Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Newyorker gryde med oksekød og perleløg
[the_ad id="1609"]
5
fra 1 bruger
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Aftensmad
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
1
time
t
30
minutter
min
Servings:
4
personer
Ingredienser
▢
125
g
bacon
i skiver, skåret i stykker
▢
1
spsk
smør
og 1 spsk olie, til stegning
▢
500
g
oksekød
i tern/strimler
▢
2
løg
i halve ringe
▢
4
fed
hvidløg
finthakket
▢
5
små
gulerødder
i små stykker
▢
100
g
perleløg
fra frost
▢
200
g
champignon
i kvarte
▢
1
tsk
rosmarin
tørret
▢
1
tsk
timian
tørret
▢
1
tsk
paprika
▢
4
dl
rødvin
måske lidt mere, så det dækker
▢
1
terning
oksebouillon
▢
150
g
grønne bønner
frosne, skåret i passende stykker
▢
1
tsk
sukker
▢
2
spsk
creme fraiche
eller lidt fløde
▢
salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Til newyorker gryde starter du med, at smelte lidt smør og hælde en sjat olie ved. Lad det blive godt varmt.
Kom bacon i og lad det svitse lidt.
Hæld oksekød ved og lad det brune af og blive svitset sammen med bacon.
Kom derefter løg og hvidløg ved, lad det svitse.
Tilsæt gulerødder og frosne perleløg. Så champignon.
Kom krydderier ved og lad det hele svitse lidt sammen.
Hæld rødvin ved så det næsten dækker, dernæst bouillon og lad det simre under låg i ca. 1 times tid.
Jævn evt. med lidt majsstivelse, smag til med lidt salt, peber og sukker.
Kom frosne grønne bønner i og lad den varme igennem.
Rør evt. lidt creme fraiche 6% i, for lige at runde smagen lidt af i den lækre gryderet.
Næringsindhold
Newyorker gryde med oksekød og perleløg
Mængde pr. portion
Kalorier
524
% Daglig værdi*
Fedt
23
g
35
%
Mættet fedt
9
g
56
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
3
g
Enkelumættet fedt
9
g
Kolesterol
106
mg
35
%
Natrium
1159
mg
50
%
Kalium
1203
mg
34
%
Kulhydrater
24
g
8
%
Kostfibre
4
g
17
%
Sukker
9
g
10
%
Protein
36
g
72
%
Vitamin A
10932
IU
219
%
Vitamin C
21
mg
25
%
Calcium
102
mg
10
%
Jern
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]