• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Nem kalvegryde med squash og champignon
Kalvegryde med squash og champignon
En nem og lækker kalvegryde med squash og champignon, der serveres med kogte ris. En skøn gryderet, der er nem at lave. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Nem kalvegryde med squash og champignon

Del gerne opskriften:
Facebook9PinterestMessengerEmailPrintSMS
9
SHARES
Gå til opskrift

Her er en opskrift på nem kalvegryde med squash og champignon. En skøn og lækker gryderet med kalvekød, og den kan du servere sammen med ris.

Lav en lækker kalvegryde, der smager super godt. Og så er gryderetten rimelig nem at lave.

Her er den lavet med kalvekød i strimler, champignon og squash, og den serveres med kogte ris eller en god kartoffelmos. Det smager altså utrolig godt, og så tager gryderetten ikke så lang tid at lave.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kalvegryde

Kalvegryde med squash og champignon

Nem kalvegryde

5 fra 4 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 40 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 400 g kalvekød skåret i strimler
  • 2 spsk. olie til stegning
  • 250 g champignon renset og skåret i tykke skiver
  • 2 snackpeber skåret i halvstore tern
  • 1 stort løg i tern
  • 3 fed hvidløg knust og finthakket
  • 1 squash halveret på langs og skåret i skiver
  • 1 dl. creme fraiche
  • ½ liter vand
  • 3 spsk. kalvefond koncentreret
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. timian blade
  • 1 spsk. majsstivelse rørt ud i lidt vand, til jævning
  • 1 spsk. balsamico
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Varm lidt olie op i en gryde og brun kalvekødet godt på alle sider, krydr med lidt salt og friskkværnet peber. En god stegeskorpe giver god smag i din kalvegryde.
  • Tilsæt løg og lad det svitse med i et par minutter.
  • Tilsæt champignon og svits i yderligere et par minutter, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Tilsæt hvidløg og timian, svits i ½ minuts tid under omrøring.
  • Hæld vand og kalvefond ved, skru ned, læg låg på og lad det simre i ca. 15 minutter. Kalvefond kan erstattes med en bouillonterning.
  • Tilsæt creme fraiche og pisk det ud. Opløs majsstivelse i lidt koldt vand og jævn saucen, til den har den tykkelse du ønsker.
  • Tilsæt snackpeber og squash, lad dem simre med i 1½-2 minutter, grønsagerne skal stadig være sprøde.
  • Smag den lækre kalvegryde til med lidt balsamico, salt og peber.

Næringsindhold

Nem kalvegryde
Mængde pr. portion
Kalorier
361
% Daglig værdi*
Fedt
 
14
g
22
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
78
mg
26
%
Natrium
 
732
mg
32
%
Kalium
 
1400
mg
40
%
Kulhydrater
 
35
g
12
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
10
g
11
%
Protein
 
27
g
54
%
Vitamin A
 
21257
IU
425
%
Vitamin C
 
97
mg
118
%
Calcium
 
132
mg
13
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Kalvegryde serveres sammen med kogte ris og evt. en salat.

En luftig kartoffelmos er selvfølgelig også en mulighed som tilbehør.

Se flere opskrifter

  • billede med bøf stroganoff
    Bøf Stroganoff med kartoffelmos eller ris
  • billede til gryderetter
    Gryderetter - de bedste opskrifter på mad i gryde
  • billede med gullasch eller gullash
    Gullasch - ungarsk gullash gryderet med oksekød
  • et billede med kylling i karry serveret på tallerken
    Kylling i karry med sprøde grøntsager
  • billede med nem kyllingefrikassé
    Nem kyllingefrikasse med ris eller pasta

Se disse opskrifter:

  • Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs
  • Italienske wraps med skinke og mozzarella
  • Kyllingekødboller med æble, cheddar og chili
  • Urtepandekager med spejlæg og bacon
  • Fyldt kalkunbryst med mozzarella
  • Rugbrød med varmrøget laks og urtecreme

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til kringle med marcipan og chokolade

Kringle med marcipan og chokolade

billede med rub til kød

Hjemmelavet rub til svinekoteletter og andet kød

billede til karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

laksespyd med squash

Laksespyd med squash og lækker salsa

Mazarintærte med nougat

Mazarintærte med nougat

billede med stegt blomkål

Stegt blomkål med citron, oliven og feta

krebinetter med grøntsagsstuvning og kartofler

Krebinetter med grøntsagsstuvning og kartofler

billede med sauce bearnaise

Hjemmelavet sauce bearnaise, der altid bliver perfekt

billede med makronmuffins med chokolade

Makronmuffins med chokolade

billede til spaghetti med kødboller

Spaghetti med kødboller og tomatsovs

billede med klassisk dansk kartoffelsalat

Opskrift på klassisk dansk kartoffelsalat (kold)

billede til scones med eller uden chokolade

Scones - opskrift med og uden chokolade

skinkestang

Skinkestang - butterdej med skinke

billede med grydebrød

Grydebrød - sådan bager du brød i gryde

billede til Nutella Cheesecake Brownies

Nutella cheesecake brownies

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required