• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Pastaretter » Pasta med squash og bacon
pasta med squash og bacon
Pasta med squash og bacon er en meget nem og lækker pastaret med squash, som italienerne kalder zucchini. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Pasta med squash og bacon

Opdateret: 10. aug 2023 · Udgivet: 10. aug 2023 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Her får du en nem opskrift på pasta med squash og bacon. En skøn og meget hurtig pastaret med masser af squash, og smager himmelsk godt.

Pasta med squash og bacon er meget simpel og nem pastaret, hvor du kan bruge en god mængde af squash.

Her er der anvendt en halv squash, men der kan sagtens tilsættes mere.

Pastaen er pastapenne, men andre slags pasta kan også anvendes. Brug gerne en fuldkornspasta, der er endnu mere sund.

Madlavningsfløde kan også udskiftes med en almindelig piskefløde, hvis ikke du er så fedtforskrækket. Smag i øvrigt også gerne retten til med lidt friskpresset citronsaft.

Se også: Squashlasagne - sund lasagne uden kød

Bemærk, at pastaretten er beregnet til to personer, men den er nem at gange op til flere.

Opskrift på pasta med squash

pasta med squash og bacon

Pasta med squash og bacon

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Pastaretter
Køkken: Italiensk
Tid: 30 minutter min
Servings: 2 personer

Ingredienser

  • 125 gram bacon i strimler, skåret i mindre stykke
  • 2 spiseskefulde olivenolie
  • 1 lille rødløg finthakket
  • 0,5 squash halveret og skåret i halvmåner
  • 1 bundt forårsløg fintsnittet
  • 2 fed hvidløg knust og finthakket
  • 2 deciliter madlavningsfløde 18%
  • 250 gram pasta evt. en fuldkornspasta
  • 50 gram parmesan høvlet i spåner
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til pasta med squash og bacon starter du med, at stege bacon på en pande til den begynder at tage farve.
  • Tilsæt løg og steg videre, til løget begynder at tage farve.
  • Tilsæt squash, forårsløg og hvidløg - rør godt rundt og steg i et par minutter - krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Tilsæt madlavningsfløde, lad det koge op, skru ned for varmen og lad det simre i et par minutter. Smag til.
  • Kog pasta al dente i rigeligt, godt saltet, vand. Hæld vandet fra og lad pastaen dryppe af. Gem eventuelt lidt af pastavandet!
  • Vend pastaen i saucen, vend godt rundt og drys med parmesan-spåner. Der kan tilsættes lidt mere pastavand for at give mere væde.

Næringsindhold

Pasta med squash og bacon
Mængde pr. portion
Kalorier
666
% Daglig værdi*
Fedt
 
42
g
65
%
Mættet fedt
 
18
g
113
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
15
g
Kolesterol
 
86
mg
29
%
Natrium
 
1012
mg
44
%
Kalium
 
422
mg
12
%
Kulhydrater
 
54
g
18
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
19
g
38
%
Vitamin A
 
1081
IU
22
%
Vitamin C
 
11
mg
13
%
Calcium
 
223
mg
22
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

Pasta med squash og bacon serveres straks.

Pastaretten kan serveres sammen med bruschetta eller et stykke ciabatta.

Se også: Spaghetti bolognese - pasta med kødsovs

Se disse opskrifter:

  • Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta
  • Citronpasta med kylling, nødder og ost
  • Pasta med oksekød og citronfløde
  • Tortellini salat med kylling og peberfrugt
  • Pasta med tigerrejer og tomater
  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med squashpandekager

Squashpandekager - sunde pandekager med squash

billede med saltindbagt svinemørbrad

Saltindbagt svinemørbrad - mørbrad i saltdej

butterdejsstang

Lækker butterdejsstang med broccoli og flødeost

herregårds smørkage

Herregårds smørkage med vaniljecreme

Ovnbagt frittata

Ovnbagt frittata med æg, peberfrugt og parmesan

billede til stuvet spinat med parmesan

Stuvet spinat med parmesan

billede med fastelavnsboller

Fastelavnsboller med creme og chokolade

chicken parmesan med pasta

Chicken parmesan - klassisk italiensk ret

billede med thailandsk kyllingesalat

Thailandsk kyllingesalat - lækker thaimad

Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat

Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat

billede med fyldte peberfrugter

Fyldte peberfrugter med fars og tilbehør

billede med sorte gryde gryderet

Den sorte gryde - gryderet med oksekød

billede med grove pitabrød

Hjemmebagte grove pitabrød (nem opskrift)

billede med blomkål kogetid

Kogetid på blomkål - sådan koger du kålen perfekt

billede med indbagte tigerrejer

Indbagte tigerrejer i butterdej

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required