• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Nem kalvegryde med squash og champignon
Kalvegryde med squash og champignon
En nem og lækker kalvegryde med squash og champignon, der serveres med kogte ris. En skøn gryderet, der er nem at lave. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Nem kalvegryde med squash og champignon

Opdateret: 28. nov 2022 · Udgivet: 28. nov 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook9PinterestMessengerEmailPrintSMS
9
SHARES
Gå til opskrift

Her er en opskrift på nem kalvegryde med squash og champignon. En skøn og lækker gryderet med kalvekød, og den kan du servere sammen med ris.

Lav en lækker kalvegryde, der smager super godt. Og så er gryderetten rimelig nem at lave.

Her er den lavet med kalvekød i strimler, champignon og squash, og den serveres med kogte ris eller en god kartoffelmos. Det smager altså utrolig godt, og så tager gryderetten ikke så lang tid at lave.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kalvegryde

Kalvegryde med squash og champignon

Nem kalvegryde

5 fra 4 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 40 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 400 g kalvekød skåret i strimler
  • 2 spsk. olie til stegning
  • 250 g champignon renset og skåret i tykke skiver
  • 2 snackpeber skåret i halvstore tern
  • 1 stort løg i tern
  • 3 fed hvidløg knust og finthakket
  • 1 squash halveret på langs og skåret i skiver
  • 1 dl. creme fraiche
  • ½ liter vand
  • 3 spsk. kalvefond koncentreret
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. timian blade
  • 1 spsk. majsstivelse rørt ud i lidt vand, til jævning
  • 1 spsk. balsamico
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Varm lidt olie op i en gryde og brun kalvekødet godt på alle sider, krydr med lidt salt og friskkværnet peber. En god stegeskorpe giver god smag i din kalvegryde.
  • Tilsæt løg og lad det svitse med i et par minutter.
  • Tilsæt champignon og svits i yderligere et par minutter, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Tilsæt hvidløg og timian, svits i ½ minuts tid under omrøring.
  • Hæld vand og kalvefond ved, skru ned, læg låg på og lad det simre i ca. 15 minutter. Kalvefond kan erstattes med en bouillonterning.
  • Tilsæt creme fraiche og pisk det ud. Opløs majsstivelse i lidt koldt vand og jævn saucen, til den har den tykkelse du ønsker.
  • Tilsæt snackpeber og squash, lad dem simre med i 1½-2 minutter, grønsagerne skal stadig være sprøde.
  • Smag den lækre kalvegryde til med lidt balsamico, salt og peber.

Næringsindhold

Nem kalvegryde
Mængde pr. portion
Kalorier
361
% Daglig værdi*
Fedt
 
14
g
22
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
78
mg
26
%
Natrium
 
732
mg
32
%
Kalium
 
1400
mg
40
%
Kulhydrater
 
35
g
12
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
10
g
11
%
Protein
 
27
g
54
%
Vitamin A
 
21257
IU
425
%
Vitamin C
 
97
mg
118
%
Calcium
 
132
mg
13
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Kalvegryde serveres sammen med kogte ris og evt. en salat.

En luftig kartoffelmos er selvfølgelig også en mulighed som tilbehør.

Se flere opskrifter

  • billede med bøf stroganoff
    Bøf Stroganoff med kartoffelmos eller ris
  • billede til gryderetter
    Gryderetter - de bedste opskrifter på mad i gryde
  • billede med gullasch eller gullash
    Gullasch - ungarsk gullash gryderet med oksekød
  • et billede med kylling i karry serveret på tallerken
    Kylling i karry med sprøde grøntsager
  • billede med nem kyllingefrikassé
    Nem kyllingefrikasse med ris eller pasta

Se disse opskrifter:

  • Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs
  • Italienske wraps med skinke og mozzarella
  • Kyllingekødboller med æble, cheddar og chili
  • Urtepandekager med spejlæg og bacon
  • Fyldt kalkunbryst med mozzarella
  • Rugbrød med varmrøget laks og urtecreme

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med pandebrød

Pandebrød - lækre fladbrød bagt på pande

et billede med chateaubriand

Chateaubriand - fransk bøf af oksemørbrad

billede med wokret med kylling og masser af grøntsager

Wokret med kylling og masser af grøntsager

glaserede perleløg

Glaserede perleløg - nem opskrift

billede med spejlæg

Sådan laver du spejlæg på panden

billede med hummus

Hummus - nem og hjemmelavet med kikærter

billede til hjemmelavede kødboller

Hjemmelavede kødboller til suppe

billede med pasta med svampe, asparges, tomater og bacon

Pasta med svampe, asparges og bacon

Chokokage med banancreme og chokolademousse

Chokokage med banancreme og chokolademousse

billede med whiskey sour cocktail

Whiskey sour cocktail opskrift

billede med æbleflæsk

Sådan laver du æbleflæsk - den bedste opskrift

billede til tærte med skinke

Tærte med skinke og champignon

banankage med chokolade

Lækker banankage med chokolade

Lækker nougatkonfekt med saltede peanuts

Lækker nougatkonfekt med saltede peanuts

billede til stegetid på and

Stegetid på and i ovn - den nemme guide til andesteg

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required