• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Ribbensteg i ovn - opskrift med stegetid
billede af ribbensteg med sprøde svær
En klassisk og lækker ribbensteg stegt i ovn, der smager fremragende som aftensmad eller til en god frokost. Selvfølgelig med sprøde svær. Foto: iStock.com.

Ribbensteg i ovn - opskrift med stegetid

Opdateret: 17. jan 2023 · Udgivet: 11. jan 2023 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Her er den perfekte opskrift på ribbensteg i ovn. Ser hvordan du steger ribbenstegen mør og med sprøde svær. Nem guide med korrekt stegetid.

Ribbensteg stegt i ovn er en klassisk og populær ret til aftensmad, men du kan servere stegen i skiver som frokost sammen med rugbrød og gammeldags rødkål.

Bemærk, at kernetemperaturen i en ribbensteg skal være mindst 70 grader, men stegen er svær at stege tør, da den indeholder en god fedtmarmorering.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på ribbensteg

billede af ribbensteg med sprøde svær

Ribbensteg i ovn - opskrift med stegetid

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 30 minutter min
Tid: 1 time t 35 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1,2 kg ribbensteg
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dl vand
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Tænd din ovn på 225 °C varmluft og find et passende ildfast frem, hvor din ribbensteg kan ligge uden at røre kanterne.
  • Tjek at sværene på ribbenstegen er skæret igennem og ned til kødet. Ellers må du lige skære efter.
  • Krydr stegen. med salt og friskkværnet peber hele vejen rundt.
  • Læg stegen i fadet.
  • Stil det ind i ovnen, og nu skal en ribbensteg i ovn have ca. 1 time og 30 minutter ved 225 grader varmeluft.
  • Efter 15 minutter drysses lidt salt ned mellem du åbne svær, og der hældes lidt vand i bunden af fadet.
  • Stil stegen tilbage i ovnen, og lad den stege færdig. Undervejs kan du med fordel øse lidt stegesky op over stegen, og hæld om nødvendigt mere vand ved undervejs.
  • 15 minutter før stegen er færdig øses sky op over stegen for sidste gang, og den steges færdig. Er sværene ikke sprøde til sidst, kan du med fordel give ribbenstegen en tur under ovnens grill.

Næringsindhold

Ribbensteg i ovn - opskrift med stegetid
Mængde pr. portion
Kalorier
396
% Daglig værdi*
Fedt
 
12
g
18
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
189
mg
63
%
Natrium
 
731
mg
32
%
Kalium
 
1122
mg
32
%
Protein
 
67
g
134
%
Calcium
 
17
mg
2
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdigstegte ribbensteg køles lidt af på et skærebræt inden udskæring.

Ribbenstegen er som sagt god som aftensmad sammen med kogte kartofler og grøntsager som eks. dampede rosenkål.

Eller skær den i skiver som pålæg til en god frokost.

Skyen kan du nemt lave til en god sovs. Her smeltes 1 spsk. smør i en lille gryde, og 1 spsk. hvedemel piskes i til en opbagning. Pisk derefter ca. 2 deciliter stegesky i, og derefter 1 spsk. risbsgele og evt. lidt gastrik eller eddike.

Lad sovsen simre 5 minutter og smag den til.

Se flere opskrifter

  • flæskesteg med sprød svær
    Flæskesteg i ovn med lækker sovs
  • billede til langtidsstegt flæskesteg
    Langtidsstegt flæskesteg med sprøde flæskesvær
  • et billede med langtidsstegt ribbensteg
    Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer

Se disse opskrifter:

  • Marinade til lammekølle
  • Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele
  • Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer
  • Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat
  • Kartoffelfad med hakket kød og grøntsager
  • Kyllingelår i ovn med sød chili og nudelsalat

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med grydebrød

Grydebrød - sådan bager du brød i gryde

billede med hvidløgsbrød

Nemme hvidløgsbrød med smør og hvidløg

Cocktailpølser med bacon, honning og chili

Cocktailpølser med bacon, ahornsirup og chili

billede med rabarbertærte

Rabarbertærte - lækker tærte med rabarber

billede med Sauce Populaire

Sauce Populaire - sådan laves den lækre sovs

Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta

Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta

billede med creme brulee

Hjemmelavet creme brulee med sprødt sukkerlåg

billede til kyllingesandwich med bacon og guacamole

Kyllingesandwich med bacon og guacamole

kyllingefrikadeller med spinat og pastasalat

Kyllingefrikadeller med spinat og pastasalat

billede med karrysovs

Karrysovs

billede til opskrifter med hakket oksekød

Opskrifter med hakket oksekød

Ovnbagt frittata

Ovnbagt frittata med æg, peberfrugt og parmesan

et billede med lagkage med hindbær og makroner

Lækker lagkage med hindbær, makron og flødeskum

billede med råcreme og frugtsalat

Opskrift på råcreme og frugtsalat

forårssalat a la newyorker by heart

Forårssalat med rygeost dressing

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required