• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Ovnbagt frittata med æg, peberfrugt og parmesan
Ovnbagt frittata
Ovnbagt frittata er en lækker italiensk ret med æg, peberfrugt og andre ingredienser, og den er nem at lave til aftensmad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Ovnbagt frittata med æg, peberfrugt og parmesan

Opdateret: 22. sep 2023 · Udgivet: 22. sep 2023 af Newyorker By Heart ·

Ovnbagt frittata

Frittata

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 gul peberfrugt skåret i små tern
  • 1 rød peberfrugt skåret i små tern
  • 3 spsk. oliven udstenet og skåret i skiver, kan udelades
  • 2 håndfulde basilikum hakket
  • 8 æg
  • 0,6 dl mælk
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld parmesan fintrevet
  • 1 spsk olivenolie til stegning
  • 0,75 dl Orzo eller ris/suppehorn
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til ovnbagt frittata starter du med, at komme vand i en gryde og det bringes i kog. Tilsæt godt med salt.
  • Når det koger tilsættes Orzo eller suppehorn og det koges efter anvisning på emballagen, til det er al dente. Hæld vandet fra og lad det dryppe af.
  • Varm olie op på en pande og sauter peberfrugterne i et par minutter under omrøring, de skal stadig have bid. Tag af varmen og bland de kogte Orzo/suppehorn i, bland det godt sammen.
  • Slå æggene ud i en skål, tilsæt mælk, salt og friskkværnet peber og pisk det sammen.
  • Tilsæt oliven og basilikum og rør det i, derefter tilsættes peberfrugt-blandingen og det hele røres godt sammen.
  • Hæld i en smurt (støbejerns)pande der kan tåle at gå i ovnen eller i en lille smurt bradepande.
  • Sæt din frittata i ovnen ved 175 grader (varmluft) i ca. 30-45 minutter, til den er stivnet.
  • Efter ca. 15 minutter, når den har sat sig lidt, løftes der lidt op i den, så den flydende æggemasse fordeles igen. Resten af bagetiden skal den bare have lov til at passe sig selv.
  • Når den er fint stivnet, tages den ud og drysses med parmesan. Skru op til 200 grader og sæt den ind igen i ca. 5-10 minutter, til osten er smeltet og den er let gylden.

Næringsindhold

Frittata
Mængde pr. portion
Kalorier
261
% Daglig værdi*
Fedt
 
14
g
22
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.05
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
329
mg
110
%
Natrium
 
813
mg
35
%
Kalium
 
316
mg
9
%
Kulhydrater
 
19
g
6
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
15
g
30
%
Vitamin A
 
1542
IU
31
%
Vitamin C
 
93
mg
113
%
Calcium
 
84
mg
8
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en nem opskrift på ovnbagt frittata, der er en italiensk æggekage med fyld af bla. peberfrugt. God til brunch og let aftensmad.

Ovnbagt frittata er en både klassisk og populær æggekage fra det italienske køkken, og den kan laves med forskelligt slags fyld.

Her er den blandt andet lavet med peberfrugt og Orzo, der dog kan udskiftes med små suppehorn af pasta.

Se også: Æggekage i ovn med bacon og tomat

Fyldet i en fritatta kan også være kartofler, som du kender fra en traditionel kartoffelæggekage, men prøv endelig også denne variant, der smager himmelsk godt.

Opskriften er beregnet til fire personer, og den er fin som en let aftensmad. Men kan også bruges til en brunch.

Opskrift på frittata

Ovnbagt frittata

Frittata

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 gul peberfrugt skåret i små tern
  • 1 rød peberfrugt skåret i små tern
  • 3 spsk. oliven udstenet og skåret i skiver, kan udelades
  • 2 håndfulde basilikum hakket
  • 8 æg
  • 0,6 dl mælk
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld parmesan fintrevet
  • 1 spsk olivenolie til stegning
  • 0,75 dl Orzo eller ris/suppehorn
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til ovnbagt frittata starter du med, at komme vand i en gryde og det bringes i kog. Tilsæt godt med salt.
  • Når det koger tilsættes Orzo eller suppehorn og det koges efter anvisning på emballagen, til det er al dente. Hæld vandet fra og lad det dryppe af.
  • Varm olie op på en pande og sauter peberfrugterne i et par minutter under omrøring, de skal stadig have bid. Tag af varmen og bland de kogte Orzo/suppehorn i, bland det godt sammen.
  • Slå æggene ud i en skål, tilsæt mælk, salt og friskkværnet peber og pisk det sammen.
  • Tilsæt oliven og basilikum og rør det i, derefter tilsættes peberfrugt-blandingen og det hele røres godt sammen.
  • Hæld i en smurt (støbejerns)pande der kan tåle at gå i ovnen eller i en lille smurt bradepande.
  • Sæt din frittata i ovnen ved 175 grader (varmluft) i ca. 30-45 minutter, til den er stivnet.
  • Efter ca. 15 minutter, når den har sat sig lidt, løftes der lidt op i den, så den flydende æggemasse fordeles igen. Resten af bagetiden skal den bare have lov til at passe sig selv.
  • Når den er fint stivnet, tages den ud og drysses med parmesan. Skru op til 200 grader og sæt den ind igen i ca. 5-10 minutter, til osten er smeltet og den er let gylden.

Næringsindhold

Frittata
Mængde pr. portion
Kalorier
261
% Daglig værdi*
Fedt
 
14
g
22
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.05
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
329
mg
110
%
Natrium
 
813
mg
35
%
Kalium
 
316
mg
9
%
Kulhydrater
 
19
g
6
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
15
g
30
%
Vitamin A
 
1542
IU
31
%
Vitamin C
 
93
mg
113
%
Calcium
 
84
mg
8
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

Den færdige frittata tages ud, du kan med fordel lade den stå i 5 minutter, inden den serveres.

Serveres gerne med en capresesalat eller anden salat.

Se også: Æggekage i ovn med bacon og tomat

Se disse opskrifter:

  • Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele
  • Laks med bacon og pasta
  • Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand
  • Pandekager med oksekød og grøntsager
  • Lammekoteletter med chili og sorte oliven
  • Urtepandekager med spejlæg og bacon

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med blomkålsris

Sådan laver du blomkålsris på 3 måder

billede med broccolisalat

Broccolisalat med feta og lækker dressing

Kyllingekødboller

Kyllingekødboller med æble, cheddar og chili

billede til kylling i slow cooker

Opskrift på kylling i slow cooker

billede med paprikasovs

Paprikasovs - opskrift på lækker paprika sauce

billede med jordbærmousse kage

Jordbærmousse kage uden hvedemel

billede til hvordan varmer man en and op i ovn

Hvordan varmer man en and op i ovn?

billede til hjemmelavet stjerneskud med skaldyrsdressing

Hjemmelavet stjerneskud med skaldyrsdressing

Spicy kyllingesuppe med mangotopping

Spicy kyllingesuppe med mango topping

billede med jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe - lækker og cremet

billede med orangesnegle

Orangesnegle med appelsin og nougat

kyllingelår med sød chili og nudelsalat

Kyllingelår i ovn med sød chili og nudelsalat

billede med havregrynsboller

Havregrynsboller - nemme morgenboller

billede med hakkebøf med fyld

Hakkebøf med fyld af rødbeder og løg

billede med lørdagskylling a la butterflied

Lækker lørdagskylling a la butterflied

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required