• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Ribbensteg i ovn - opskrift med stegetid
billede af ribbensteg med sprøde svær
En klassisk og lækker ribbensteg stegt i ovn, der smager fremragende som aftensmad eller til en god frokost. Selvfølgelig med sprøde svær. Foto: iStock.com.

Ribbensteg i ovn - opskrift med stegetid

Opdateret: 17. jan 2023 · Udgivet: 11. jan 2023 af Newyorker By Heart ·

billede af ribbensteg med sprøde svær

Ribbensteg i ovn - opskrift med stegetid

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 30 minutter min
Tid: 1 time t 35 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1,2 kg ribbensteg
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dl vand
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Tænd din ovn på 225 °C varmluft og find et passende ildfast frem, hvor din ribbensteg kan ligge uden at røre kanterne.
  • Tjek at sværene på ribbenstegen er skæret igennem og ned til kødet. Ellers må du lige skære efter.
  • Krydr stegen. med salt og friskkværnet peber hele vejen rundt.
  • Læg stegen i fadet.
  • Stil det ind i ovnen, og nu skal en ribbensteg i ovn have ca. 1 time og 30 minutter ved 225 grader varmeluft.
  • Efter 15 minutter drysses lidt salt ned mellem du åbne svær, og der hældes lidt vand i bunden af fadet.
  • Stil stegen tilbage i ovnen, og lad den stege færdig. Undervejs kan du med fordel øse lidt stegesky op over stegen, og hæld om nødvendigt mere vand ved undervejs.
  • 15 minutter før stegen er færdig øses sky op over stegen for sidste gang, og den steges færdig. Er sværene ikke sprøde til sidst, kan du med fordel give ribbenstegen en tur under ovnens grill.

Næringsindhold

Ribbensteg i ovn - opskrift med stegetid
Mængde pr. portion
Kalorier
396
% Daglig værdi*
Fedt
 
12
g
18
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
189
mg
63
%
Natrium
 
731
mg
32
%
Kalium
 
1122
mg
32
%
Protein
 
67
g
134
%
Calcium
 
17
mg
2
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Her er den perfekte opskrift på ribbensteg i ovn. Ser hvordan du steger ribbenstegen mør og med sprøde svær. Nem guide med korrekt stegetid.

Ribbensteg stegt i ovn er en klassisk og populær ret til aftensmad, men du kan servere stegen i skiver som frokost sammen med rugbrød og gammeldags rødkål.

Bemærk, at kernetemperaturen i en ribbensteg skal være mindst 70 grader, men stegen er svær at stege tør, da den indeholder en god fedtmarmorering.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på ribbensteg

billede af ribbensteg med sprøde svær

Ribbensteg i ovn - opskrift med stegetid

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 30 minutter min
Tid: 1 time t 35 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1,2 kg ribbensteg
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dl vand
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Tænd din ovn på 225 °C varmluft og find et passende ildfast frem, hvor din ribbensteg kan ligge uden at røre kanterne.
  • Tjek at sværene på ribbenstegen er skæret igennem og ned til kødet. Ellers må du lige skære efter.
  • Krydr stegen. med salt og friskkværnet peber hele vejen rundt.
  • Læg stegen i fadet.
  • Stil det ind i ovnen, og nu skal en ribbensteg i ovn have ca. 1 time og 30 minutter ved 225 grader varmeluft.
  • Efter 15 minutter drysses lidt salt ned mellem du åbne svær, og der hældes lidt vand i bunden af fadet.
  • Stil stegen tilbage i ovnen, og lad den stege færdig. Undervejs kan du med fordel øse lidt stegesky op over stegen, og hæld om nødvendigt mere vand ved undervejs.
  • 15 minutter før stegen er færdig øses sky op over stegen for sidste gang, og den steges færdig. Er sværene ikke sprøde til sidst, kan du med fordel give ribbenstegen en tur under ovnens grill.

Næringsindhold

Ribbensteg i ovn - opskrift med stegetid
Mængde pr. portion
Kalorier
396
% Daglig værdi*
Fedt
 
12
g
18
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
189
mg
63
%
Natrium
 
731
mg
32
%
Kalium
 
1122
mg
32
%
Protein
 
67
g
134
%
Calcium
 
17
mg
2
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdigstegte ribbensteg køles lidt af på et skærebræt inden udskæring.

Ribbenstegen er som sagt god som aftensmad sammen med kogte kartofler og grøntsager som eks. dampede rosenkål.

Eller skær den i skiver som pålæg til en god frokost.

Skyen kan du nemt lave til en god sovs. Her smeltes 1 spsk. smør i en lille gryde, og 1 spsk. hvedemel piskes i til en opbagning. Pisk derefter ca. 2 deciliter stegesky i, og derefter 1 spsk. risbsgele og evt. lidt gastrik eller eddike.

Lad sovsen simre 5 minutter og smag den til.

Se flere opskrifter

  • flæskesteg med sprød svær
    Flæskesteg i ovn med lækker sovs
  • billede til langtidsstegt flæskesteg
    Langtidsstegt flæskesteg med sprøde flæskesvær
  • et billede med langtidsstegt ribbensteg
    Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer

Se disse opskrifter:

  • Marinade til lammekølle
  • Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele
  • Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer
  • Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat
  • Kartoffelfad med hakket kød og grøntsager
  • Kyllingelår i ovn med sød chili og nudelsalat

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

forårssalat a la newyorker by heart

Forårssalat med rygeost dressing

billede med lakseroulade med rejer

Lakseroulade - nem og lækker opskrift

Æblekage med marcipancreme og kanel

Æblekage med marcipancreme og kanel

squashboller

Squashboller - nemme boller med squash

marinade til lammekølle

Marinade til lammekølle

billede med spejlæg

Sådan laver du spejlæg på panden

billede med stegt blomkål

Stegt blomkål med citron, oliven og feta

billede til forloren hare med vildtsovs

Forloren hare

billede med kartoffelæggekage

Kartoffelæggekage - opskrift på billig aftensmad

billede til hurtig andesauce

Opskrift på nem og hurtig andesauce

billede til laksetoast med varmrøget laks

Laksetoast med varmrøget laks

billede med makronmuffins med chokolade

Makronmuffins med chokolade

Kyllingekødboller

Kyllingekødboller med æble, cheddar og chili

Tortilla med hakket oksekød og avocadosalsa

Tortilla med hakket oksekød - nemme oksekødstortillas

billede med fiskefilet florentine

Fiskefilet Florentine med spinat, mornay og ost

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required