og champignon

Bradepandekage med banan og karamelglasur

Bradepandekage med banan og karamelglasur

billede med blomkålssalat

Lækker blomkålssalat med peberfrugt

billede til opskrift på klejner

Klejner - den bedste klejne opskrift til jul

billede med Gunvor kage

Gunvor kage med marengs og frisk frugt

billede til kanelgifler

Kanelgifler med lækker creme og remonce

tunfrikadeller lavet af dåsetun

Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand

billede med omelet

Sådan laver du den bedste omelet

billede til butterdejspakker med kylling og æg

Butterdejspakker med kylling og æg

billede til svinemørbrad med bacon i grøntsags- og gorgonzolasauce

Svinemørbrad med bacon i grøntsags- og gorgonzolasauce

billede med rosenkål og kogetid

Kogetid for rosenkål - sådan koges de perfekt

billede med marmorkage

Marmorkage - måske Danmarks bedste skærekage

billede til hakkebøffer med bløde løg

Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs

billede med frozen strawberry daiquiri

Frozen strawberry daiquiri cocktail opskrift

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required