• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Nemme hvidkålsrouletter i ovn (kåldolmer)
billede med hvidkålsrouletter
Lækre og nemme hvidkålsrouletter, der brunes af og tilberedes færdige i ovnen. Her pakkes en lækker fars i hvidkål, og det smager forrygende godt. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Nemme hvidkålsrouletter i ovn (kåldolmer)

Opdateret: 18. okt 2022 · Udgivet: 18. okt 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook17PinterestMessengerEmailPrintSMS
17
SHARES
Gå til opskrift

Få den bedste opskrift på nemme hvidkålsrouletter, som du steger færdige i ovnen. Lækre pakker med fars, der pakkes ind i hvidkål.

Hvidkålsrouletter, eller kåldolmer, er en klassisk dansk opskrift, hvor en fars pakkes inde i blade af hvidkål.

Retten er nem at lave, og i denne opskrift brunes hvidkålspakkerne af på panden, hvorefter de steges færdige i ovnen.

Ønskes en mere sund udgave, kan du komme lidt reven gulerod i farsen.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på hvidkålsrouletter

billede med hvidkålsrouletter

Nemme hvidkålsrouletter i ovn

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 løg revetrevet
  • 2 dl danskvand lidt mere eller mindre
  • 1 æg
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 hvidkål blade fra hvidkålen
  • bomuldssnor
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Rør en fars som til frikadeller af fars, løg, salt, peber, æg, danskvand og hvedemel. Rør først kødet med salt, og tilsæt derefter de øvrige ingredienser. Mængden af danskvand kan variere, men prøv dig frem.
  • Forsigtigt tages bladende enkeltvis af hvidkålshovedet, de skal helst gå så lidt i stykker som muligt.
  • Kog hvidkålsbladene i lidt letsaltet vand, så de bliver mere medgørlige og bøjelige. Afkøl lidt - og gem kogevandet til at lave sauce af.
  • Skær den tykke stok af og brug evt. 2 blade, hvis de er gået lidt i stykker. Kom en god skefuld fars på midten og lav en pakke.
  • Bind dine hvidkålsrouletter med tyk bomuldssnor (sådan noget som er beregnet til madlavning).
  • Brun rouletterne på en panden i smør, til de bliver lækker brune på begge sider, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  • Kom hvidkålsrouletterne i ovnen, og steg videre ved 200 °C i 30 minutter.

Næringsindhold

Nemme hvidkålsrouletter i ovn
Mængde pr. portion
Kalorier
433
% Daglig værdi*
Fedt
 
28
g
43
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
12
g
Kolesterol
 
131
mg
44
%
Natrium
 
720
mg
31
%
Kalium
 
807
mg
23
%
Kulhydrater
 
20
g
7
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
26
g
52
%
Vitamin A
 
291
IU
6
%
Vitamin C
 
86
mg
104
%
Calcium
 
124
mg
12
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Hvidkålsrouletter - eller kåldolmer - serveres med kartofler, grøntsager og sauce.

Kogevandet fra hvidkålen kan bruges til en opbagt sovs, hvor du pisker et par spiseskefulde smør op med et par spiseskefulde hvedemel, og pisker kogevandet i.

Farves evt. med lidt sovekulør, og smages til med salt og peber. Har du lidt stegesky fra hvidkålsrouletterne, kan denne tilsættes.

Flere opskrifter med hvidkål

  • ild i røret
    Ild i røret - hvidkålsgryde med hakket oksekød
  • billede med oksekødsgryde
    Oksekødsgryde med hvidkål, gulerødder og peberfrugt
  • billede med stuvet spidskål
    Stuvet spidskål i en lidt mere sund opskrift

Se disse opskrifter:

  • Opskrift på vietnamesiske forårsruller med fyld
  • Pandebøf med kartoffelbåde (nem hverdagsret)
  • Oksekød i paprika flødesovs med pasta eller ris
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Ovnbagt frittata med æg, peberfrugt og parmesan
  • Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med grove pølsehorn med gulerødder

Grove pølsehorn med gulerødder

billede med Kylling Cordon Bleu med asparges

Kylling Cordon Bleu med asparges og sauce

billede med iskaffe

Hjemmelavet iskaffe - nem og god opskrift

billede med koge og dampe grønne asparges

Grønne asparges - sådan skal de koges og dampes

billede med calzone pizza

Calzone pizza - lukket UFO pizza

billede med sauce tartare

Sauce tartare - perfekt til fisk, skaldyr og kylling

billede med ærtesuppe

Nem ærtesuppe der er cremet og lækker

filodejskurve med rejer

Filodejskurve med tigerrejer

billede med bananmuffins

Bananmuffins med chokolade og kokos

billede til ovnbagte kartofler med majsmel

Ovnbagte kartofler med majsmel

billede til kylling i slow cooker

Opskrift på kylling i slow cooker

Kalvegryde med squash og champignon

Nem kalvegryde med squash og champignon

billede til brunede kartofler i ovn

Opskrift på brunede kartofler i ovn

Italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen, rødvins-:flødesauce og rosenkålssalat

Italiensk lammesteg med rødvinssauce og rosenkålssalat

billede med lakseroulade med rejer

Lakseroulade - nem og lækker opskrift

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required