Her er en opskrift på nem kalvegryde med squash og champignon. En skøn og lækker gryderet med kalvekød, og den kan du servere sammen med ris.
Lav en lækker kalvegryde, der smager super godt. Og så er gryderetten rimelig nem at lave.
Her er den lavet med kalvekød i strimler, champignon og squash, og den serveres med kogte ris eller en god kartoffelmos. Det smager altså utrolig godt, og så tager gryderetten ikke så lang tid at lave.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kalvegryde

Ingredienser
- 400 g kalvekød skåret i strimler
- 2 spsk. olie til stegning
- 250 g champignon renset og skåret i tykke skiver
- 2 snackpeber skåret i halvstore tern
- 1 stort løg i tern
- 3 fed hvidløg knust og finthakket
- 1 squash halveret på langs og skåret i skiver
- 1 dl. creme fraiche
- ½ liter vand
- 3 spsk. kalvefond koncentreret
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk. timian blade
- 1 spsk. majsstivelse rørt ud i lidt vand, til jævning
- 1 spsk. balsamico
Fremgangsmåde
- Varm lidt olie op i en gryde og brun kalvekødet godt på alle sider, krydr med lidt salt og friskkværnet peber. En god stegeskorpe giver god smag i din kalvegryde.
- Tilsæt løg og lad det svitse med i et par minutter.
- Tilsæt champignon og svits i yderligere et par minutter, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt hvidløg og timian, svits i ½ minuts tid under omrøring.
- Hæld vand og kalvefond ved, skru ned, læg låg på og lad det simre i ca. 15 minutter. Kalvefond kan erstattes med en bouillonterning.
- Tilsæt creme fraiche og pisk det ud. Opløs majsstivelse i lidt koldt vand og jævn saucen, til den har den tykkelse du ønsker.
- Tilsæt snackpeber og squash, lad dem simre med i 1½-2 minutter, grønsagerne skal stadig være sprøde.
- Smag den lækre kalvegryde til med lidt balsamico, salt og peber.
Næringsindhold
Noter
Kalvegryde serveres sammen med kogte ris og evt. en salat.
En luftig kartoffelmos er selvfølgelig også en mulighed som tilbehør.
Kom med din kommentar