• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Pastaretter » Pasta a la creme med porre og laks
Pasta a la creme med porre og laks
Pasta a la creme med porre og laks er en lækker og nem ret til aftensmad, der blandt andet kan serveres med grønne bønner. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Pasta a la creme med porre og laks

Del gerne opskriften:
Facebook7PinterestMessengerEmailPrintSMS
7
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du en lækker pasta a la creme med porre og laks til aftensmad. En skøn pastaret med røget laks, der smager himmelsk godt.

Pasta a la creme er en af de skønne pastaretter, som du kommer til at vende tilbage til igen og igen.

En lækker og nem pastaret med røget laks og porrer, og det smager altså virkelig godt.

Vær opmærksom på, at retten er beregnet til 2-3 personer, men den er nem at gange op til flere. Du kan bare bruge knapperne ved Mængde i opskriftsboksen herunder.

Opskrift på pasta a la creme

Pasta a la creme med porre og laks

Pasta a la creme med porre og laks

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Pastaretter
Køkken: Italiensk
Tid: 30 minutter min
Servings: 2 personer

Ingredienser

  • 250 g pasta tørret
  • 2 små porrer skåret i ringe
  • 1 lille løg hakket
  • 2 fed hvidløg knust og finthakket
  • 100 g røget laks trimmet og skåret i strimler
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 bdt. dild finthakket
  • 1 dl grøntsagsbouillon evt. vand og knap ½ tsk. Herbamare
  • 1 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Hvis der er noget mørk på den røgede laks, så skær det væk og skær laksen i strimler. Så bliver din pasta a la creme med porre og laks bedst.
  • Varm lidt olie på en pande og sauter løg i 1 minuts tid ved middelvarme, til det bliver lidt blødt.
  • Tilsæt porre og steg videre til de bliver bløde, men uden at de tager farve, krydr med salt og friskkværnet peber. Steg i 2-3 minutter, rør i det af og til.
  • Tilsæt hvidløg og lad det stege med i et minuts tid. Hæld bouillon, fløde og citronsaft ved og lad det simre i et par minutter.
  • Læg røget laks i sammen med det meste af dilden og rør rundt.
  • Lad laksen varme igennem og smag saucen til.
  • Kog pasta al dente i rigeligt, god saltet vand.
  • Hæld vandet fra og hæld pastaen sammen med saucen, vend det godt rundt, anret på tallerkner og drys med det sidste dild.

Næringsindhold

Pasta a la creme med porre og laks
Mængde pr. portion
Kalorier
899
% Daglig værdi*
Fedt
 
37
g
57
%
Mættet fedt
 
13
g
81
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
15
g
Kolesterol
 
68
mg
23
%
Natrium
 
1936
mg
84
%
Kalium
 
656
mg
19
%
Kulhydrater
 
113
g
38
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
10
g
11
%
Protein
 
29
g
58
%
Vitamin A
 
2303
IU
46
%
Vitamin C
 
21
mg
25
%
Calcium
 
133
mg
13
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Pasta a la creme med porre og laks serveres straks. Gerne sammen med dampede grønne bønner eller en god tomatsalat.

HUSK: det er bedre at saucen venter på pastaen - og ikke omvendt.

Se flere pastaretter

  • et billede med hjemmelavet lasagne
    Lasagne
  • billede med one pot pasta
    One pot pasta - verdens nemmeste pastaret
  • et billede med pastasalat med kylling
    Pastasalat med kylling og grøntsager
  • spaghetti med kødsovs
    Slowfood: Spaghetti med kødsovs

Se disse opskrifter:

  • Laks med fløde, hvidvin, skalotteløg og pasta
  • Spaghetti med kødboller og tomatsovs
  • Laks med bacon og pasta
  • Pasta med tigerrejer og tomater
  • Pasta med oksekød og citronfløde
  • Pastafad med champignon, kylling og spinat 

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til pasta med tigerrejer og tomater

Pasta med tigerrejer og tomater

billede med herregårdskage sølvkage

Herregårdskage - kendt som sølvkage

billede med kyllingefad med bacon

Kyllingefad med bacon, fløde og mozzarella

billede til gammeldags oksekødssuppe

Gammeldags oksekødssuppe på ben og kød

billede med chokolademuffins

Chokolademuffins med kakao og chokolade

billede til kringle med marcipan og chokolade

Kringle med marcipan og chokolade

Pasta med oksekød og citronfløde

Pasta med oksekød og citronfløde

billede med chimichurri kylling grill

Chimichurri kylling til grill eller ovn

kakaokage med kokoslåg

Kakaokage med kokoslåg til bradepande

billede med verdens nemmeste bananpandekager

Bananpandekager

billede til kylling i slow cooker

Opskrift på kylling i slow cooker

billede med rødbedesuppe

Nem rødbedesuppe - russisk borsjtj 

pasta med squash og bacon

Pasta med squash og bacon

billede med gremolata

Gremolata - italiensk grøn sauce

et billede med vafler

Vafler - bedste opskrift en sprød vaffel

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required