• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Newyorker gryde med oksekød og perleløg
newyorker gryde med oksekød og perleløg
Lækker og nem newyorker gryde med oksekød og perleløg, der kan serveres med kogte ris. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Newyorker gryde med oksekød og perleløg

Opdateret: 29. sep 2023 · Udgivet: 29. sep 2023 af Newyorker By Heart ·

newyorker gryde med oksekød og perleløg

Newyorker gryde med oksekød og perleløg

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 125 g bacon i skiver, skåret i stykker
  • 1 spsk smør og 1 spsk olie, til stegning
  • 500 g oksekød i tern/strimler
  • 2 løg i halve ringe
  • 4 fed hvidløg finthakket
  • 5 små gulerødder i små stykker
  • 100 g perleløg fra frost
  • 200 g champignon i kvarte
  • 1 tsk rosmarin tørret
  • 1 tsk timian tørret
  • 1 tsk paprika
  • 4 dl rødvin måske lidt mere, så det dækker
  • 1 terning oksebouillon
  • 150 g grønne bønner frosne, skåret i passende stykker
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk creme fraiche eller lidt fløde
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til newyorker gryde starter du med, at smelte lidt smør og hælde en sjat olie ved. Lad det blive godt varmt.
  • Kom bacon i og lad det svitse lidt.
  • Hæld oksekød ved og lad det brune af og blive svitset sammen med bacon.
  • Kom derefter løg og hvidløg ved, lad det svitse.
  • Tilsæt gulerødder og frosne perleløg. Så champignon.
  • Kom krydderier ved og lad det hele svitse lidt sammen.
  • Hæld rødvin ved så det næsten dækker, dernæst bouillon og lad det simre under låg i ca. 1 times tid.
  • Jævn evt. med lidt majsstivelse, smag til med lidt salt, peber og sukker.
  • Kom frosne grønne bønner i og lad den varme igennem.
  • Rør evt. lidt creme fraiche 6% i, for lige at runde smagen lidt af i den lækre gryderet.

Næringsindhold

Newyorker gryde med oksekød og perleløg
Mængde pr. portion
Kalorier
524
% Daglig værdi*
Fedt
 
23
g
35
%
Mættet fedt
 
9
g
56
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
106
mg
35
%
Natrium
 
1159
mg
50
%
Kalium
 
1203
mg
34
%
Kulhydrater
 
24
g
8
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
36
g
72
%
Vitamin A
 
10932
IU
219
%
Vitamin C
 
21
mg
25
%
Calcium
 
102
mg
10
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook8PinterestMessengerEmailPrintSMS
8
SHARES
Gå til opskrift

Her er den lækre opskrift på newyorker gryde med oksekød og perleløg. En skøn gryderet med masser af smag, og den nydes med kogte ris.

Newyorker gryde er en fortræffelig gryderet fra bloggen Newyorker By Heart, og den får du selvfølgelig her.

Gryderetten laves med oksekød i tern eller strimler, men der er også blandt andet perleløg og bacon i den.

Se også: Gullasch - ungarsk gullash gryderet med oksekød

Mængden af de enkelte ingredienser kan du sagtens justere efter eget ønske, og gryderetten kan med fordel jævnes til sidst med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Husk at smage retten godt til. Eventuelt også med lidt gastrik.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på newyorker gryde

newyorker gryde med oksekød og perleløg

Newyorker gryde med oksekød og perleløg

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 125 g bacon i skiver, skåret i stykker
  • 1 spsk smør og 1 spsk olie, til stegning
  • 500 g oksekød i tern/strimler
  • 2 løg i halve ringe
  • 4 fed hvidløg finthakket
  • 5 små gulerødder i små stykker
  • 100 g perleløg fra frost
  • 200 g champignon i kvarte
  • 1 tsk rosmarin tørret
  • 1 tsk timian tørret
  • 1 tsk paprika
  • 4 dl rødvin måske lidt mere, så det dækker
  • 1 terning oksebouillon
  • 150 g grønne bønner frosne, skåret i passende stykker
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk creme fraiche eller lidt fløde
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til newyorker gryde starter du med, at smelte lidt smør og hælde en sjat olie ved. Lad det blive godt varmt.
  • Kom bacon i og lad det svitse lidt.
  • Hæld oksekød ved og lad det brune af og blive svitset sammen med bacon.
  • Kom derefter løg og hvidløg ved, lad det svitse.
  • Tilsæt gulerødder og frosne perleløg. Så champignon.
  • Kom krydderier ved og lad det hele svitse lidt sammen.
  • Hæld rødvin ved så det næsten dækker, dernæst bouillon og lad det simre under låg i ca. 1 times tid.
  • Jævn evt. med lidt majsstivelse, smag til med lidt salt, peber og sukker.
  • Kom frosne grønne bønner i og lad den varme igennem.
  • Rør evt. lidt creme fraiche 6% i, for lige at runde smagen lidt af i den lækre gryderet.

Næringsindhold

Newyorker gryde med oksekød og perleløg
Mængde pr. portion
Kalorier
524
% Daglig værdi*
Fedt
 
23
g
35
%
Mættet fedt
 
9
g
56
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
106
mg
35
%
Natrium
 
1159
mg
50
%
Kalium
 
1203
mg
34
%
Kulhydrater
 
24
g
8
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
36
g
72
%
Vitamin A
 
10932
IU
219
%
Vitamin C
 
21
mg
25
%
Calcium
 
102
mg
10
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

Den færdige newyorker gryde serveres med kogte ris, men en blød kartoffelmos kan skam også bruges.

Er du vild med cocktailpølser, kan der sagtens tilsættes en pakke af dem til sidst, hvor de blot lige lunes med i gryderetten.

Se også: Gryderetter - de bedste opskrifter på mad i gryde

Se disse opskrifter:

  • Kartoffelfad med hakket kød og grøntsager
  • Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat
  • Lasagne med spidskål og fisk
  • Forårsmad med svinekød og grøntsager i sennepssauce
  • Pandekager med oksekød og grøntsager
  • Urtepandekager med spejlæg og bacon

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med citronpasta

Citronpasta med kylling, nødder og ost

billede med chokolademousse

Chokolademousse - nem opskrift

billede med ærtesuppe

Nem ærtesuppe der er cremet og lækker

billede med mormor boller

Boller

kromandens gryderet med svinemørbrad

Kromandens gryderet med svinemørbrad

billede med grilled cheese sandwich

Grilled cheese sandwich - ostesandwich

sunde havregrynskager

Sunde havregrynskager med fuldkorn

mormors koteletter i fad med champignon

Mormors koteletter i fad med champignon

billede med helstegt oksefilet

Helstegt oksefilet med kernetemperatur

Kyllingekødboller

Kyllingekødboller med æble, cheddar og chili

billede med chimichurri

Chimichurri - grøn sauce fra Sydamerika

billede med fyldte peberfrugter

Fyldte peberfrugter med fars og tilbehør

kyllingelår med sød chili og nudelsalat

Kyllingelår i ovn med sød chili og nudelsalat

kyllingefrikadeller med spinat og pastasalat

Kyllingefrikadeller med spinat og pastasalat

billede med havregrynskugler

Verdens bedste havregrynskugler med kaffe

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required